?
Benim araç ta gp 1,3 multıjet 90 hp dizel
devri biraz yükseltinde 3000 ve üzerinde yani siyah duman atıyor.
Sizce yakıttanmı yoksa bizde demi enjektör sıkıntısı var.
Ama herhangi bir çekiş düşüklüğü yada sarsıntılı çalışma falan yok.
Shell den alıyorum mazotu da
"alex" atar "volkan" tutar
bikini giysin AHMET ÇAKAR
?
"alex" atar "volkan" tutar
bikini giysin AHMET ÇAKAR
2001 1.4 Fiat Siena Aracım Benzinde Gitmiyor. Performansı Cok Düştü Fites Degişiklerinde 3 5 Saniye Yıgılma Oluyor Gaz 3 5 sn sonra geliyor.
Ama Arabanın Performansı Cok Düştü Gitmiyor! Ustalar Enjoktorden dediler 2 Tane Yan Sanayi 2 orjinal Enjoktor Taktık Hiç Faydası Olmadı! Neden Olabilir.
Benzin De Araba Gitmiyor Neden Olabilir ? AciL Pm Pls ! Yorum !
Tesekkürler !
NOT:
Gazda da var Ama Benzin Kadar Degil Pek belli olmuyor.
Geçen ay aracımın kızdırma bujilerinden birini değiştrmek üzere servise gittim.Bir saat içinde aracın teslimine beklerken.Servis yetkilisi enjektörlerde sorun olduğunu revize edilmesse ileride daha çok sıkıntı çıkaracağını söyledi.Ben de açıkçası daha büyük arızadan çekindiğim için revize edilmesine onay verdim.Bosch tan pompacı geldi ve enjektörleri söktü.İki enjektör normal gözüküyordu ancak diğer ikisi berbattı.Resmen kurum değil de katran bağlamıştı.Enjektörleri öyle görünce şaşırdım.Aracı aldığımdan beri yakıta dikkat ederim.Yüzde doksan FİAT ın tavsiye ettiği firmadan mazot almışımdır.Şöyle bir araştırma yaptım da genelde enjektör değişimi yada revize işlemi 100 den sonra yapılıyor. Aracım 2011 model ve 45000 km de olmasına rağmen böyle bir durumun olması tuhafıma gitti.Bu arada revize artı bir kızdırma bujisi değişimi toplam 425 tl tuttu bilginize.
Katkı maddesi kullanmak yerine 40-50 binde enjektörleri temizletmede fayda var.Ama enjektörlerin 40-50 bin km de bir çıkartılıp temizlenmesi zararlı mıdır onu açıkçası bilmiyorum.
Konu kartal3520 tarafından (23/05/2015 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.
Sizin durumunuzda bir anormallik var gibi ama geçmiş olsun.
Enjektörlerin sürekli temizlenmesi, bazı işemeleri engelleyen kurumları da yok edeceği için gereksiz masrafsız ve kısmen zararlı bir işlem olacaktır.Bunun yerine 100Bin kilometrenin altındaki araçlara carbon clean tavsiye ediyorlar.
Ayrıca 3-4 Depoda 1 Berner'in dizel katkısından koyuyorum ve gayet memnunum.Aracım 170 Bin kilometrede ve HDİ motor.C2 1.4. Hdi.Full depo almadan önce 1 şişe berner dizel katkısını atıyorsunuz, üzerine mazotunuzu fullüyorsunuz ve o depoyu normalden 1 tık daha devirli kullanıyorsunuz.Şu an son 2 çeyrekte depom ve enjektörden kaynaklı duman atma durumu çok azaldı sadece 4000 devir gibi anormal yüklenmelerde duman atıyor.Şiddetle 3-4 depoda 1 tavsiye ederim.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Ben aracımı yeni tanımaya başladığım için performans konusunda yorum yapamicam.Ama motrun daha titreşimsiz çalıştığını söyleyebilirim.bakımımı yeni yaptırıp koydum, böyle tavsiye edildi.Çok çekinerek koydum ama cidden işe yaradı.
Çankayada Dby detailing berner ve wurth ürünleri satıyor ayrıca çok iyi bir boya koruma merkezidir.Giderseniz Berkay abiye cem cenk ikizlerin selamı var derseniz her türlü yardımcı olur.
bi arkadaşın bmw 525 dizelinde enjektor arızası vardı araç rölantide stop ediyordu artık...3 kere en az o wurthlerden koyduk katkı maddesi daha kötü oldu sık sık stop etmeye başladı...son çare 6 enjektörde revize edildi düzeldi tanesi 150 den yapmışlardı...benim puntomun ise soğukta çalışmama sorunu var bujiler sağlam ..carbon clear yaptırdım bi faydası olmadı..son çağre enjektor bakımı veya mazot pompası gibi duruyor..artık seneye kışa yaptırırım...sıcak havada hiç bir problem yok gayet normal...
herkese merhaba .fiat ailesine yeni katıltım ve şuanda aracımı yeni yeni tanıma sürecindeyim.belli ki konuyu biraz hortlatacağım ama,benim aracımda ustanın tabir ettiği gibi ise ciddi bir enjektör işeme sorunu varmış ve aracım buna bağlı olarak rolantide iken gaza bastığımda önce mavi ve hemen akabinde yoğun olmayan bir siyah duman atıyor.araçta kızdırma bujilerinden birisi arıza vermişti ve değiştirilme esnasında farkettik bu durumu.usta hemen enjektörlerin tadilat gerektirdiğini söyledi.yeteri kadar geniş bilgi alamadığım için iyi bir multijetçiye gittim ve orada da sorunun çok ciddi olmadığını,uygun bir zaman diliminde yapılabileceğini,fakat eğer enjektörlerimde işeme sorunu dışında enjektör memelerinin de deforme olması durumu varsa bu defa aracın normalinden daha fazla yakıt harcayacağından bahsetti.eski yorumlarınızda bahsettiğiniz revizyon dediğiniz olay benim enjektörlerime uygulanabilirmi?şimdiden teşekkür eder,bilgilerinizden faydalanmayı çok isterim.
racım fiat grande punto 2007 1.3 multijet 195000 km
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri