Bana fren disklerin egrilmis gibi geldi bir disk balata al en iyisi..
Arkadaslar arabaya alısmaya basladıkca ya cok uzun zaman sonra dizel kullanmaktan yada gercekten sorun var bir şeylerden kıllanmaya basladım.
Birincisi arac kullanırken bazen fren yaptıgımda surtme hissediyorum.Ancak bunun hala frenlermi yada alt takımla ilgilimi çözemedim.
İkincisi aracı kullanıyorum bazen ayaklarımın altında ses ve yine titreşim hissediyorum.
Buna buradan çözüm bu sekilde bulamayacagımızı biliyorum.O yuzden İzmirde dizel puntosu olan ve aracı ile cok hasır neşir olan bir arkadas varsa onunla bulusmak ve arabamı kullandırtmak istiyorum.Birde onun fikrini aldıkdan sonra servise gitmek istiyorum yoksa bana gulebilirler.
Dediğim gibi belkide ben kafamda buyutuyorum.Belkide gercekten bu sıkıntılar var.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Bana fren disklerin egrilmis gibi geldi bir disk balata al en iyisi..
Ben sifir oldugunu anlayamadim padon bence kesinlikle servise gidip anlat bu dertlerini cunki sana oyle gelmiyordur vardir bir problem.
açık söyleyeyim alış bence bunlara daha başlangıç![]()
Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...
bir türlü anlamıyorum ben fiatı bir arabası diğerini tutmuyor ama benden demesi daha 2 bin km de böyle başladıysa devam eder. servise gideceksin ondan sonra orada da adam gibi iş yok zaten o yüzden durum sıkıntılı ..
not: birde servis var servis var bak ben 3 gün sonra Ankara'ya gideceğim Bursa'dan![]()
Konu Semih Kurtulmus tarafından (18/09/2012 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.
ses ve titreşim olayı normal onu bi baştan söyleyeyim![]()
fren olayında ise 2000 km diyor bir sıkıntı olmaması lazım aslında.. peki fren düz yolda giderken mi oluyor yoksa rampa şeklinde durur vaziyetteyken mi ?
sürtme sesi tam olarak nasıl oluyor bende de öyle birşey var sanki sürtme değil de garip birşeye basarmış gibi mi ? hafif bi vibrasyon tarzında sanırım ?
Ne tarafta çalışıyorsunuz?
Ben Aosb deyim.
For the Horde!
perşembe günü maç var abi,oraya gel istersen benim aracı dene karar verirsin.
ancak frendeki srütme kalorifer borularından mı acaba? baya okumustum o sürtme olayını ama hatırlamıyorum su an![]()
vakit geçirmeden servise gidin halletsinleryoksa araca daha fazla zarar verirsiniz ve daha büyük sorunlarla uğraşırsınız
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
Bence aracınızın 2000km yapmış olması disklerinizin yamulmayacağı anlamına gelmez. Aşırı sıcakken su tutlması, yada su birikintisine girmeniz disklerinizi yamultmaya yetebiliyor. Ama öyle olacağını sanmıyorum. sarsıntılı çalışması sanki normal gibi geldi bana. Sürtme sesine yorumum ise balataların üzerinde yay varimsi teller var zamanla onlar ısınıp soğuyarak özelliğini kaybedip böyle can sıkıcı sesler çıkartabiliyor. ( önemli bişi değil bir süre sonra kesilir.) Hatta ben taktırırken o telleri taktırmıyorum.
Buarada kendinize güldürmemek gibi birşey yapmayın. bu sizin en doğal hakkınız. Sıfır araba almışsınız. Tabiki gidip servisine bu böyle böyle deyiniz. Gülmeye hakları yok.
Bir sorum olacak. Frene bastığınızda aracınızda sarsıntı ya da çekme yapıyor mu?
gel bana bakayımmmm 3.tane dizel puntomu aldım bi dakkada anlarım
Öncelikle çok teşekkur ederim tum arkadasların yorumları için.
Şimdi servisten gelip ofise girdim.
Poyrazda Turgay bey kuzenimin arkadasıymıs kendisi Seref Ustayı yonlendirdi benimle beraber yolda surus testli yaptık.
Sonra arabanın altına baktılar.
Daha önce dizel kullandıgımı sordular evet dedim hatta cok az benzinli kullandım sirket arabaları dizel olurdu.Ama Punto dizel kullanmadım dedim.
Gerci sirket arabalarının anasını aglatıyorduk yada anası aglamıs geliyordu oda ayrı bir gercek.
Arabamın gayet iyi durumda oldugunu sadece balataların aslıma evresinde oldugunu gonul rahatlıgıyla binmemi ve en ufak sıkıntıda kendisine getirmemi istedi.
Şimdi içim rahatladı anlayacagınız.
Herkese cok tesekkurler.
ıma ayrı tesekkurler..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri