sadece_erhan Nickli Üyeden Alıntı
aracını çalıştırıyosun,
kontağı çevirdikten sonra 40sn geçmeden mono ve auto butonlarına basılı tutuyosun,
soför tarafı sıcaklığı gösteren değerlerde 3 den 1 e kadr geri sayım başlıyo, bırakmıyosun, geri sayım bitince sağ ve sol taraflarda 0 değerini görünce bırakıyosun, bu digital klimanın kendini yeniden kurmasını sağlıyor. bi süre konsoldan dız dız sesler geliyo yukarı aşşağı falan üflüyo, bitince kendiliğinden kapanıyor kalibrtasyon
tekrarlıyorum
1-motor çalıştır
2-mono ve auto ya basılı tut, geri sayım bitene kadar bekle
3-geri sayım bitip 0 ları görünce butonları bırak.
4-kalibrasyon başlar ve bi süre sonra kendiliğinden biter
------------------
kalibrasyon sonunda eğer sorun devam ediyorsa
1- öncam hava aktüvatörü (dışardan hava girişine izin veren flapları açıp kapatan servo motor)
2- hava sirkülasyon aktüvatörü arzalıdır. (soğuk ve sıcak hava karışımına izin veren flapları açan servo motor)
-----------------------------------------------------------
benim de havalandrma ile ilgili sıkıntım var, fan kapalıyken araç içeri dışardan hava alıyor, kontrol ettim, flapla actuator arasındaki plastik kırılmış sanırım, çok ters biyerde bırakın vida sökmeyi el yordamıyla zor kontrol ettim, konsolun komple inmesi gerekiyo heralde (benim araç bravo, stiloda çok kolay, puntoyu bilmiyorum). aktuvatörler çıkmacılarda karaborsaya düşmüş 200 civarı istiyorlarmış, yenisi ise 300 civarı.
kesin tanı için aracını arıza cihazına bağlattır servisde, fiatecuscan la çıkıyor herhangi bir sorun varsa. benim sorunun screenshotunu aşağı ekliyorum.
Yer imleri