Alıntı blackdevil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
conta olucanı sanmıyorum çünkü hararet gördükden sonra 30000km yaptım.bu zamana kadar belli ederdi artı herzaman 6000devir kullanıyorum.

intercooler de ne olabilir? (turbo revizyoncu kont. etti sağlam dedi)

manifold derken hangi manifold?
öncelikle şunu belirteyim bir aracın contası yandığı zaman araç kendini belli etmeyebilir.. yani normal bir motordan farklılaşma sağlamaz nitekim sürekli yüksek devir kullanıyorum demişsiniz sizin contanın yanındığını anlamanızın pek imkanı yok intercooler'da ne olabilir?

intercooler daha doğrusu araç aşırı pis hava ile karşılaşmışsa yada çamurlu , kumlu hava ile karşılaşmışsa intercooler aşırı zarar görür , zarar görmüş olsaydı ilk turbo zarar görürdü diyebilirsiniz ancak şunu unutmamakta fayda var turbo sürekli yağlanan ve kendini revize eden bir parça + puntoların turboları düşük barda çalıştıkları için turboları gerçekten sağlam ; bu yüzden turbodan sonra gelen ilk parça yani intercooler hasar görmüş olabilir..

sizin sorununuza gıyaben söylüyorum eğer boost alamıyorsanız araçtan turboda sıkıntı var demektir ve dediğiniz gibi turbo sağlamsa geriye tamamen 2 seçenek kalıyor ;

1 = intercooler , 2 = egzos manifoldu

inetrcooler'ı anlattım şimdi gelelim egzos manifolduna ;

Turbo yalnızca dışarıdan alınan hava ile dönmez turbonun çalışmasının 2 prensibi vardır 1 hava filtresinden gelen havanın basınçlı bir şekilde intercooler sonrada enjeksiyonlara iletilmesi 2.si ise manifolddan çıkan basınclı egzos dumanının turbonun ters tarafında bulunan pervanesini hızlı döndürmesi..

yani = turboda sıkıntı yoksa intercooler'dada sıkıntı yoksa ve hala boost yoksa ozmn sıkıntı kesinlikle egzos manifoldunda.. turbonun çalışma prensibini yukarıda kısaca özetle anlattım turbo pervanesinin ters tarafında kalan pervane egzos manifoldundan aldığı pis pasınclı havayı pervaneyi daha hızlı çevirmeye yarıyor bu durumda turbo pervanesi (turbodan turboya değişir) saatte 250.000 bin devirle döner ve ısı 950 dereceyi bulur

çok uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir

"NOT : Yazdığım cümlelerde bilgi eksikliği yada hatalar var ise beni uyarın arkadaşlar ekleme yapıp yazımı düzeltirim sorun değil yeterki doğru bir bilgi olsun ve işe yarasın.."

Alıntı volume23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam sen her tamirciye güvenme başka bir tamirciye göster işin ehli turbo motor bilgisi olan geçen bir arkadaşımın başına geldi beyin arızalı dedi bir tamirci bizde ona inanarak beyin araştırıyorduk aem 1600$ a bulduk ebaydan aynen senin gibi kullanıyordu turbosuz gibi geçen korna rolesi arızalanmış farı söktük ne görelim turbo borusu çıkmış boşa üflüyormuş borunu yerine taktık eski haline döndü birde aşırı fazla yakıyor sürekli zengin karışımda kalıp sizin yakıt değerleriniz nasıl?
e herkes buluştu biz buluşmucazmı Erkan başkan