Ben şöyle düşündüm. Dizel araçlarda gaza basmadan ayağını debriyajdan çekerek hareket ettirebiliyorsun. Frenden ayağını çekince araç hareket etmeye hazırlanıyor ve gazı kendiliğinden artırıyor.Ayak frende olunca araç hareket etmiyeceğinden dolayı gazı kesiyor.Soğuk motorda rölantinin yüksek olması normal bir olay zaten.
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de uzun zamandır bu problem ile ilgili hem araştırıyorum hemde uğraşıyorum. Yazdıklarınızı okudum otomatik jiklenin devreye girdiğini görebiliyorsunuz. Sanki gaz pedalına ayağınız sürekli ve sabit basıyormuş gibi 30-45 saniyeliğine deviri artırıyor. Bizim bahsettiğimiz sorun devir göstergesinin sürekli hareket halinde olması. Hele ki sabah acil işim olduğunda beklemeden gidersem 2. vites 2000 devir/dakika da aracımın arkasından bir şey hafif hafif çekiyormuş gibi oluyor. Buji ve kalem(ateşleme) bobini testi yapılmıştır. Arkadaşın bahsettiği gibi bende yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum. Bu sorunu önceden yaşamış olan arkadaşlarımız var mı ? LPG ya da Benzin fark etmiyor. 40 °C ye kadar benzin ayarlı, 40 °C den sonra yapmıyor. Bu konu hakkında yardım edebilirseniz çok sevinirim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri