Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence sizin durum psikolojik. bizim direksiyonlar elektrikli olduğu için direksiyonunuzda veya lastik havalarınızda sorun yoksa direksiyon ağırlaşmaz. bilya yatağına yapmış olduğunuz noktalama işlemi sağlıklı bir işlem değildir ustalar iş görür der fakat dedikleri gibi iş görmez bilya yatağında boşluk oluşmuş bunu şişirme yoluyla gideremezsiniz ki o bilya kapakta çalışmışsa bilya bozulmuştur artık değişme zamanı gelmiştir ki kapakta-yatakta çalıştığı için yuvasını da bozulmuştur yatağında değiştirilmesi gereklidir ki en sağlıklı yol budur. bu bahsettiğim olayları size elektrik motorlarında yaşadığım deneyimlerimden dolayı yazıyorum eğer derseniz bu içten yanmalı dizel bir motor sizin ki elektrik motoru diye 3 5 kwlık motor da kapakta çalışmadan dolayı zorlanır 90kw lık da ama 90kw motor da bunu pek hissetmezsiniz daha önceki aracımda sağ arka aks bilyası uğulduyor du aynı bahsettiğiniz gibi bilya sıkışmış kapakta çalışmış ama duruma çabuk müdahale ettiğimiz için yataklarda şişirme falan yapmamıştı usta ki bilya tatlı sıkı giriyordu. arkadaşların dediği gibi baskı balatada sorun olabilir aracınızı 4. viteste kaldırmayı deneyin stop etmez ya da bayılma eğilimi göstermezse baskı değişmesi gerek diye düşünüyorum. ayrıca bazen sizin bahsettiğiniz gibi aracıma yükleniyorum gitmiyor acaba bişey mi oldu diyorum frenleri deniyorum boşta araç akıyor balatayı deniyorum 4. viteste araç stop edecek gibi yapınca bırakıyorum daha sonra araca biniyorum bu sefer sanki başka araç kullanıyormuşum gibi artık rüzgar direnci mi dersiniz eğim mi dersiniz yakıttan mı dersiniz hava sıcaklığı mmı ... vs
ayrıca saydıklarınız dışında aracı zorlayacak başka bişey ben bilmiyorum saydıklarınıza ilave olarak çok çok şanzuman da yağ yoktur diye düşünüyorum
Teşekkür ederim. Bilyaları elimle kontrol ettim. Fena değil dönüyordu. Hassas olabilirse yanılmış olabilirim. Bilya ile yatağı bir değiştireyim. Düzelir inşallah.