yaptı bu uygulamayı..soketler uymuyo ama nasıl yaptığını bilmiyorum.. yardımcı olacaktır
Herkese merhaba arkadaşlar.
Yakın bir zamanda Evo arka stopu almak istiyorum. Sormak istediğim birkaç soru var.
1-Daha önce bu uygulamayı yapanlar var mı?
2- Evo arka Stop'u G.punto'ya bire bir uyar mı yani soketleri aynı mı?
3- Soketleri aynı değilse nasıl bir işlem yapılması gerekir?
4- Yapılacak işlem sonrası herhangi bir uyarı ışığı yanacak mı?
Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşkkürler, saygılar.
yaptı bu uygulamayı..soketler uymuyo ama nasıl yaptığını bilmiyorum.. yardımcı olacaktır
Çok da zor bi işlem değil . Benimkiler değişirken izledim. Yeni stoplarla birlikte ona uygun soketler de sipariş ediliyor. Aracın üzerindeki eski soketlerin dibinden kesiliyor ve yeni soketin üzerindeki kablolarla bağlanıyor. Ama önce doğru kabloları bulmak için deneme yapılıyor sonra sabitleniyor. Bildiğiniz güvenilir bi oto elektrikçi bile yarım saatte halleder.Aşağıdaki linkte bu işlem ile açtığım konu var.
https://forum.grandepuntotr.com/serv...n-degisti.html
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
Gp ariza yakicaktir yanliz led oldugu icin stoplar araya uygun degerde direnc koymak gerekiyo..
O zaman problemsiz olur heralde..
Bence de bir sorun olmaz. Eski ve yeni puntoların tesisatları aynı. Sadece soketler değişecek.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
Stoplara direnç takılacak. Arıza lambası yakar. Tecrübeyle sabit. 'ta arıza lambasını söndürmek için direnç kullandık. Ayrıca EVO stopları LED
Soketler tamamiyle farklı. Evo'larda soket değişim işlemi sadece stopların su alması problemine karşı geliştirilen bir işlemdir. soketler GP'ye uyumlu değil. Yeniden soket yapılacak.
Direnç için 25watt 8ohm soğutuculu alınacak.
Bağlantı şeması:
Sol soket:
Yeşil/Beyaz-> Fren
Mavi/Beyaz-> Sinyal
Siyah-> Şase
Kırmızı/Sarı-> LED
Sağ soket:
Siyah -> Şase
Siyah/Sarı-> LED
Mavi/Siyah-> Sinyal
Yeşil/Sarı-> Fren
Yav şu stoplarda led nerde ?