7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Yağ Deüişimi Yaptım...

Elcapitol -
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene.. ceb_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 62

Dikkat Yağ Değişimi Yaptım...

Arkadaşlar, daha öncede yağ değişimi ile ilgili konu açmıştım. Bugün sanayide ustama gittim.Yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Yağ filtresinin rengi beazdı. Önceki siyahtı. Acaba 1.2 yağ filtresimi takıldı?

Başıma gelen talihsiz olay...
    Usta karter tapasını çıkaramadı. Tapa yalama olmuş. Ekzoscuya gittik. Tapanın başına oksijen kaynağı ile vida kaynattı ancak tapayı öyle çıkarabildik.

--> Castrol EDGE 5W-40 Tam Sentetik - 70 TL
    -->Yağ değişim işçiliği------------------ 15 TL
    --> Opar yağ filtresi--------------------10 TL
    --> Ekzoscu----------------------------5 TL
    --> Karter tapası----------------------- 5 TL

1) Yağı sizce pahalımı aldım. Arkadaşlar ayrıca araç 114.000 kilometrede. Sizce yağ çok mu ince oldu? Eksiltme olur mu?

2) Kartere 3lt. yağ aldı. 1lt. arttı? Acaba bu kadar mı alıyor, yoksa yağ tamamen karterden boşalmadı mı?

3)Ayrıca yine daha öncede bunun konusunu açmıştım.Araç kış aylarında çalıştırınca motor ısınana kadar aşırı ses yapıyordu? Sebebini ustama sordum. Önceki yağ 10w40 olduğundan dolayı ısınana kadar ses yapar dedi.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Konu kadir07 tarafından (24/05/2013 Saat 09:58 ) değiştirilmiştir.
    " Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Fiatı markasına göre normal.
    İncelik konusuna gelince bence artık 10 40 yağ kullanmalısın.
    Eksiltme fazla olmasada yinede olabilir.
    son soruna bakmadan cevap veremem.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

filtre rengine takılmayın.. üreticilerin renkleri farklı olabildiği gibi aynı üretici değişik partilerde farkı renkli ürünler üretebiliyor.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

bence herşey normal 1.4 8v 1.2 16v le 1.4 16v filtreler aynı

karter tapasınında bozulma nedeni bazı iş bilmezlerin kamyon bijonu sıkar gibi tapayı sıkmalarından dolayı kaynaklanıyo

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı ceb_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, daha öncede yağ değişimi ile ilgili konu açmıştım. Bugün sanayide ustama gittim.Yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Yağ filtresinin rengi beazdı. Önceki siyahtı. Acaba 1.2 yağ filtresimi takıldı?

Başıma gelen talihsiz olay...
    Usta karter tapasını çıkaramadı. Tapa yalama olmuş. Ekzoscuya gittik. Tapanın başına oksijen kaynağı ile vida kaynattı ancak tapayı öyle çıkarabildik.

--> Castrol EDGE 5W-40 Tam Sentetik - 70 TL
    -->Yağ değişim işçiliği------------------ 15 TL
    --> Opar yağ filtresi--------------------10 TL
    --> Ekzoscu----------------------------5 TL
    --> Karter tapası----------------------- 5 TL

1) Yağı sizce pahalımı aldım. Arkadaşlar ayrıca araç 114.000 kilometrede. Sizce yağ çok mu ince oldu? Eksiltme olur mu?

2) Kartere 3lt. yağ aldı. 1lt. arttı? Acaba bu kadar mı alıyor, yoksa yağ tamamen karterden boşalmadı mı?

3)Ayrıca yine daha öncede bunun konusunu açmıştım.Araç kış aylarında çalıştırınca motor ısınana kadar aşırı ses yapıyordu? Sebebini ustama sordum. Önceki yağ 10w40 olduğundan dolayı ısınana kadar ses yapar dedi.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
    1 yağ fiyatı normal bana da 75tl den 70 e bıraktılar yağı bu hafta başı yağ filtresini(oparın beyaz) 7tl, hava filtresini 8 tlden aldım yağı kendim değiştirdiğimden ücret ödemiyorum.
    2. yağ olarak fiat 2,650lt kapasite veriyor diye hatırlıyorum ben de o civarda yağ koyuyorum.
    3.10 40 kullanırken bende de ilk çalıştırdığımda motor biraz ısınana kadar şıkırtılı çalışıyordu ama 5 40 dan sonra böyle bir durum olmadı aracı çalıştırıyorum sessiz çalışıyor ancak yağın şuan yılı geçti ve şıkırtı var ilk bir kaç sn. kısmet olursa yarın değiştireceğim yağı.
    eğer bu yağı ilk defa koyuyorsan ve dikkat edersen aracın ilk çalışmasında ki sesinin olmadığını göreceksin magnatecden de iyi bir yağ zaten bildiğim kadarıyla magnatec yarı sentetik.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Elcapitol -
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene.. ceb_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 62

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 yağ fiyatı normal bana da 75tl den 70 e bıraktılar yağı bu hafta başı yağ filtresini(oparın beyaz) 7tl, hava filtresini 8 tlden aldım yağı kendim değiştirdiğimden ücret ödemiyorum.
    2. yağ olarak fiat 2,650lt kapasite veriyor diye hatırlıyorum ben de o civarda yağ koyuyorum.
    3.10 40 kullanırken bende de ilk çalıştırdığımda motor biraz ısınana kadar şıkırtılı çalışıyordu ama 5 40 dan sonra böyle bir durum olmadı aracı çalıştırıyorum sessiz çalışıyor ancak yağın şuan yılı geçti ve şıkırtı var ilk bir kaç sn. kısmet olursa yarın değiştireceğim yağı.
    eğer bu yağı ilk defa koyuyorsan ve dikkat edersen aracın ilk çalışmasında ki sesinin olmadığını göreceksin magnatecden de iyi bir yağ zaten bildiğim kadarıyla magnatec yarı sentetik.
    Sizin aracın kmsi kaç? 5-40 sizde eksiltme vs oldu mu?
    " Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

aracım yağ değiştirdiğimde 58500km de idi şuan 71500 dediğim gibi yağın senesi geçti 1 ay kadar eksiltme ewet yapıyor bu kmye kadar yaklaşık 1 lt ilave yaptım bana göre bu eksiltme normal 13bin kmde 1lt yağ eksiltmesi olmuş oluyor. motorun kompresyonunu elle kontrol ettiğimde içeri doğru avcumun içini çekiyor hasta motorda yağı dışarı doğru üfler yani avuç içini ememez.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler: