Alıntı ilkerhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kapıların içeriden açılmamasına deathlock denir ve araç hareket halinde iken güvenlik sebebiyle böyle bişey mümkün değildir.

Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.
Hangi güvenli sebebiyle hareket halindeki aracın kapılarının içeriden açılmamasını sakıncalı buluyorsunuz anlamak mümkün değil. Şöyle düşünün arka iki kapı da çocuk kilidiyle kilitlenebiliyor ve bu kapılar çocuk kilidi aktifse içerden açılmıyor. Araç hızı 20 km geçtikten sonra kapılar otomatik kapandığı için de dışardan da açılamıyor. Ben bu sistemin şoför tarafından kontrol edilebilir bir özellik olması gerektiğini düşünüyorum sadece. Araç içinden merkezi kilit butonuna basıldığında hem içerden hem dışardan açılması sağlanmalı. Yoksa bana kapıların otomatik kapanmasının hiç mantıklı bi yanı yok gibi geliyor. Kaza anında kapıların kilitli olması sakıncalı olacaktır diye düşünüyor olabilirsiniz ancak hava yastığının anında açılmasını sağlayan sistem kapı kilitlerinin de kaza anında açılması pek tabi sağlayabilir. Elbette olmayan ama bana göre kesinlikle bu teknolojide kesinlikle olması gereken bir konu üzerine beyin fırtınası yapıyorum. Nasıl olsa beyin bedava...