Stepnedeki lastikte aynı marka model ise balon yapmış lastiğin yerine gelen lastikle eşleyin. 3200 km kullandığınız lastiğide stepne yapın.
Arkadaşlar, daha 3200 km'deki aracımın sol ön lastiği balon yapmış. Lastikler fabrika çıkışlı Michelin Energy. Şimdi sadece bu balon yapan lastiği değiştirsem yeterli olur mu, yoksa diğerlerini de değiştirmem gerekir mi?
Stepnedeki lastikte aynı marka model ise balon yapmış lastiğin yerine gelen lastikle eşleyin. 3200 km kullandığınız lastiğide stepne yapın.
Arif, normalde en azından iki lastiği (2 ön ya da 2 arka) yenilemek gerekiyor.Hatta ideali 4 lastiğin birden değişimi ancak 3200km deki bir araç için bu çok gereksiz.Tek lastik alarak güvenle kullanabilirsin.Tabi 3000km boyunca sürekli patinajla kullanım olmuşsa lastik durumuna bir bakılmalı.Ancak dediğim gibi normal şartlarda 3000km de tek lastik değiştirilebilir...
servıse bır sorsanız.normalde pıyasadan aldıgımız lastıklerde (en azından bnmkınde ole) balon garantısı var.Arda abı bu konuda varmı oyle bı garantı ???
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Mustafa haklısın.Bence de olabilir ama araştırmak gerekiyor her markada var mı bir de kaç km ye kadar bu garanti var.Lastik konusu çok hassas haklı bile olsak bu balon değil başka birşeyden olmuş diyebilirler...
Yok hiç bir lastiğe balon garantisi vermiyorlar garanti yarılma vede balans tutmama gibi özelliklere veriliyor (yarılmanında bazı nedenlarine veriyorlar ) Kaskodan değiştirebilirsin ama bir lastik için kasko bozmaya değermi bilmem ..
Bencede stepne lastiğini tak balonluyu stepne yap![]()
Cevaplar için sağolun arkadaşlar. Benim de aklıma ilk stepneyi takmak gelmişti, ama lastikler çelik jant stepne normal. Kaskoyu bozdurmaya değer mi, ben de bilmiyorum, heralde parasını verip değiştirticem gibime gelio.
yine de bir michelin bayisine göster. exper gelip kontrol eder. eğer çukura filan girmişsen birşey yapamaz. girmemişsen de bir bahane bulur o da ayrı konu ama yine de bir şansını dene. daha 3000 km kullanmışsın. yoksa stepnedeki lastikle değiştirt. aslında bu şekil de kullanabilirsin bir sorun olmaz.
Bugün lastikçiye gittim, stepnedeki lastik öne takıldı. Balon yapmış lastik de stepne oldu. Çukura girmiş olduğu için garanti kapsamında olmaz dediler ben de Michelin bayisine gitmedim hiç. Michelin lastikler yumuşak olduğu için bu olay sık olup dediler. Belki bir ara yolum düşerse gösteririm bayiye.
alla alla cok enteresan.aracımın ustunde orjınal lastıklerı varken (175/65/R15 Mıchelın Energy Saver) cok saglam bı cukura gırmıstım.jantın kenarı yamulmustu ama lastıkte hıcbısey yoktu.bence bırazda sansla alakalı.neyse gecmıs olsun.ısın masrafsız bı sekılde cozulmesı sevındırıcı...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Geçmiş olsun. Benim de başıma benzer bir olay gelmişti. Lastikler pirelli olduğu için pirelli bayisine gittim. Lastiği gösterdim. Adam baktı. Bu lastik daha önce patlamış ve fitil ile tamir edilmiş o yüzden garantiye girmez, ama istersen lastiği bırak, eksper gelince inceler, uygun görürse kullanım payını düşer, yeni lastik alımında o kadar indirim yaparız dedi. Ben de bıraktım. Bir müddet sonra olumsuz rapor adresime geldi. Zaten fazla bir beklentim de yoktu. Durum adamların dediği gibiydi. Benimkisi ya tutarsa hesabı.
Bu nedenle, lastikte patlak vb. durumlar yoksa bayiiye gidip lastiği göstermekte yarar var bence.
Bütün lastikler fabrika çıkışta michelin mi? Bende Bridgestone var da???
BMW 3.20d premium 184 HP
bugun sabah ısyerıne geldım, arabayı kapının onune park ettım.gozume sag on tekerde bırsey takıldı.anaa bı baktım balon yapmısneyse bugun gıdeyımde bakalım verdıklerı garantı ıse yarayacakmı burda
![]()
Geçmiş olsun bendede balon yapmıştı ama garanti saymadıkları için lastiği söktürüp balon yere takviye yaptırdım şuanda çok sağlam oldu ve balon gitti düzeldi..
ben alalı daha 1 ay oldugu ıcın hemen degıstırdılerbırde bana bı daha olursa senınde dedıgın gıbı abı yama yaparız.olması normal dedı.yok bırlesme yerımıymıs neymıs anlamadım
![]()
sıfır araç alırken lastiklerin garanti belgelerini de ayrıca veriyorlar...
yanılıyormuyum size vermedilermi?
sıfır araçta, km si bu kadar az, lastilerin garantisi devreye girmesi lazım...
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
herkezın lastıklerı farklı olabılıyor.daha once bununla ılgılı bır konu acılmıstı...
https://forum.grandepuntotr.com/gene...-verdiler.html
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri