Arkadaşlar bravo 2011 model aracım var dualic vites
hız sabitleyicisi takılabılırmı bu araça ?
alırken satan kişi söylemişti cruze control takılır 150 tl ek ücret onun için demişti. acaba varmı böyle bir şey??
Bugun kırmak otodan bilgi aldım takılmıyormus
ST18i cihazımdan 2 ile gönderildi
yetkili servis ise verdiği cvp normal aceleniz yoksa önümüzdeki hafta içi servisle işim var o zaman bunla ilgili teknik bilgi alırım ama Ali Bey in de dediği gibi takılabilir sanırım ben çorludayım isterseniz bir gün gelin elm ile aracınıza bağlanalım eğer programda CC menüsü varsa devresini ya da kolunu da hallederiz.
yabancı forumda konuştum aracın cc desteği tessisatı varmı ama servis sonradan takmıyormuş ebaydan sipariş ile kit alırsan kendınde monta edersin basittir diyor.
İtalyan fiat forumu..
ebaydaki kit 39 Euro fiyatı acaba alsak yabancı ülkeden türkiye gönderirlermi parçayı..
https://www.ebay.co.uk/itm/-F...81096253314%26
https://www.ebay.co.uk/itm/-F...p2047675.l2557
Konu dikmentr tarafından (04/04/2013 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.
bravo konusuna daha önce el atılmadığı için önce alt yapısına el atmak gerek biraz zaman tanırsanız eğer bağlantıya izin verip vermediğini araştırayım, kaldı ki puntoya müsade varsa bravoya da vardır diye düşünüyorum.
daha önce el atıldı bu konuya... evet, monte ediliyor, ben ettim kullanıyorum, forumu ararsanız gerekli teferruat mevcut....vites manual ya da otomatik, farketmiyor, kablo tesisatı emotion larda ve sportlarda geliyor, esp opsiyonlu olanların çoğunda da var ama diğerlerinde yok.
elearn bende mevcut, isteyene pin numaralarını veririm.
linkteki ürünler sadece kol, kit falan değil... kablo var mı anlamanın yolu , direksiyon kolonu plastik kapağını söküp bakmak.. önce alt kapağı sökecek, sonra alttan dört vida daha sökerek üst plastik kaplamayı çıkaracaksınız. gösterge panelinin altına doğru boşta beşli bir soket görürseniz kablolama vardır, yoksa yapmanız lazım. benim aracımda yoktu, ben yaptım.
herhangi bir yazılım güncellemesi ya da CAN sistem tanıtımı gerekmedi, kola kabloyu taktım, çalıştı...
saygılar
ya forumdan biri şu işi evet ben yapıyorum şunları alın gelin yapalım dese ne güzel olur okumaktan değilde anlamamaktan artık sıyırdım.elektrik işi zor geliyor bana..
biri bravolar için istanbulda bi güzellik yapsın lütfen![]()
Dualogic vitesli bravolarda hız sabitleyicisi zaten standart. Sonradan taktırmak istediğiniz farklı bir şey mi? Eğer aracınız manuel vites ise active modeli hariç diğer modellerde alt sistem hazır, siz sadece ekipmanı alıp bağlıyorsunuz. Yalnız yazdıklarımıza dikkat edelim. O noktalama ve virgüller çok önem taşıyor. Yazdığınızdan aracınız otomatik gibi anlaşılıyor.
Konu tirit tarafından (04/04/2013 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.
nope, her otomatik vitesli araçta CC yok .. ayrıca active haricinde esp opsiyonu alınmamış dynamic vs donanımlarda da cc kabloları yok, benim aracım dynamic, yoktu işte, kendim yaptım diyorum ya....
"getir yapalım" konusuna gelince, zaten dağın başında bir yerde görev yapıyorum, araçta bi aksilik çıksa bursa 60 km, bir vida almaya oraya gitmek gerekiyor, dolayısıyla kimseye "getir yapayım" diyecek konumum yok, üzgünüm.
keşke foruma baksaymışım CC yapan arkadaşlar varmış. neyse arkadaşın dediği gibi eğer direksiyon konsolu içerisinde 5 kablolu bir soket varsa tesisatınız hazır, eğer ki yoksa body computerin üzerindeki F51 kodlu sigortadan yani 13.pinden(bodynin üzerindeki en üstte bulunan soket) CC kolu 2. pinine,
motor kontrol ünitesindeki A soketinden de(motor kaputu altında karşıdan bakınca soldaki soket A soketidir)
A soketi 77.pinden CC 4.pine on off için
A soketi 38.pinden CC 1.pine rescall için
A soketi 78.pinden CC 5.pine eksi set için
A soketi 56.pinden CC 6.pine artı set için kablo çekilir. toplamda CC kolu soketinde 5 kablo olacak şekilde tesisat çekilmeli.
direnç değerleri de
on/off için 4. ve 2. pin arasında 300 ohm
+set için 2. ve 6. pin arasında 300 ohm
rescall için 1. ve 4. pin arasında 600 ohm
- set için 2. ve 5. pin arasında 300 ohm direnç değeri okunması gerekiyor.
Konu halils2 tarafından (05/04/2013 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: direnç değerleri ilavesi
Lineanın ki de var. yanlız dikkat ettiğiniz gibi bağlantılar bizdekilerden oldukça farklı ki en önemlisi direk motor ünitesinden kablo çekilmesi gerek.
Dualic vites arkadaşlar aracım yarı otomatik dizel deniyor
2011 model
bravo
şöyle söyleyim hangi parçaları almam ve cc desteği olup olmadıgınıda bılmıyorum..
cc desteği için direksiyonun altını açtığımda anlayabilirmiyim
Nereden almam gerekir kablosu tessisatı nerede tam olarak.?
+ İstanbul içinde bu işi yapacak fiat servisi varmı
tessisatın olup olmadığını en kolay yoldan nasıl anlarım ?_
Konu dikmentr tarafından (06/04/2013 Saat 20:28 ) değiştirilmiştir.
en kolayı diye bir şey yok, tek yol açıp bakmak...
Konu ametist tarafından (07/04/2013 Saat 12:13 ) değiştirilmiştir.
devreyi isterseniz kendiniz yapabilir ya da uğraşmak istemiyorsanız CC kolu alıp takabilirsiniz. direksiyon konsolunu söktüğünüzde boşta 5 pinli kablo varsa CC tesisatınız vardır tesisatını yoksa da motor ecusundan tesisat çekmeniz gerek. İstanbulda bunu yapacak servis var mı yok mu bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri