Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 21 ile 38 arası

Konu: Ankarada araçlarımız ortalama ne yakıyor arkadaşlar ?

Kaya Ünal
    kayya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 77

Ama ben dizel için önden fazladan 3-4bin lira vermedim

Şaka bir yana, arabamı her gün kullanmıyorum. Toplu taşımla destekliyorum. Ortalama olarak maliyete baktığımızda beni tatmin ediyor. Hata yapmışım demedim asla. Yoksa bu ülkede benzinli araba kullanmak eziyet tabi ki dostlar. Israrla tüp taktırmadım, bakalım ne zamana kadar dayanabileceğim

Her gün biniyorsanız tüp ya da dizel, her gün binmiyorsanız benzin diyebilirim.

Ama arabamı seviyorum. Birçok benzinli arabada bu değerlere ulaşılamaz bence. Bu arada depoyu tam doldurup biraz kullanıp sonra yeniden doldurarak katettiğim kilometrenin parasal karşılığına baktığımda, yol bilgisayarıyla eşdeğer olduğunu da gördüm birçok kez.

Erhan KaraN
    ErhanKarann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358
    Edilen teşekkür: 30

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Şaka bir yana, arabamı her gün kullanmıyorum. Toplu taşımla destekliyorum. Ortalama olarak maliyete baktığımızda beni tatmin ediyor. Hata yapmışım demedim asla. Yoksa bu ülkede benzinli araba kullanmak eziyet tabi ki dostlar. Israrla tüp taktırmadım, bakalım ne zamana kadar dayanabileceğim

Ama arabamı seviyorum. Birçok benzinli arabada bu değerlere ulaşılamaz bence. Bu arada depoyu tam doldurup biraz kullanıp sonra yeniden doldurarak katettiğim kilometrenin parasal karşılığına baktığımda, yol bilgisayarıyla eşdeğer olduğunu da gördüm birçok kez.
    Haklısın kardeşim benzinli araçlara binmek çok zor ama yinede şu bir gerçek ülkemizde yakıt fiyatları dünyada numberone'yken bizim bu çok yakıyor düşünemizin kaynak sebebi bu benzin 4.60 degilde 2.50 olsaydı sıradan bir ülkenin benzin fiyatı gibi o zaman bizim için bu ortalamalar gayet dogal olacaktı ama malesef acı bir gerçek varsa yakıt fiyatları araçlarımızında etkisi olabilir ama o kadar yüksek degildir tabiki tüp taktırmak konusunda ise bunu baya bir araştır ve çok kaliteli bi yer bulman gerekir zira sonradan çıkacak hata veya herhangi bir problemde sana yardımcı olsunlar ..
    Saygılar ...

Selçuk DOĞAN
    k0d3r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 86

5.3
    evo evo..

Misafir046
    Ziyaretçi Misafir046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Zaten o 3-4 bini fazlalık olayları kalmadı.Ben Benzinlinin en dolusunun fiyatını 37 olarak alırken,Mjetin dolusunu 39,5 gibi bir rakama aldım.

Ayrıca herkesin dediği bir şeydir ki 20 bin km'den fazla yapıyorsan bir senede dizel alınır der.Senede o rakamı yakalayamazsan mjet sana pek bir kar getirmez.Ben aracı eylul basında aldım aralık sonu geldi 12bin km yapmısım.

bir yılda 20.000 km yapan benzinli aracın yakıt sarfiyatı ile dizelin yakıt sarfiyatını hesapladınmı zaten anlarsın neden boyle dediklerini.

Benzinli 20bin km yol yapınca ortalam 6,5 lt aldıgında 6000 tl ediyor.
    Dizel ise 5lt ortalama baz alındıgında 4190 tl sarfiyatı oluyor.

Bende onceden benzinli dynamic evo vardı 6,5 lt ort. idi.Su anki aracım dizel bugune kadar toplam da gozuken 4.7 ortalama.

Benim duruma gore kafada senede 1800 tl karım oluyor

ama yuksek km yaparsak mantıklı.5 bin-10 bin km için dizel arac mantıksız.ozaman benzinli daha karlı oluyor.

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

mesai giriş ve çıkış saatlerinde kullanıyorum, ortalamam 6,2lt/100km, her kış böyle, 6.5'in üzerine çıkamıyorum

Kenan Ozel
    ken01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    06HA2512
    Edilen teşekkür: 23

nihayet resim ekleyebildim. keşke yakıt tüketimimiz hep böyle olsa.

Uploaded ImageShack.us

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erhan KaraN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358

Alıntı ken01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nihayet resim ekleyebildim. keşke yakıt tüketimimiz hep böyle olsa.

Uploaded ImageShack.us
    Ben şimdi bu resme bakınca gidip arabamı yaksam kasko ödermi acaba.. ?

emre can
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Alıntı ErhanKarann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar teşekkürler paylaşımlarınız için anahtarlarımızı vermeyelimde birgün bi yerde bulusup sırayla yakalım arabalarımızı ( dizelciler olarak ) bari bu işe yarasınlar benim ortalamam ne yaptıysam düşüremedigim ortlamam şuan 8.7
    Erhan sen geçenlerde hava akış metreyi değiştirdim sorun çözüldü demiştin...Hatta 5 lt vs lere indi dedin yanılmıyorsam ..Şimdi bu mesajı görünce şaşırdım !!

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kenan Ozel
    ken01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    06HA2512
    Edilen teşekkür: 23

Ben şimdi bu resme bakınca gidip arabamı yaksam kasko ödermi acaba.. ?
    Erhan Kardeşim. arabayı aldığımdan bu yana 4,5 ay oldu. bu değeri Ankara çevreyolunda 48 km lik yol sonucu C.C açık olarak 80 km/h sabit hızla sadece o gün yakaladım. Daha önce agresif kullandığımdan dolayı 6,5-7.0 civarlarında geziyordu. şu an ise 5.0-5.5 arası ortalamada geziyorum. gönül ister ki hepimizin aracı 4,5 ortalamayı geçmesin.

Erhan KaraN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358

Alıntı musicdanger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erhan sen geçenlerde hava akış metreyi değiştirdim sorun çözüldü demiştin...Hatta 5 lt vs lere indi dedin yanılmıyorsam ..Şimdi bu mesajı görünce şaşırdım !!
    1 günlük sanırım pkolojik olarak işe yaradı sonrasında eski tas eski hamam misali eskiye döndük ama inat ettim bu arabayı az yaktıracam yaktıramazsam cruze bana göründü

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

1 günlük sanırım pkolojik olarak işe yaradı sonrasında eski tas eski hamam misali eskiye döndük ama inat ettim bu arabayı az yaktıracam yaktıramazsam cruze bana göründü
    O zaman o yazmış oldugun topice bunları söyle orada birçok forum üyesi bunu yapmaya kalkmış olabilir ve gereksiz masraf yapmasınlar !!

Erhan KaraN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358

Alıntı ken01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erhan Kardeşim. arabayı aldığımdan bu yana 4,5 ay oldu. bu değeri Ankara çevreyolunda 48 km lik yol sonucu C.C açık olarak 80 km/h sabit hızla sadece o gün yakaladım. Daha önce agresif kullandığımdan dolayı 6,5-7.0 civarlarında geziyordu. şu an ise 5.0-5.5 arası ortalamada geziyorum. gönül ister ki hepimizin aracı 4,5 ortalamayı geçmesin.

Evet keşke ama sen cevre yolu ve 48 km normal gibi geldi bana ya ben birgün cözdüm sorunu arkadaşın bahsettigi gibi 5.0 lere indim 120 km kullanımda ama yine eskiye döndü sanırım benim kısa mesafemle alakalı çünkü 120 km yol yaptıgımda ankarada abuk subuk sokaklara girip çıktım mahalle aralarında dolaştım lay lay sırf denemek için aslında iyide oldu bilmedigimiz o kadar yerler varki sonra işe gidiş geliş moduna girdigimde tekrar ortalamam yükseldi .. artık hayırlısı diyorum ..

Erhan KaraN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358

O zaman o yazmış oldugun topice bunları söyle orada birçok forum üyesi bunu yapmaya kalkmış olabilir ve gereksiz masraf yapmasınlar !!
    Evet işe yaradı neyemi arabanın çekisi daha yükseldi ve ben kesin cözüm demedim sadece sorunu cözdüm dedim kendi adıma olan bir sorundu öncesinde açtıgım başlıgın devamı olarak suana kadar 2 kişi değiştirmiş teldede konuştuk işe yaradıgını söylediler ama benim aracda bam baska boyutlar var..

Erhan KaraN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358

Bu arada ben yaptıgım bütün islemleri söyledim son kalan oydu onu söyledim yani kesin bir çözüm gibi şeyler söylemedim denemek isteyen arkadaşlarada değiştirin demiyorum zaten farkındaysan oku tamamen o konuyu sorunu anlarsın öncesinde açtıgım başlıgıda ..

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Merak etme okudum ve söyledim fikirlerimi..Sende benim söylediklerimi anladın umarım..Diger bir başlıkta yakıt problemini çözdüm deyip sonuca ulaşmış izlenimi verdin..Sonrada 2 gün sonra hala çok yakıyor dedin...Bende bunun üzerine bu lafı dedim sorun nedir bu kadar içerledin !!

sen bunu yazmışsın istersen sen bunu dikkatlı oku !!

"ortalam yakıtım 8.0 den 5.8 ve maximum 6.0 lere indi gp lerin sorunlarından bir tanesi bu bence fazla yaktıgını düsünen varsa aracının hava akıs debimetresine baktırsın veya degissin cözüm degismek gibi .. "

bu lafını analiz et bana ve diğer arkadaşlara anlat...!!!
    Konu musicdanger tarafından (20/12/2012 Saat 18:00 ) değiştirilmiştir.

Erhan KaraN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BM2358

Merak etme okudum ve söyledim fikirlerimi..Sende benim söylediklerimi anladın umarım..Diger bir başlıkta yakıt problemini çözdüm deyip sonuca ulaşmış izlenimi verdin..Sonrada 2 gün sonra hala çok yakıyor dedin...Bende bunun üzerine bu lafı dedim sorun nedir bu kadar içerledin !!

sen bunu yazmışsın istersen sen bunu dikkatlı oku !!

"ortalam yakıtım 8.0 den 5.8 ve maximum 6.0 lere indi gp lerin sorunlarından bir tanesi bu bence fazla yaktıgını düsünen varsa aracının hava akıs debimetresine baktırsın veya degissin cözüm degismek gibi .. "

bu lafını analiz et bana ve diğer arkadaşlara anlat...!!!
    ortalam yakıtım 8.0 den 5.8 ve maximum 6.0 lere indi gp lerin sorunlarından bir tanesi bu bence fazla yaktıgını düsünen varsa aracının hava akıs debimetresine baktırsın veya degissin cözüm degismek gibi .. "

Baktırsın yazıyor ? baktırsın demek sorun varsa yapılabilir anlamında ve cümleyi başlı başına okudugunda fazla yaktıgını düsünen varsa aracının hava akış debimetresine baktırsın veya degissin cözüm değişmek gibi evet bu cümlenin neresi yanlış ? baktıran arkadaşlarımız varsa birşeymi kaybettikler 2 kişi ise bu konuda işe yaradıgını söylediler herneyse tartışmak yerine hayat paylaşınca güzeldir yanlış birsey söyledigime inanmıyorum inanan varsada cümleyi tekrar tekrar okumasını iyi eglerim çünkü gayet basit bir cümle '' SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNEN VARSA DEBİMETRESİNE BAKTIRSIN '' bu cümle gayet açık ve basit!!

Ha bu arada işe yaradı bendede evet çekişim baya bir fark etti ama ve burda bir arkadaş map sensörünü kendisi çıkarıp temizlemis ve faydasını görmüş çekişle ilgili bir araba çekmiyorsa çok yakmazmı ? Kendisi debimetresini ben gibi değişmiş hatta 120 tl almış çekişte %20 etkiledigini söyledi ve sonra map sensörünü çıkarıp temizlediten sonra dahada güçlenmiş araba..
    Konu ErhanKarann tarafından (20/12/2012 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.

Fatih Cevar
    cevar06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 3

6.2-6.5 arasinda ama 600 km sonra bakima girecek arabam
    Sonrasinda ins biraz daha duser

Selahattin B.
    streetnoise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DC ***
    Edilen teşekkür: 78

Bende tüketim değerleri çok arttı diye üzülüyordum burdaki değerleri görünce baya şaşırdım Okula gidip gelirken günlük rahat 50 -60 km arası yol yapıyorum arabayla , sabah trafigi malum istanbul yolunda eskiden 5.1-5.2 yakıyordu araç son 1-2 haftadır 5.7 ye çıktı diye üzülüyordum ama burdaki değerleri görünce sevinmedim değil

Sayfa 2/2 İlkİlk 12