map sensoru temiz.cihaza yeni baglandi.fren yada gaza basmadansabahlar motor sogukken devirde dalgalanmalar oluyor.nedeninibilmiyorum. bundan onceki aracim polo idi bogaz kelebeginden kaynaklaniyordu.
Printable View
map sensoru temiz.cihaza yeni baglandi.fren yada gaza basmadansabahlar motor sogukken devirde dalgalanmalar oluyor.nedeninibilmiyorum. bundan onceki aracim polo idi bogaz kelebeginden kaynaklaniyordu.
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de uzun zamandır bu problem ile ilgili hem araştırıyorum hemde uğraşıyorum. Yazdıklarınızı okudum otomatik jiklenin devreye girdiğini görebiliyorsunuz. Sanki gaz pedalına ayağınız sürekli ve sabit basıyormuş gibi 30-45 saniyeliğine deviri artırıyor. Bizim bahsettiğimiz sorun devir göstergesinin sürekli hareket halinde olması. Hele ki sabah acil işim olduğunda beklemeden gidersem 2. vites 2000 devir/dakika da aracımın arkasından bir şey hafif hafif çekiyormuş gibi oluyor. Buji ve kalem(ateşleme) bobini testi yapılmıştır. Arkadaşın bahsettiği gibi bende yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum. Bu sorunu önceden yaşamış olan arkadaşlarımız var mı ? LPG ya da Benzin fark etmiyor. 40 °C ye kadar benzin ayarlı, 40 °C den sonra yapmıyor. Bu konu hakkında yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Merhabalar,
Bende de motor soğukken yapıyor, ısınınca düzeliyor. Motor şehir içinde 2 dakikada 80 dereceye geliyor bana çok hızlı ısınıyor gibi geliyor. 1. viteste gaza basmasam bile araç kendisi gidiyor normal olarak fakat benimki baya yokuş çıkıyor stop etmeden, 25 L/100 km gördüm yol bilgisayarında dimdik yokuşta hiç gaza basmadan. Araba kafasına göre gaz veriyor çok sorun yok bence, yanılıyor muyum?
Bu arada 3.9 l /100 km tüketim ölçtüm eskişehir sakarya arasında.