Bu tjet nasil biseydir piyasada pek duyulmamis hangi ustaya sorsam yanasma dedi
Bu tjet nasil biseydir piyasada pek duyulmamis hangi ustaya sorsam yanasma dedi
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
yanaşma demesinin sebebi piyasada çok bilinmeyen tutulmayan bir motor oluşu,aşırı yakıt tüketimi (100 km de 10lt civarı) turbolu olması ve arıza durumunda büyük masraf açması,her lpg kitinin uymaması şeklinde sıraladı.Hangi konuda yanlış biliyor?Ben söyliyimde yorum yapmasın.
arabam.com da ki bilgilerde muhtemelen resmi bilgilerdir şehir içi 8.7 lt yaktığını gösteriyor.Demekki sen fabrika verisi altında yakıyosun.Bu araba en az 10lt yakıyordur.Turbo tamir edilmez demedim pahalıya çıkar dedim.Senin bu açıklamalarınla benim ustanın aslında hiçte atmadığı bu konuları çokta iyi bildiği ortaya çıkıyor.
Tamam abi sen ve ustan çok iyi biliyorsunuz
Ben aracı kullanıyorum diyorum t-jet sürücüsüyüm durumu anlatıyorum sen ısrarla yok 10 litre yakar bilmem ne diyosun
evet motoru çok pahalı parçaları çok pahalı para yetiştiremiyoruz hatta basınca 20 litre yakıyor bazen 25-30da olabiliyor
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
Sevgili Mustafa kardeşim, malesef diğer arkadaşların da belirttiği gibi, ustanız t-jet i tamamen kendi bakış açısıyla haksızca eleştirmiş, her bir söylediği tamamen yanlış bence de. Son derece teknik bir motor yapısına sahip olup, güçle orantılı olarak verimliliği çok iyi bir arabadır. Benim t-jet im 180 HP-270 Nm. lik set-up a sahip olmasına rağmen, şehir dışında computer yakıt tüketimini 100 km. de 6,5 lt., şehir için de de en fazla 8-8,5 lt. olarak gösteriyor. Selamlar.![]()
Mustafa Bey, ben 5 yıldır Fiat Grubunun turbo benzinli motorlarını kullanıyorum.Hiçbir zaman 10lt leri görmedim.Tabi istesem görürdüm ama tüketimi sürücü fazlaca etkilemekte.Genelde ortalamalarım 6-7lt/100km civarıydı.Şehir dışında ise çok dikkatli kullanımla 5lt/100km yi gördüm,
Ustalarımız maalesef bazı konularda yanlış bilgilere sahip olabiliyorlar.Tabi onları da suçlamamak lazım bir t-jet sürücüsü ben 15lt yakıyorum der, diğeri lpg kiti olmadı der,bir diğeri bakımı çok pahalı der...Usta da doğal olarak bu bilgileri bizlere aktarır
Örneğin VW nin Tsileri de çok yakıt tüketmekte, bolca yağ eksiltmekte, bazı dsg lerin sıkıntılı olduğu, değişiminin 20000TL lere dayandığı söylenmekte.O zaman bu tsi lerden de uzak durmamız lazım.Tabi benim düşüncem kesinlikle bu makinelerin iyi olduğu yönünde,
Fiat, küçük hacime turbo uygulamasında dünyanın en önemli üreticlerinden birisi hatta belki de 1 numarasıdır.Bizler Tofaşın bize gösterdiği kadarını bildiğimiz için Fiata biraz haksızlık ediyoruz,
Sizin Fiata biraz önyargılı, olumsuz yaklaşımınız olumsuz bir durumu doğurabilirİnanın bu negatif düşünceler kötü durumları kendine çekiyor...Bu
yüzden bence araç seçiminde Fiatı eleyin derim![]()
Konu ABNEW tarafından (13/11/2012 Saat 21:04 ) değiştirilmiştir.
Bende bir t-jet kullanıcısı olarak bildiklerimi aktarayım size; yaklaşık 1 yıldır t-jet sahibiyim birkaç ay benzinde kullandıktan sonra turbo araçlar için uygun olan kiti (zavoli süper kit) taktırdım ve 20 bin km'dir hiçbir sorun yaşamadan keyifle aracımı kullanıyorum. Birkere şunu belirteyim çok takıldım çünküaşırı yakıt tüketimi? Turbo beslemeli motorlar çok yakmaz aksine daha az yakar. Benzinde iken sıkışık İstanbul trafiğinde 8.9 lt ortalama ile geziyordum, Şehir dışında ise sakin kullanımla (ortalama 100 km sürat) 5.5 lt yaktığım oldu bu aracın gerçek yakıt tüketimi litre bazında budur, sizce bu çokmu? Ustanız sadece tam olarak bilmeden araştırmadan konuşmuş yoksa ustanızı kötülediğimiz yok.
Fiat'ın t-jet motoru gayet sağlam ve çok verimli bir motordur, siz bakımlarını düzenli şekilde ve zamanında yaptırırsanız kolay kolay arıza çıkarmaz. T-jet zevk arabasıdır eğer piyasaya bakarak söylentilere bakarak alacaksanız bence de almayın, önce kendiniz araştırın sorun, söylentilerle size söylenen yanaşma vs gibi cümlelerle hareket etmeyin.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri