Alıntı CoachK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
motorcu olduğum için ve motoru iki bacağımın arasında uzun bir süre kullandığım için affına sığınarak sorucam; peki neden o zaman devirsin kullanılan araçlar yüksek hızlara ulaşılamıyor ? 2010 senesinde arkaşıma aldığımız motor çok temizdi sahibi az binmekten ve az devirli kullandığını açıkca söylemişti. ( 2003 gsxr 600 - motordan korkmuş vs.vs. ) normalde 5. vites sonunda 270 + görmesi gereken alet 250-255 arasında takılıyordu. gazladıkça açıldı... hatta 5 in sounda 2,82 bile gördüm. bizzat ben açtım.

bunu nasıl açıklarsın ?
kesinlikle o olaylara inanmıyorum kardeşim alınmaca darılma yok ama motoru ister yavaş kullan ister hızlı kullan , ister devirli kullan ister devirsiz kullan ; günümüz motorları (2000 yılı ve sonrası motorlar) pancar motor olmaktan çıkmış durumdalar ,her pistonun görevi ve yapısı , şekli şemali bile birbirinden az buz farklı ; bak şimdi neden sağır olmayacağını nasıl anlatacağım sana
eğer o bindiğin motor sağır olsaidi sen ona istediğin kadar yüklen o motoru açamazdın sizden önceki adam korkmuş yavaş ve devirsiz kullanmış , muhtelemen manifoldun içi ve motorun boğaz kelebeği küçük küçük is gibi kurumlar kaplamış e neoldu sen aldın baktın gitmiyor neyaptın gazladınki açılsın , senin yaptığın o kurumları temizlemek oldu , o bindiğin motor eğer gerçekten sağır olsa idi piston ve yatak aşırı pis ve kurum kaplardı pistonun hareket çapı azalacağı için sen istediğin kadar bas o bildiğini okuyacaktı umarım anlatabilmişimdir..
NOT : Kendi fikrim bir aracı ilk 1000 km alışsın diye yavaş kullanmayada karşıyım vur dibine kardeş evladiyelikmi alıyosun sanki aldığımız araçlar rolssroyce