Arkadaşlar geri vites hakkında yazılan konuların hepsini okudum ancak benim sorunum diğerlerinden biraz farklı.
Akşam arabayı parkettim eve çıktım sabah işe gidicem çalıştırdım geriye takıp çıkayım dedim yok araba geri vitese geçmior sanki bir şey tutuyor o vites kolunu geri vites yatağına gitmiyor bir türlü.

Halbu ki ne kadarda isteyerek ve severek almıştım aracımı önce göğüsten gelen tıkırtılar sonra açılmayan kapılar açılınca kapanmayan kapılar malum amartisör takozları sol şöför camı yalıtımı sürücü emniyet kemeri bağlantı noktası arızası vs vs vs vs..
Fiat sana hiç bir şey demiyor allaha havale ediyorum..!

Neyse yoldan geçen 2 adama rica ettm iteklediler çıktım yönümü doğrultup doğru servise gittiğim serviste bursanın en iyi fiat servislerinden çalışkanel daha önceki her türlü şikayetimi %100 memnuniyetimle gideren bir servistir.
Usta bindi arabaya baktı denedi geçmiyor biraz daha bişeyler yaptı geçti daha sonra 5 vitesli g.puntolarda geri vites senkromeçli değil oluyor böyle dedi sen önce 1. ve 2. vites yuvasına getir sonra geriye al dedi harbiden oldu geçmeye başladı ama önceki gibi değil gerçekten zorlanarak geçiyor.

Bu sorunu yaşayan bir çok arkadaş var gördüğüm kadarıyla.

1-)Ustanın bu modeller böyle demesi ne kadar doğru arabam 2009 model ve 23000km bir çuval para verip alıyoruz yaşadığımız sorunlar diz boyunu aştı.!

2-)Fiat servislerine söylenecek söz yok adamlar ne yapsın fiat böyle araç ürettiği sürece.Ayrıca ustalar harbi usta olmuşlar çünkü denekleri çok ellerinde..!

3-)Diyelim ki ben şanzumanı değiştirmek istedim kaskodan bunu yapabilirmiyim?

4-)Eğer yaplırsa şanzuman sök tak araç ne kadar sürede servisten çıkar?

5-)Bu sorunu yaşayıpta gideren arkadaşlar varmı?