Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: İntercooler iptal edilirse ne olur?

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İntercooler iptal edilirse ne olur?

Aracımda siyah duman problemim vardı. Bütün sistem elden geçmişti bir kez daha bakalım dedik intercooleri yerinden söktük suyun içinde basınçlı hava bastık. Sonuç : 3 yerinde delik çıktı. Malum bayram arefesi olduğu için direk bağlayın dedim ustaya.Önümüz kış zaten soğuk hava girecek motora. Görevi havayı soğutmak değilmi bunun yoksa başka görevide varmı.. Bildiğim kadarıyla eski 1.4 HDI ve aynı motora sahip TDCI lerde intercooler yok. Yenilerde var..İntercooleri iptal edip düz boru taktık şimdilik. Usta turboyu bozarsın dedi bana mantıklı gelmedi. Sizce ne gibi zararı olabilir? araç multijet bu arada
    Konu Ziyaretçi048 tarafından (24/10/2012 Saat 15:46 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

Arif Poyraz
    PaRaDoXPoYRaZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4

benimde intercooler de delik var delikten yag bile atıyo bayadır öylece kulanıyorum sorun yok walla. takip

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Turbo emeceği hava nın sıcaklıgı soguklugu ile kısa vadede bozulacağını zannetmem ama yaptığınızında çok sağlıklı olduğunu söyliyemem. Kısa zamanda yan sanayide olsa uygun lt hacim ve boyutlarda bi cooler takmanızı tavsiye ederim.

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

turbo nar gibi olur sonrasını sen düşün

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

benim bildiğim kadarıyla turboda sıkışıp ısınan hava intercoolerdan geçerek soğuyup motora gidiyor.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

İntercooler olmazsa turbo falan ısınmaz arkadaşlar. İntercooler turboyu soğutmaz, turbodan basılan basınçlı havayı soğutup motora gönderir. yani turboya birşey olmaz. tam aksine turbolag dediğimiz turbonun yeterli havayı basması için geçen süre azalır.
    kışın bende pek sorun olacağını sanmıyorum. Bartında kışlar nasıl geçer bilemem ancak soğuk geçiyorsa ve yakıtta artma, siyah dumanda artma gibi durumlar yoksa öyle kullanılabilir.
    Sıcak havaya nazaran Motora giren soğuk havada her zaman daha fazla hava molekülü vardır. haliyle birim hacimde daha fazla hava mevcut olur. İntercooler bunu sağlar. E bu hava neden ısınır derseniz, turbo bildiğiniz üzere havayı alır sıkıştırıp gönderir. Sıkışan hava ısınır.
    zaten 75 hp'lik araç kışın performansa çok etki edeceğini düşünmüyorum ancak yakıt, çekiş, duman olayını kesin gözlemek gerekir.
    Konu Du Hast tarafından (24/10/2012 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.

Ziyaretçi048

Can bey duman olayımı hatırlarsınız sanırım. Video falanda çekip koymuştum..O yüzden söktük intercooleri delik çıktı 3 yerden .Daha önce bilgisayarla defalarca turbo basıncını kontrol etmiştik..Normal çıkmıştı.. Bir kaç kez uğuldama sesi gelince tüm hortumları tekrar kontrol etmek farz oldu.. ünlü otoda orjinal fiyatı 100 tl zaten. Taktırıcamda acelesi varmı yokmu onu bilemedim. Siyah duman biraz daha azaldı normal hale geldi diyebilirim. Psikolojikte olabilir..Haftaya kargolar çalışmaya başlayınca alacağım zaten. Merak ettiğim bu süre içinde bir zararı olurmu? Birkaç kez arkadan arkadaş takip etti siyah duman testi yaptık şu anda iyi gibi

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İntercooler olmazsa turbo falan ısınmaz arkadaşlar. İntercooler turboyu soğutmaz, turbodan basılan basınçlı havayı soğutup motora gönderir. yani turboya birşey olmaz. tam aksine turbolag dediğimiz turbonun yeterli havayı basması için geçen süre azalır.
    kışın bende pek sorun olacağını sanmıyorum. Bartında kışlar nasıl geçer bilemem ancak soğuk geçiyorsa ve yakıtta artma, siyah dumanda artma gibi durumlar yoksa öyle kullanılabilir.
    Sıcak havaya nazaran Motora giren soğuk havada her zaman daha fazla hava molekülü vardır. haliyle birim hacimde daha fazla hava mevcut olur. İntercooler bunu sağlar. E bu hava neden ısınır derseniz, turbo bildiğiniz üzere havayı alır sıkıştırıp gönderir. Sıkışan hava ısınır.
    zaten 75 hp'lik araç kışın performansa çok etki edeceğini düşünmüyorum ancak yakıt, çekiş, duman olayını kesin gözlemek gerekir.
    Turbo Şarj Çalışması - Servisci.NET
    kırmızı bölge direk sıcak egzoz gazını alacagı için aşırı ısınır ve diğer taraftan giren havayı ısıtıp perf kaybı oluşturur ...

Orkun Aksoy
    ABARTH OAGP1960 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 633

Bir an önce tercihan ya orijinalini alıp taktırmanızı, ya da tamiri mümkünse bir an önce tamir ettirip taktırmanızı yani, intercooler olmaksızın kullanmamanızı tavsiye ederim. İyi bayramlar.

Ziyaretci032
    Ziyaretçi Ziyaretci032 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

orkun abi diyorsa dogrudur

ben de cooler olmadan kullanmamanizi tavsiye ederim, hava ne kadar soguk olursa olsun motor icinin sicakligi bir sure sonra oldukca yukseliyor bu nedenle motora giren hava yine sicak olacaktir. performans kaybi ve yakit artisi olarak geri donebilir bu durum size.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi048

Bayram sonrası ilk işim o olacak. teşekkürler. yoksa kışı geçirecektim

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orkun Aksoy
    ABARTH OAGP1960 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 633

Alıntı dkaya87 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orkun abi diyorsa dogrudur

ben de cooler olmadan kullanmamanizi tavsiye ederim, hava ne kadar soguk olursa olsun motor icinin sicakligi bir sure sonra oldukca yukseliyor bu nedenle motora giren hava yine sicak olacaktir. performans kaybi ve yakit artisi olarak geri donebilir bu durum size.
    Çok teşekkür ederim Doğukan'cığım, hayırlı bayramlar sevgili kardeşim.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

iptal edilirse motorunuzun gücü ve performansı düşer
    çünki
    hava soğuk ike hava moleküllerinin arasındaki boşluk daha azdır
    yani birim hacim de varolan molekül miktarı fazladır
    silindirin yanma odasına gönderilen hava soğuk olduğunda daha fazla oksijen sığabilir
    ve bu şekilde daha sağlıklı ve volümetrik yanma meydana gelerek daha fazla güç elde edilir
    turbo intercooler yok diye ısınmaz
    intercooler turbodan hava geçtikten sonra basınçtan dolayı ısınan genleşen havayı soğutmaya yarayan elemandır
    yukarıda bir arkadaşımız turbo kızarır ifadesi kullanmış
    eğer ıntercoolerdan turboya hava verilseydi teori doğru olurdu ancak söylediğim gibi ıntercooler turbodan geçip ısınmış havayı soğutup silindirlere gönderir
    kısaca ıntercoolerı iptal ederseniz güç kaybı ve bunun yanında yakıt tüketimi ile karşılaşırsınız

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

İntercooler logonun altındaki ızgaranın olduğu yer dimi? Ara sıra orayı basınçlı suyla yıkıyorum ki daha iyi soğutsun.

Doğru mu yapıyorum?
    biz gp'yi çok sevdik

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

cihan o radyatörde olabilir. görmek lazım tam olarak
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

Ziyaretçi048

Alıntı cihankardes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İntercooler logonun altındaki ızgaranın olduğu yer dimi? Ara sıra orayı basınçlı suyla yıkıyorum ki daha iyi soğutsun.

Doğru mu yapıyorum?
    Evet en alttakı ızgaranın hemen arkasında. En once ıntercooler , arkasında klıma radyatoru en arkada su radyatoru var. Basınclı suyu tutarsanızda yandan tutmayın duz tutun. petekler alımınyum hemen egılıyor hıc hava gecırmez o zaman

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cihan o radyatörde olabilir. görmek lazım tam olarak
    Oymuş Can, sabah evonun alt ızgaradan bi bak Hüsamettin abinin de yazdığı gibi. netten de fotoğrafına baktım tipi aynı.

Klima radyatörü nerede acaba? onu da yıkayın diyorlar nazikçe.
    biz gp'yi çok sevdik

Ziyaretçi048

evet arkadaşlar .. konunun başlığındada belirtiğim üzere intercooler iptal edilirse ne olur?

Bugün intercoolerim ve yeni hortumlarım geldi..
    mis gibi takıldı..
    size tavsiyem sakın ama sakın intercoolerdeki yağ kaçaklarını ihmal etmeyin. araç şu anda zıpkın gibi oldu. meğer intercooleri sökünce iptal edince araç gitmiyormuş. Dünya varmışi dedim. alt devirlerde araç gitmiyor yığılıyordu. şimdi gaz vermeden kalkıyor yerinden. arada bir turbo hortumlarınızı ve intercoolerinizi kontrol ettirin

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet arkadaşlar .. konunun başlığındada belirtiğim üzere intercooler iptal edilirse ne olur?

Bugün intercoolerim ve yeni hortumlarım geldi..
    mis gibi takıldı..
    size tavsiyem sakın ama sakın intercoolerdeki yağ kaçaklarını ihmal etmeyin. araç şu anda zıpkın gibi oldu. meğer intercooleri sökünce iptal edince araç gitmiyormuş. Dünya varmışi dedim. alt devirlerde araç gitmiyor yığılıyordu. şimdi gaz vermeden kalkıyor yerinden. arada bir turbo hortumlarınızı ve intercoolerinizi kontrol ettirin

bknz.13 nolu mesaj

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi048

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bknz.13 nolu mesaj
    Haklıymışsın coşkun ustam. Araç kendine geldi. Peki sormak istediğim bir soru var size.1.3 Multijet 75 hp aracımın rolantideki yağ basıncı üst kapaktan ölçtük ilk çalıştırmda 1.2 bar 1-2 dk sonra 1 bar 5 dk dan sonra da yavaş yavaş düşüyor motor tam ısınınca 0.6 bara kadar düşüyor. bu normalmi? Usta yağ pompası bozuk dedi . Yeni pompa sipariş ettim. Eğer düzelmezse motoru açacağız dedi. Sizce motor ısındıkça basınç kaybı pompadanmıdır? Motorun yatakları burçları sekmanları pistonları sübaplar iticileri silindir kapağı daha 20 bin km oldu değişeli

Sayfa 1/2 12 SonSon