Bende bu titremeyi dün fark ettim. Araba rolantide çalışır vaziyette klima bir süre çalıştıktan sonra sanki zorla dönen bir motor sesi geldi ve koltugum bile titremeye başladı.
Bende Fiat'ın bu klima işine bir çözüm bulması gerekiyor. Kalkışlardaki performans düşüklüğü bir nebze kabul edilebilir ama tüm arabayı sallayan bir klima kompresörü nerede görülmüş ki.
Arkadaşlar öncelikle merhaba diyeyim. bu forumdaki ilk mesajım olacak. ben arabamı alalı 15 gün oldu. klima kompresörünün devreye girmesiyle meydana gelen titreşim için aldığım günün ertesi sabahı hemen servise gittim. klimayı gösterdim. 1 saatlik bi inceleme sürecinin ardından bu titreşimin normal olduğunu söylediler. ben yine de tatmin olmayıp başka bir araçta da bu sorunun olup olmadığını test etmek istedim. servisteki başka bi araca binip çalıştırdılar bizzat denedim benim aracımdaki kadar belirgin olmasa da aynı sorun vardı. bu sinir bozucu titreşime daha önce hiçbir araçta rastlamadım. aynı titreşim radyatör fanı devreye girdiğinde de oluyor. çok sinir bozucu...
Bende böylesi bir titreme söz konusu değil! Sizde olması da pek mantıklı gelmiyor ama yetkili bir servisin mantıklı bir açıklamasını duymak isterim!
sorun yasayan arkadaslarla benim sorunum aynımıydı bilemiyorum. yaklasık 1 ay once aniden klima komprosorunden titreme ve ses gelmeye basladı. Servisi aradım durumu anlattım. Hemen anladılar sorunu. Komptrosor siparisi verdiler. gecen haftasonu yeni komprosoru taktılar. Simdi ne ses ne de titreme var. Bu klima komprosoru olayı bence FIAT tarafından biliniyor aslında bu yuzden komprosor saglayıcı firmasını degistirmiş. yeni araclara fransız yapımı komprosor koymaya baslamıslar. Eskilerde japon malı komprosor varmıs. bendeki de japon malıydı zaten. neyse simdi klimadan memnunum.
Halic oto (corlu) ya tesekkurler. ben istanbulda yasıyorum. Aracımı buraya goturuyorum.
Maalesef hem radyatör fanı hem de klima komprasörü ses ve titreme yapıyor...
"kucukm" saolasın. Yazdıkların benim servise çullanmam için yeterli. Sırf bu sesler yüzünden aracımdan soğumaya başladım.![]()
hımmm... ben klima çalışırken rahat kullanamıyorum arabayı, gazı ayarlayamıyorum, çok sarsılıyo vs vs... sorun bende diye düşünüyodum ama arabadan da kaynaklanıyo olabilirmiş yani..
ben bi süre klima eşliğinde kullanıyım arabamı, alışmaya çalışıyım da bari... bakalım sorun yaşamaya devam edicek miyim...
gp lerin soğutması bencede çok iyi benden bir tavsiye camlara film yaptırın dışarısı 45 derece içerde üşürsünüz fazla oldu galiba.titremeyide tahminime göre 75 bg hissediyordur
hikmet bey merhaba ! klimanın sogutmama nedeni aslında o degil benım basıma bır olay geldı ordan bılgı vereyım klımayı 3-4 de calıstıyorum fakat araba sogutmuyor meger klımanın acma tusu yanında bulunan sirkulasyon dugmesıne basmayı unutmusum onu acınca ıcerısı buz gıbı oldu sımdı 1.derecede iceride usuyorum bence once o tusa bır basın ondan sonra klimayı test edin.Saygılarımla
sağlam hortlamış konu
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
klima tuşunun sagındaki tuş bende 2 gun once farkettim daha soguk tutuyor cünkü hava iceride dolanıp duruyor fazla acık durursa hava nasıl olursa olsun icerdeki camınızda bi buhaarlaşma söz konusu olacaktır dikkat trafikte sıkıntı yaratır birden buharlaşma oluyor
I ♥ Punto
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri