Alıntı alfaoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
benim bu konudaki fikrim;
1- araç kapısı açıldıktan sonra kapılar açılmazsa kilitlenmesi gerekir
2- araç terkedildiğinde belirli bir süre sonra kilitlemeli (ki asıl önemli olan bu bence)
3- eğer açıksa aracın camlarını otomatik kapatmalı (ki bu da dün başıma geldi yan koltuktaki arkadaş kapatmayı unutmuş ve ben bu tarz konularda çok dalgınım)
4- bence araç hareket edince kapıların otomatik kapanması çok saçma işliyor. Bence durduğun zaman dışardan açılmaması iyi ama olması gereken içerden de açılmaması. yoksa hareket halindeyken akrobatlar arabama atlayıp kapıyı açmaya çabalamayacaksa eğer arka koltukta oturan çocuğumun kapıları açamayacağını bilmek isterim. Tabi bazı arkadaşlar çocuk emniyet kilidi var diyecek ancak, şunu düşünmeniz gerekir ki arkaya çocuk değil de yetişkin bir birey oturduğunda arka kapılarda çocuk emniyet kilidi aktifse resmen arka koltukta oturanın özel şoförü oluyorsunuz. çünkü kapılar içerden açılmıyor ve siz kalkıp kapıyı açmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer ben bu özelliği yanlış biliyorsam da beni düzelten arkadaş olursa çok memnun olurum.
Kısa bir özet yapmam gerekirse; otomatik kapı kitlenmesinden beklentim kapıların dışardan açılamayacağı gibi içerden de açılmaması. Ön paneldeki kilit butonundan kapıların şoför tarafından kontrol edilebilmesi. Bu yazılımı yapan arkadaşların mantıklarını anlamak güç bence.

Kötü renault da kartlı sistem var. Kapı kilitlemek için bi şey yapmanıza gerek yok. Araçtan belirli bir mesafe uzaklaşmanız yeterli kapılar otomatik kilitleniyor. Etki alanına girdiğinizde de otomatik açılıyor kapılar. Kusura bakmayın ama renaultda böyle bi özellik varken bizim çözüm aradığımız konular yalnızca bana komik gelmiyodur sanırım.
Kapıların içeriden açılmamasına deathlock denir ve araç hareket halinde iken güvenlik sebebiyle böyle bişey mümkün değildir.

Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.