10 bin km ye kadar sıfırlamazsanız sapıtıyormuş yani normal bi durumsadece uzun yol seyahatleri yada deponuzu fullediğiniz zaman 2 sinide sıfırlayın gitsin
Konu biraz eskidi ama aynı sorun bugün benim de basıma geldiüstelik bende sorun yok demiştim yukarıdaki mesajımda. Trip A 50 litre gösteriyor, ortalama hiz da sifir. Trip B düzgün. A datasını hiç sifirlamamistim, sıfirlamayi da düşünmüyordum ama artık mecburen yapacagım... 11bin km civarında bu hatayı verdi bu arada. Belki bir yazılım güncellemesiyle düzelir ilerde.
10 bin km ye kadar sıfırlamazsanız sapıtıyormuş yani normal bi durumsadece uzun yol seyahatleri yada deponuzu fullediğiniz zaman 2 sinide sıfırlayın gitsin
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
bence çok mantıksız bir durum bu. a sıfırlanacaksa b neden var. aracı aldığımızdan beri ortalamamızı tutuyordu. hem hız hem tüketim hem kontk açık kalma zamanı olarak. ben bu olaydan biraz sıkıldım. salakca bir durum
mesela evden çıktınız bi X şehrine gidiyorsunuz , trip A ve B yi sıfırladınız , X şehrine vardınız 2 si de aynı değeri gösteriyor ne yakmış gördünüz , ordan Y şehrine gittiğinizi varsayalım mesela Trip A yı sıfırlarsınız Trip B yi sıfırlamayın , Y şehrine vardığınızda Trip A da X-Y arası ne yaktığınız , Trip B de ise ilk sıfırlamadan Y şehrine kadar olan tüketim değerlerini görürsünüz
açıkçası gayet mantıklı kullanmayı bildikten sonra salakça bi durum yok bence![]()
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
neden böyle düşündün mantığını çözemedin. elin adamı düşünmüş devreyi yapmış. A arabanın sabiti olsa 100.000 km de de sana kaç saat kullanmışsın kaç litre ortalama tutturmuşsun. aracın tam kaç km yapmış gibi bilgileri 5 sene sonrada gösterse ne olur bence salaklık bunda. yoksa x şehrinden y ye gittim a da o var b ye de z şehrine gidişimi koysam bu bence mantıksız. Yaparsın a yı anlık ortalama ne varsa aracınla devam eder. neden böyle bişey yapmış çözemiyorum. ama bu bilinçli değil bence hata var devrede sayaç tuttuğ bilgi arttıkça (km de arttıkca) kapasitesimi yetişmiyo da resetliyo
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri