Muhtemelen lpg ayarı-açık filtre uyumsuzluğundandır.
merhabalar.
arabam 140 km hıza geldikden sonra hiç sürati artmıyor 4. viteste 140 a geliyorum 5 e attııkdan sonra hiç hızlanma olmuyor.arabayı ilk aldığımda tüp yoktu sonra ben garanti dahilinde landi-renzo tüp taktırdım,geçen hafta da AEM açık hava filtresi taktırdım,bunları taktırdıkdan sonra ilk defa bu hıza çıktığım için yeni farkettim bu durumu acaba bunlarla bi ilgisi olabilirmi yada sebebi ne olabilir?aracım 1.4 fire dinamic 77 hp
'Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür.
Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"
Muhtemelen lpg ayarı-açık filtre uyumsuzluğundandır.
peki bu uyumu nasıl yapıcam yada yapılabilcek bişey mi?
benzinli araçlarda herkes genelde bu durumdan şikayetçi. dizeller 16V ama senin aracın 8V. bu yüzden benzinli araçta performans düşük. bunun için yapılabilecek bişey varmı bilmiyorum ama bilen arkadaşlar yardımcı olur..
Eğer garanti dahilinde dediğinize göre lpg yetkili servisde takıldıysa, açık filtre emişine göre ayarlatabilirsiniz ya da kutu içi koton filtreye dönebilirsiniz.
ama daha önce 170 km hıza çıktım düz yolda,hatta güzel bi eğimli yolda eğim sayesinde 190 ı gördüm ama düzde 170 civarı yapıyordu
Gerekli ayar ve-veya filtre dönüşümü yapılınca sorun düzelecektir.
Rica ederim, motorun yakıt ve hava emişinin belli bir oranı olduğundan, taktırmış olduğunuz açık tip filtre ile bu uyumun bozulduğu anlaşılıyor veya MAF sensörü varsa aracınızda eğer, bundan kaynaklı bir veri problemi şeklinde de olabilir diye düşündüm.
Emme manifolduna giden hava akış (air flow) miktarını ölçen bir sensördür.
Ben aldım taktırdım 200 tl verdim daha ucuz olabilir ancak çok kel alaka bi yerde olduğumdan o paraları verdim.(Mecburiyetten) Umarım sorun filtre ile alakalıdır bi şekilde ayarlanır.
abiye bir sor derim
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
Atmosferik emişli benzinli araç olduğuna göre olabilir diye düşündüm, bu sensör açık filtre nedeniyle fazla hava akışı ölçtüğünde ve lpg yakıt emiş miktarıyla uyumsuzluk oluyorsa ecu yoluyla veya hava-yakıt oranı (afr) değişikliği nedeniyle aracın performansı kısılıyor olabilir mesela.
Konu OAGP1960 tarafından (04/11/2012 Saat 03:19 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri