14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Yağ Lambası ve Fren

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Standart Yağ Lambası ve Fren

1.
    1.3 75 HP multijet aracımda yağ lambası biraz geç sönüyor. etrafımda dizelini kullanan hiç kimse yok benzinlide de geç sönüyor biraz. video ekledim, multijet kullananlar bir kıyas yaparsalar mutlu olurum. lamba sönene kadar vuruntulu çalışıyor sesi duyabilirsiniz. yağ olarak en kaliteli sentetik yağ olan 0-30 castrol var.

YouTube - 1.3 Multijet 75 HP Yağ Lambası

2.
    birde düşük hızlarda mesela 30 km gibi ani fren yapınca abs çok şiddetli çalışıyor. fren pedalı resmen ayağıma vuruyormuş gibi bir his veriyor ve gürültülü çalışıyor. araba lönk diye duruyor gerçi. sizde de böyle mi?

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

1. si için cevap veremiyorum marş alır almaz sönüyor bende..

2. sorun için lastiklerin eski yada zemin kaygansa normal onun dışında bir iki tık tık vurup durur.. inişte ve hafif dönüşte oluyorsa o da normal..

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

1. sorun için benimkisi normal hemen sönüyor, ama ben yağ değiştirirken baya bi araşırma yapıp öyle değişitmiştim 10w 40 costrol magnetik koymuştum şimdiki araştırmalarıma göre bir dahaki yağ değişminde mobil1 5w 30 koyacağım ( 3500 km kaldı değişime) mobil firmasının test ettiği yağa dikkat ettim mobil1 5w 30 du. birde şunu eklemek istiyorum yağ konusunda yağ aralığı ne kadar kısa olursa ( ör: 5-30 = 25, 0-50= 50 demek istedğim bu arallık) ne kadr kısa olursa içindeki katkı o kadar az olacağı için motorumuza bol miktarda katkı değilde yağ koymuş oluruz

2.sorun için bendede aynı sorun var 30 km den aşağı düşünce hafif bi vuruntu hissediyorum bunun için servise gideceğim hatta,

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih erdem oğuz
    ata orkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sakarya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 8

1.Sorunuz için kullanım kitapcığında da yazıyor bir kaç sn sonra sönmesi normaldir diye sorun yok bende 1,3 mj kullanıyorum oradan biliyorum

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

1. Gayet normal benim multijette öyle. Eski baravamda da böyle idi. Hangi araba olursa olsun en son yağ lambasının sönmesi normaldir. Bir arkadaşımın 2007 model dizel Meganı var. Bizden daha fazla bekliyor. Ekranda yağlama yapıyor türünden yazı çıkanan dek bekliyor. Kısacası normal. Yalnız yağlambanız söndükten sonra sanırım ekranda ısıtma bujisi lambası yanıp sönüyor.. o niye yanıyor merak etmiyormusunuz

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Yalnız yağlambanız söndükten sonra sanırım ekranda ısıtma bujisi lambası yanıp sönüyor.. o niye yanıyor merak etmiyormusunuz
    ısıtma bujilerinden bir ya da iki tanesi patlak
    zaten hafif soğuklarda bu yüzden biraz nazlı çalışıyor. vakit bulursam değiştireceğim inş.
    --

fren konusunda deneyimi olan varmı? ya da birisi benim için 30 km hızda giderken frene yüklenip deneyimini paylaşırsa sevinirim
    Konu Du Hast tarafından (09/05/2010 Saat 13:36 ) değiştirilmiştir.

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

1. yağ sensörü yağ pompasında sorun olabileceği gibi yağdan da kaynaklanabilir

2. balatalar azaldıysa vuruntu daha şiddetli hissedilir. yeni balatalarda ses yada vuruntu pek olmaz yada daha az olur

2 gün önce 2010 model fiat bravo mjet çalıştırdım onda bu tarz bir sorun yoktu

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

13. 09/05/2010, 15:56

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

yağ filtresi ve yağ 200 km önce değişti..
    başkasında da aynı durum varsa normal karşılanacak bir durum olarak görüyorum artık.

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

2 konuyu ben de test edip aksam yazarim size
    1. Konuda bir yorum yapmak istiyorum. Araci yeni 2.el aldim Strajet benzinli. 10W-40 Castrol Magnatec kullandim. Eski aracim alfa 156`da da bu yagi kullaniyordum cok arastirmistim. 156 da bile 0-30 u pek onermediler en cok 5-30 koy demislerdi. Ben de senin boyle arastirmani tavsiye ederim. bence 10-40 en uygunu daha iyi olsun dersen 5-30 kullan derim

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

bende 1,3 multijet kullanıyorum, bende de özellikle motor soğukken aracı çalıştırdığımda yağ lambası aynı seninki gibi geç sönüyor, servise gösterdim normal dediler. eğer sönüyorsa sıkıntı yok, sözmezse o zaman bakarız bi çaresine kafan rahat olsun...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

@ brabus
    0-30 u baya baya araştırdım. Donanımhaber forumda da kullananları dinledim. ustam 5-30 koyuyorum dedi bende 0-30 koyalım dedim, oda "sen yağın iyisinden anlıyorsun ancak fiyatı tuzlu olur" dedi. dizel için 0-30 u sizede öneririm. 5-30 dan her zaman daha iyidir. bir sakıncası olmaz.
    ek olarakda eniştemede 156 aldık geçen hafta şu anda puntoyla kardeş kardeş yan yana duruyorlar
    fren olayı hakkındaki yorumunuzu merakla bekliyorum

@Punto_can

adaşım sana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederm yorum için

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Can, araştırdıysan hiç sorun yok ben 2004'te sıfır aldım 1.6 TS motorlu, 5 sene kullandım. Çok iyi ustalarına da danıştım. 0-30 vs 2.5 lt veya 3.2 li çok daha performans serisi kullanırsan daha iyi olur dediler Senin araçta 10-40 ve 5-30 daha iyi sonuç verir kitapta da kullanım aralığında bu aralık yazıyordu. Ama üst motorlarda 0-30 u da yazıyordu
    ama kesinlikle 0-30 kullandın diye bir eksisi olmaz sonuçta daha kaliteli yağ. ben dün walla gönül rahatlığıyla Magnatec 10W-40 koydurdum. 20 binde 1 yağ değişimi dese de ben her 10binde 1 değiştiririm. Eskiden beri bu şekilde alışkanlık

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

can sıkıntı yaratack bir durum yok
    marş basıp motoru çalıştırdıktan sonra karterdeki yağın yağ pompası tarafından basılması için geçen zamandan dolayı 1-2 saniyelik gecikme ile sönüyor yağ lamban
    eğer sönmez ise sıkıntı başlar
    şöyle bir testte yapabilirsin marşa basarken biraz gaz vererek çalıştır daha çabuk yağ devri başlayacağından lamba daha çabuk sönecektir rölantide çalıştığı için 1-2 saniyelik gecikme normaldir keyifli sürüşler

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

yağ filtresinden ya da yağ filtresinin kütüğünden yapar ortadaki sipop kaçırıyorsa ilk sesli çalışır sonra yağ lambası söndüğünü motor sesinden azalmasından anlarsınız diğer nedenlerde olabilir ama bu iki multijetde ağır basar filtreyi ruflex Gm opel yağ orjinal filtresini kullanırsanız daha iyi olur fil veya retaya göre yağ tutması daha fazla