merakla takipcinizim...
Printable View
merakla takipcinizim...
Erhan şuan benim araçta 77.000 km de..suan ortamala deger 6,0 lt..haftada 2 kere elvankente gidiyorum bununla birlikte bu değer tabi..Eğer şehir içi olsa sanırım rahat 7.0 tl der..acaba bende değiştirsem mi?
Birde bu akışmetre senin sağlamken mi değiştirdin? Yani hem hata vermiyor ama gizli hata onda mı ? :)
teşekkürler bilgi için bircok arkadaşın isine yarıyacak bir bilgi ve tecrübe
Birde bu temizleme işlemi ve sökme takma işlemini yapan bir üye varsa paylaşırsa güzel olur... :)
Ben bozuk olabilecegini hiç düşünmemisdim acıkcası sadece konu acdıgımda belirttim yag degisimde bir cocuk tavsiye etti bende neden olmasın düsüncesinde degiştirdim demekki arızalı imiş yada normal hava akısını saglamadıgı için çok yakıyormus arac suan benim aracımda 130000 km lerde gp lerin motor ömrü cok uzun oldugunu biliyorum ama sadece abuk subuk yerlerden sorun çıkarıyorlar ben kendim değiştirdim 90 tl parcayı aldım ve değiştirdim 2 saat felan ugrasdım ama acıkcası ;) resimde paylasdım neresi oldugu hakkında 1 sayfada yer alıyor ama yinede sorun cidden orasımı tesbit etmek lazım ben cok uzun zaman arastırdım orasına burasına bakılmadık yeri kalmadı arabanın en son sanırım orası kalmısdı orayada baktık sorun çözüldü ama sadece bura sorunu cözermi bilemiyorum belki daha ufak bir hortum sorunu bile olabilir bazı arkadaslarımızın demibetrenin yakıtı oldukca etkiledigi aşikâr ama bunuda kabullenmek lazım :)
Bu arada bi cok hatada arac hata vermiyor malesef ben çukurlara kasislere girince araba dagılıyor gibi derdim ustaya bakardı yok bişey ama onunda cözümü sag ve sol salıncakları ile ilgili tabi amatsöerlerde etkili sancak daha daha etkili imiş puntoda amma tuaf sorunlar var .. :)
Teşekkürler kardeşim '' ALLAH '' daha büyük sorunlar vermesin çözülmeyecek bir sorun yok çünkü herşey kul yapımı oldugu için çözümü bizde tabi bazı inatcı seyler var mesela sesler nerden geldigini bulamadıgımız felan gibi onlarıda hayatımızın standartlarına alıp yasamak en güzeli .. Ama ben eger buda cözmeseydi valla ne yakarsa yaksın binecektim bir sene felan gibi daha sonra insallah bir cruze ls plus düşüyorum..
Bi konuda arkadaslar 5.5 yakıyor demisler ve cok yakıyor diyorlar gülermisiniz aglarmısınız arkadaslar 5.5 ortalama gören varmı aranızda ? :)
geçen hafta sincandan çevre yoluna çıktım ve aski spor salonuna gidip geldim. hızımı 80 km ye sabitledim. 6.vites ve devir 1.500 rpmm. 48 km lik yolculuğun sonunda ortalamam 3.8 ye kadar düştü. hayretler içinde kaldım. ama sonrasında etimesgut-sincan trafiğine girince yükselmeye başladı. benim ortalama şu an 5.2 görünüyor.
Not: resim ekleyemedim. nasıl eklendiğini bana biriniz anlatırsa yazımın altına çektiğim resmi ekleyebilirim..
Tamam arkadaşlar daha fazla canımızı sıkmayın :D
Send to mobile
Hocam valla ben kafayı yicem yakıt düzeldi dedim sevindim birazda olsa ama herkez 5.5 felan yakıyor arabalarımız yazınca ben cıldırıyorum tamam daha az yaksında biz neden cok yakıyoruz ? ya bizdemi sorun yoksa pskolojik olarakmı anlamadım bu işi ben senin suan ortalaman nedir?
Ben herhangi bir temizleme falan yapamadım daha, ortalamam 7.5larda.
Anlık tüketime bakmaktan kaza yapcam ya birgün hadi hayırlısı :D
Bende aynen :) Gel kardeş bakmayalım ne yakarsa yaksın yağ yakmasında napalım artık bununla mücadele etmek imkansız birşey yeni clio 4 ler aşırı derecede az yakıyor cidden gördüm şaşırdım bakalım düşünüyorum 1.5 dsg motor şehir içi 5.7 gördüm ben 2 gün önce arkadaşım sıfır aldıgı araçta inanamadım hatta birgün kullandım sıfırlayıp 5.8 yaptım biraz basmısımdır ama :) ..
Arabamı çok seviyorum ama yakıtından dolayı çıldırmak üzereyim. Heran bir çılgınlık yapablirim :D
O zımbırtıyıda temizlerim:) dahada düşmezse coming soon :D
:) valla bende bakıyorum yalan yok ...suan araç 110 tl GTL yakıt ile 420 km yaptı..6.0 lt ortalama yakıt tuketimi
Normal euro dısel alıcam sanırım..Gtl nde pek bır faydasını gormedım :)
Hatta şunu biliyorsunuzdur araç en düşük 2.0 lt yakıyor.Yani motoru kompresore verdğimizde ...Benim focus titanyum varken bu veri 0.0 lt idi..Sıfır yakıyordu motoru kompresöre yani vitesde kendi haline bırakırken (yokuş aşağı vs )
Keşke puntolarda bunu halletseler..Baya farkeder yakıt ortalaması.. ...Bunun için bir topic açıcaktım aslında..
ya benim 8 in altına pek inmiyor ama şuan 20 bine gelmedi araç bende olma ihtimali nedir ?
bu arada böyle bir paylaşımı yapmanızı çok beğendim. teşekkür ederim
bendede 7,5 8.0 yiyicem kafayı....