Arıza tespit cihazı olan bir yere götürün. Sorun belli olacaktır.
Sent my iPad 2 using
Dün Bir anda Abs lambası yandı ve hâlada yanıyor.Bu nedir arkadaşlar ?
Arıza tespit cihazı olan bir yere götürün. Sorun belli olacaktır.
Sent my iPad 2 using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Sanırım kimsenin başına böyle bir sorun gelmemiş.
abs sisteminin doğru düzgün çalışmadığını belirtiyor. Sensörlerden biri arıza yapmış ya da kopmuş olabilir. Cihaza bağlayıp hatayı incelemek gerek. Bu arada frenleriniz mekanik olarak çalışır aynı eski tip araçlardaki gibi tekerler kilitlenir dikkat etmekte ve kısa sürede arızayı düzeltmek gerek.
Benim GP'da değil ama babamın Doblo'da yanıyor, yaklaşık 3 ay falan oldu. Frenlerde hiçbir sorun yok, ama lamba yakıyor araç. 1 ay önce götürdük, normal frenlerde sorun yok ama ABS'ye geçmez araç dediler, ben deneyim kütür kütür geçiyor. O yüzden umursamadık, halâ yanıyor.
balata kablolarında, abs sensöründen veya can sıkıntısından yanmış olabilir.
boş bir yolda ani fren yapıp abs devreye girip girmediğini kontrol edebilirisin.
aynisi basima geldi bosch car serviste cihaza bagladik sag abs sensor hatasi dedi baktigimizda sensor kablosunun disi soyulmus kisa devre yapiyormus elektrik bandiyla sardik sorun duzeldi
Saygilar...
aynisi bnm basima gelmisti abs kablosu kopmustu sokup tamir ettiler kabloyu 20 lira para verdim
fren pedalınızın altında (oralarda biyerde) içten gömmeli (içine gömülebilen) uzun bi muşur gibi bişey olacak , muhtemelen o artık içine girmiyor yada o girdi orada öyle kaldıo yüzden abs lambası yakıyor
ama abs çalışır dert değil
sadece uyarı verir 40 lira bişey galiba o ufak parça..
Bu konuyuda cevaplamak istedim.
Sol ön abs hortumu(kablosu)nun disk kısmı değilde ötekı ucunun su almasıakabinde,oksitlenmiş olması iletkenliği durdurduğundan abs lambası yanmaktaydı ve abs devre dışı idi.
Usta bu arızayı bulmakta bayağı zorlandı sonra oksitlenmiş ucu temızledı ve taktı sorun ortadan kalktı..
Fakat dün tekrar su birikintisine girince yine lamba yandı orayı bantlasak daha iyi olacak..
eriyen makaron kullan çakmakla ısıtır üzerinede eriyen bant sararsın gözün arkada kalmaz. ya da kabloyu ayır komple olsun bitsin. okablo sadece balatanın bittiğini haber veriyor balata bitikse lamba yakıyor.
bende birgün yağmurda suya girip çıkmıştım o yüzden yanmıştı ama sonradan söndü..
Arkadaşlar sorun çözüldü bilgi vermek şistedim başınıza gelebilir diye..
Abs kablosu temas etmıyor dedıler onu degıstırdı yanı sag dakını sola , soldakını sağa takıp.çözüm olmadı kablo sağlamdı
Rulmanlarda mıknatıs var kesın ordandır dedı eyvallah sök bakalım dedım..
söktü baktı orasıda sağlam.
en sonunda kablonun devamında soketı gectıkten sonra motor kısmına doğru kabloda çürüme olmuş ve tamazsızlık yapıyormuş.
Aslıında bu kadar kolay mış ama uğraşmadan olmuyor muş..
Sorun çözüldü artık abs ışıgım yanmıyor ve frenlerım sapasağlam...
Birde dipnot ilk defa selenia 5-40 koydum şimdiye kadar neden koymamışım diye hayıflanıyorum.
Teşekkür ederim dinlediğiniz için.
Geçmiş olsun..Sorunun halolduguna sevindim..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri