Arkadaşlar aynı problem bendede var. Fren lambalarım disco ışıkları gibi kopuyor. Fiyat konusunda benide uyarın arkadaşlar..
Düşük fren hidroliği seviyesinde de fren lambası yanar ama buna baktırdınız mı?
Arkadaşlar aynı problem bendede var. Fren lambalarım disco ışıkları gibi kopuyor. Fiyat konusunda benide uyarın arkadaşlar..
Ali, fren hidroliğinde problem yok. İç uyarı lambası değil sürekli yanan, arkada stop lambalarında olan lambalar.
Yiğit, benimki de ilkinde seninki gibiydi. Arka fren lambaları yanım sönüyordu kendi kendine. Fren müşürü kırıktı. Değişildi problem çözüldü. 110TL'ydi fren müşürü. 55TL olan da var ama o olmadı.
Ama sonra sürekli yanma problemi ortaya çıktı.
İşinin ehli bir elektrikçi tarafından, yerinden sürekli oynayan fren müşürünün sabitlenmesi ve pedala tam denk gelmesi sağlanarak benim problem çözüldü.
aynı sorun bende de var,
bu arada içte göstergede üçgen içinde ünlem şeklinde uyarı veriyordu.
genelde plakalık ampülü bozulduğunda bu olurdu.
tüm ışıklara tek tek baktım, hepsi yanıyordu.
o sırada farkettimki, arkada fren lambalarım da yanıyordu.
yanmaması lazım diye düşünmüştüm.
ama arkada yan fren lambalarım yanıyordu.
arka camın üstünde, ortadaki yanmıyordu.
neyse, servise götürdüm.
o da benim gibi baktı ve önde, sağ park ampülün patlamış olduğunu gördü, değiştirdi,
göstergedeki üçgen-ünlem işareti söndü.
ama sanki fren lambalarım hala yanıyordu.
bu normal mi diye sordum, ewet dedi.
bence kesinlikle anormal.
bu gün bir daha kontrol ettireceğim.
fren pedalımın arkasında küçük demir bir aparat taktırmıştım bir kaç ay önce, acaba o aparat yüzünden fren pedal sistemi bozulmu ş olmasın.
çok masraf çıkmaz umarım.
Fren lambasının sürekli yanması kesinlikle anormal bir durum. Fren müşüründen pedal bir kaç milim ayrılsa bile fren lambası yanıyor. Yani milimetrik bir hassasiyet var. Eğer taktığınız aparat pedalın fren müşürüne değmesini engelliyorsa haliyle lambalar sürekli yanacaktır.
konuyu hortlatıcam benimde fren lambaları yanık kalıyor, fren pedalını ayağımla kendime çekince sönüyor ufak dokunmayla tekrar yanık kalıyor. fren müşürünü değiştirmek kolaymı? parçacıdan kendim alayım değiştireyim diyorum hiç ustayla uğraşmayayım.
G.Punto 2007 1.3Mjet
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri