Arkadaşlar her yorumu tek tek okdum oncelıkle bu kadar titiz ve ayrıntıya onem veren sız forum üyelerıne tesekkur ederım..
Gelelım bız bu kadar ınce ayar yaparken su gtl mı su fuelsave mı derken ZAMM haberı gelınce ben yıne moral bozuklulugu yasadım..Nedir bu ya hu ? yanı anladım kı bız Turkıyede arabalara bosuna kızıyoruz..Bu kadar zam yeyıp hala gaza basarken duşünen bır toplum ve sürücü kitlesi olduk ki bu cok acı verici !!
Ben müzisyen olduğum için bir cok yabancı ülkede konserler verip gezme imkanı buldum ve geçen sene Dünyanın en pahalı yerı olan Norveç -oslo başkentıne gittim..Ve orda yanlıs hatırlamıyorsam yine disel ve benzın bızden ucuzdu..!!!!!
Yani demem o ki bır an ıcın dusundum bız bu kadar ınce hesap yapyıoruz ama arkadan al sana zamm al sana arabana binme al sana arabandan keyıf alma hesabı ...COk yazık cok yazık !!!!
Bıraz başka yerlere dokundum belkı ama mazur görün dayanamadım..Bu kadar siz arkadaşlarımız yazıyorsunuz edıyorsunuz ve ınce hesap yapyıoruz ama arkasından ZAMMMM....
Biraz içimi doktukten sonra forum arkadaslarımın dedıklerıne gelıyorum...Ben bugun depo gostergesıne baktıgımda her calıstırdıgımda gıdım gıdım ınıyor hanı yerınde durmuyor kı ben suan 6.2 lt yaktım..Malum dıkmen yokus bıraz mecbur basıyoruz..Evet performanstan mutluyum ama daha alalı 3 gun olup ceyrek depo yeyınce bıraz ağrıma gıttı..Hanı lpg lı aracı bırakıp dısele gectım bıraz rahatlardım dıye bunda da bıraz dusunur oldum acıkcası..
Şimdı dıger mazotu normal alıcam yıne shell den..v power olmayanından !! ne ıse adı artık fuelsave sanırım ... bırde oyle denıcem ve bakıcam performans yakıt olayına ve menzıl olayına..
Arabanın yol bılgısayarını baya kullanarak yanı range olsun av.cons.B olsun vs..yakıtı goz onunde tutuyorum...70 tl lık mazot aldım suanda onun yarısı gıttı sayılır kadrana bakarak ve 102 km yapmısım..e nasıl oluyor 35 tl ye 102 km mı ! yanı belkı sayısal ıfadeler tam deger vermez ama merakda edıyorum..Ben suan ekonomı tarafındayım lutfen deneyımlerı olan arkadaslarımız bu yonde tavsıyelerde bulunursa sevınırım..Bulunanlar oldu onlarıda dıkkate alacagım..
Siz degerlı dostlara selamlar ....
Yer imleri