Benim çakmaklıkta problemli pek sağlıklı çalışmıyor![]()
Arkadaşlar çakmaklıkımın ışığı söndü , tutmuyor vs. Universal soketi bulunan çakmak aldım. Ancak değiştirme konusunda bana yardımcı olabilecek birisi var mıdır? Garip geldi bana...
Benim çakmaklıkta problemli pek sağlıklı çalışmıyor![]()
Nerden aldığını öğrenebilirmiyim?
çakmak çakmaya geldik böle bir türkü vardı...
https://www.youtube.com/watch?v=dcmpn1GUuGc
Bizim çakmaklık zaten kısa mıdır, genişmidir nedir bir çok çakmak cihazını tutmuyor.
Bari değiştirmişken başka bir markanın çakmaklığını takın da rahat rahat kullanın![]()
abi benimki de yanmıyordu servise götürdüm 5 dk da değiştirdiler ledi garantiden.
ilim öğrenmenin başı sabırdır !
arkadaşlar yeni bir konu açmayayım dedim bir düşüncem var burada paylaşayım
şimdi ben çakmaklığa harici olarak mini bir usb şarj cihazı bağladım. yani devreyi vitesin oralara biryere sabitledim çakmaklık haricinde ekstra bir de micro usb çıkışlı sabit kablom oldu. hem de uzayıp kısalabiliyor. sorum şu
şimdi çakmaklıkda 3 tane kablo var. iki tanesi akünün 12 v kablosu + ve - ..bir tane de çakmaklık lambasını yakan kablo var tahminimce o da şase de tereddütteyim genede. kontağı çevirmeden parkları yakınca bu lamba yanıyor ama kontak açık olmayınca parklar yansa da çakmaklık çalışmıyor. dolayısıyla şarj aletini kullanabilmek için araba çalışmıyorken kontağı mutlaka çevirmek gerekiyor.
şimdi ben bu şarj aletinin çakmaklık kablosundan aldığım + ve - uçlardan - olanına çakmaklık lambasına ait 3. kabloyu bağlasam araç hem çalışırken hem de çalılşmaz halde parklar yanarken şarj aletini çalıştırabilir miyim?
Çakmaklık kablosundan aldığınız - uca, - uç bağlanır. çakmalık lambasına gelen 3. kablo + 'dır. haliyle kısa devre yaparsınız.
Şarj aletini sürekli kullanmak için body computer'ın bulunduğu bölgeden sürekli + ve - bulunduran ana güç kabloların birisinden enerji almanızı tavsiye ederim.
yani çakmaklığa giden 3 kablonun ikisi + biri - öyle mi? yani parklar açıkken + kabloya enerji ecu dan geliyor!
olmazsa teyibin + ve - sini alacağım. orada sürekli enerji var herhalde...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri