Debriyaj yayı değişir. de cırt cırt ötüyordu.bizim şirkettekiler değiştirtmiş 15 20lira tutumuştu.
Öncelikle merhabalar. YA abiler direksiyondan gelen gıcırtının evham olduğunu anladım fakat, 5 gün önce arabamı parkederken dışarda duran arkadaşım, bu gelen gıcırtı ne dedi. Bi kulak kesildim debriyaja bastıkça sanki bi yay geriliyor gibi gıcırtı geliyor.Debriyaj gayet normal kavraması etmesi, ama bu gıcırtı neyin nesi
Debriyaj yayı değişir. de cırt cırt ötüyordu.bizim şirkettekiler değiştirtmiş 15 20lira tutumuştu.
Bende de geliyor o ses. Yeni baskı balata değişimi yaptım ondandır diye umut ediyorum.
Aynı ses bende de vardı ustaya gittim motor kaputunu açtı içerde biyere wd 40 sıktı geçti...
önemli bir durum değil merak etmeyin, motorun ordan bir kapak açılıp yağlanıp temizleniyor ve geçiyor oto halletmişti benimkini, servis şanzuman inecek demiştigeçmiş olsun..
1.3 DYNMC 5K. METALİK BEYAZ AS.KT. - Hİ-Fİ - SKY-DOME - FR.KT. ABARTH I SPOİLER
Banada baskı balata değişecek demişlerdi. Şimdilik idare ediyorum ama ses devam ediyor. Hangi kapak neresi orası?
Sent my Nexus 4 using 2
teşekkürlerumarım ciddi birşey değildir.
şu kapağın resmini çekip yerini söyleyinde bizde kurtulalımsıcak havada çok gıcırdıyor
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
gençler merhaba; kaputu açtığınızda şanzumanın üstüne dikkatli baktığınızda siyah plastik bir parça vardır(debriyaj alt merkezi),debriyaja basıp çektiğinizde debriyaj kolunu basıp bırakan kücük bir plastik piston var üzerindede toz girmesin diye kolu ittiren uç tarafta ufak bir körük göreceksiniz, plastik pistonun demir olan kola basan en uç tarafı zamanla kapı gıcırtısına benzer ses çıkarır,birisi debriyaja defalarca basıp bırakırken wd40 gibi yağlayıcı sprey sıkarsanız bu uç noktaya 2,3 saniye 5,6 ay bu sesi duymazsınız...
punto kadar zevk verseydin güzelim,vites yerine elinden tutardım sevgilim...
merhaba dün arabayı 30 bin bakıma götürdüm orda söyledim hava sıcak olduğu zaman debriyajdan ses geliyor diye daha önceden de sesi bir ara götürdüğümde duymuşlardı. Bana şanzımanı indirip bakmamız gerektiğini söylediler ne önerirsiniz...
İlk defa duydum bu arızxayı..
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
çözüm olarak ne yapılması gerekiyor...yukarıda wd40 gibi spreylerle geçici olarak kesildiğini yazıyor..
Aynı Sorun bende de var. Servise Götürdüm sıkıntı yok dediler. Daha sonra ise 1. vites ile kalkarken değişik bir ses duymaya başladım. Yine servise götürdüm test sürüşüne çıktık yine aynı cümle normal sesler dediler. Bende bu arabayı ben kullanıyorum daha önce böyle bir ses yoktu ama şimdi var. Bilgisayara takmalarını istedim ama bir sıkıntı yokki takalım dediler.
bana göre aynı kapı kollarında meydana gelen gıcırtı gibi buda kronik bir sorun sanırım...hava sıcak olduğu günlerde şehir için çok dur kalk yaptıktan sonra gıcırtı sesleri geliyor debriyaja basyığım zaman, ama bir problem var servis her ne kadar kabul etmesede...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri