Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 41 ile 50 arası

Konu: Enjektör Arızası

ŞENER GÜRBÜZ
    senergurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    34 ZG 9133
    Edilen teşekkür: 13

Benim araç ta gp 1,3 multıjet 90 hp dizel
    devri biraz yükseltinde 3000 ve üzerinde yani siyah duman atıyor.
    Sizce yakıttanmı yoksa bizde demi enjektör sıkıntısı var.
    Ama herhangi bir çekiş düşüklüğü yada sarsıntılı çalışma falan yok.
    Shell den alıyorum mazotu da
    "alex" atar "volkan" tutar
    bikini giysin AHMET ÇAKAR

ŞENER GÜRBÜZ
    senergurbuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    34 ZG 9133
    Edilen teşekkür: 13

?
    "alex" atar "volkan" tutar
    bikini giysin AHMET ÇAKAR

ahmet fiat
    Siena17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Yok
    Plaka
    Napcan Ziyaretemi Gelcen
    Edilen teşekkür: 0

Standart Ce: Enjektör Arızası

2001 1.4 Fiat Siena Aracım Benzinde Gitmiyor. Performansı Cok Düştü Fites Degişiklerinde 3 5 Saniye Yıgılma Oluyor Gaz 3 5 sn sonra geliyor.
    Ama Arabanın Performansı Cok Düştü Gitmiyor! Ustalar Enjoktorden dediler 2 Tane Yan Sanayi 2 orjinal Enjoktor Taktık Hiç Faydası Olmadı! Neden Olabilir.
    Benzin De Araba Gitmiyor Neden Olabilir ? AciL Pm Pls ! Yorum !

Tesekkürler !

NOT:
    Gazda da var Ama Benzin Kadar Degil Pek belli olmuyor.

KENAN YALÇIN
    kartal3520 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 19

Geçen ay aracımın kızdırma bujilerinden birini değiştrmek üzere servise gittim.Bir saat içinde aracın teslimine beklerken.Servis yetkilisi enjektörlerde sorun olduğunu revize edilmesse ileride daha çok sıkıntı çıkaracağını söyledi.Ben de açıkçası daha büyük arızadan çekindiğim için revize edilmesine onay verdim.Bosch tan pompacı geldi ve enjektörleri söktü.İki enjektör normal gözüküyordu ancak diğer ikisi berbattı.Resmen kurum değil de katran bağlamıştı.Enjektörleri öyle görünce şaşırdım.Aracı aldığımdan beri yakıta dikkat ederim.Yüzde doksan FİAT ın tavsiye ettiği firmadan mazot almışımdır.Şöyle bir araştırma yaptım da genelde enjektör değişimi yada revize işlemi 100 den sonra yapılıyor. Aracım 2011 model ve 45000 km de olmasına rağmen böyle bir durumun olması tuhafıma gitti.Bu arada revize artı bir kızdırma bujisi değişimi toplam 425 tl tuttu bilginize.
    Katkı maddesi kullanmak yerine 40-50 binde enjektörleri temizletmede fayda var.Ama enjektörlerin 40-50 bin km de bir çıkartılıp temizlenmesi zararlı mıdır onu açıkçası bilmiyorum.
    Konu kartal3520 tarafından (23/05/2015 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Alıntı kartal3520 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen ay aracımın kızdırma bujilerinden birini değiştrmek üzere servise gittim.Bir saat içinde aracın teslimine beklerken.Servis yetkilisi enjektörlerde sorun olduğunu revize edilmesse ileride daha çok sıkıntı çıkaracağını söyledi.Ben de açıkçası daha büyük arızadan çekindiğim için revize edilmesine onay verdim.Bosch tan pompacı geldi ve enjektörleri söktü.İki enjektör normal gözüküyordu ancak diğer ikisi berbattı.Resmen kurum değil de katran bağlamıştı.Enjektörleri öyle görünce şaşırdım.Aracı aldığımdan beri yakıta dikkat ederim.Yüzde doksan FİAT ın tavsiye ettiği firmadan mazot almışımdır.Şöyle bir araştırma yaptım da genelde enjektör değişimi yada revize işlemi 100 den sonra yapılıyor. Aracım 2011 model ve 45000 km de olmasına rağmen böyle bir durumun olması tuhafıma gitti.Bu arada revize artı bir kızdırma bujisi değişimi toplam 425 tl tuttu bilginize.
    Katkı maddesi kullanmak yerine 40-50 binde enjektörleri temizletmede fayda var.Ama enjektörlerin 40-50 bin km de bir çıkartılıp temizlenmesi zararlı mıdır onu açıkçası bilmiyorum.

Sizin durumunuzda bir anormallik var gibi ama geçmiş olsun.

Enjektörlerin sürekli temizlenmesi, bazı işemeleri engelleyen kurumları da yok edeceği için gereksiz masrafsız ve kısmen zararlı bir işlem olacaktır.Bunun yerine 100Bin kilometrenin altındaki araçlara carbon clean tavsiye ediyorlar.

Ayrıca 3-4 Depoda 1 Berner'in dizel katkısından koyuyorum ve gayet memnunum.Aracım 170 Bin kilometrede ve HDİ motor.C2 1.4. Hdi.Full depo almadan önce 1 şişe berner dizel katkısını atıyorsunuz, üzerine mazotunuzu fullüyorsunuz ve o depoyu normalden 1 tık daha devirli kullanıyorsunuz.Şu an son 2 çeyrekte depom ve enjektörden kaynaklı duman atma durumu çok azaldı sadece 4000 devir gibi anormal yüklenmelerde duman atıyor.Şiddetle 3-4 depoda 1 tavsiye ederim.

Burak GÜLEÇ
    lithium_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 19

Alıntı cemdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin durumunuzda bir anormallik var gibi ama geçmiş olsun.

Enjektörlerin sürekli temizlenmesi, bazı işemeleri engelleyen kurumları da yok edeceği için gereksiz masrafsız ve kısmen zararlı bir işlem olacaktır.Bunun yerine 100Bin kilometrenin altındaki araçlara carbon clean tavsiye ediyorlar.

Ayrıca 3-4 Depoda 1 Berner'in dizel katkısından koyuyorum ve gayet memnunum.Aracım 170 Bin kilometrede ve HDİ motor.C2 1.4. Hdi.Full depo almadan önce 1 şişe berner dizel katkısını atıyorsunuz, üzerine mazotunuzu fullüyorsunuz ve o depoyu normalden 1 tık daha devirli kullanıyorsunuz.Şu an son 2 çeyrekte depom ve enjektörden kaynaklı duman atma durumu çok azaldı sadece 4000 devir gibi anormal yüklenmelerde duman atıyor.Şiddetle 3-4 depoda 1 tavsiye ederim.

Ankara da nerde temin edebiliriz hocam? Bir de aracin performansina katkisi oluyor mu bu katkilarin? Tsk ederim.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı lithium_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ankara da nerde temin edebiliriz hocam? Bir de aracin performansina katkisi oluyor mu bu katkilarin? Tsk ederim.
    Berner olur,Wurth olur. Rahatça bulunabilir. Bauhausta Wurth var diye biliyorum. Onun disinda DBY detailing diye arkadasimin boya koruma isi yaptigi bir dukkanda ikisi de var.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Alıntı lithium_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben aracımı yeni tanımaya başladığım için performans konusunda yorum yapamicam.Ama motrun daha titreşimsiz çalıştığını söyleyebilirim.bakımımı yeni yaptırıp koydum, böyle tavsiye edildi.Çok çekinerek koydum ama cidden işe yaradı.

Çankayada Dby detailing berner ve wurth ürünleri satıyor ayrıca çok iyi bir boya koruma merkezidir.Giderseniz Berkay abiye cem cenk ikizlerin selamı var derseniz her türlü yardımcı olur.

ibrahim ibrahim
    ibooovn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

bi arkadaşın bmw 525 dizelinde enjektor arızası vardı araç rölantide stop ediyordu artık...3 kere en az o wurthlerden koyduk katkı maddesi daha kötü oldu sık sık stop etmeye başladı...son çare 6 enjektörde revize edildi düzeldi tanesi 150 den yapmışlardı...benim puntomun ise soğukta çalışmama sorunu var bujiler sağlam ..carbon clear yaptırdım bi faydası olmadı..son çağre enjektor bakımı veya mazot pompası gibi duruyor..artık seneye kışa yaptırırım...sıcak havada hiç bir problem yok gayet normal...

engin gözütok
    engngztk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    07EAC50
    Edilen teşekkür: 0

Standart Cevap: Enjektör Arızası

herkese merhaba .fiat ailesine yeni katıltım ve şuanda aracımı yeni yeni tanıma sürecindeyim.belli ki konuyu biraz hortlatacağım ama,benim aracımda ustanın tabir ettiği gibi ise ciddi bir enjektör işeme sorunu varmış ve aracım buna bağlı olarak rolantide iken gaza bastığımda önce mavi ve hemen akabinde yoğun olmayan bir siyah duman atıyor.araçta kızdırma bujilerinden birisi arıza vermişti ve değiştirilme esnasında farkettik bu durumu.usta hemen enjektörlerin tadilat gerektirdiğini söyledi.yeteri kadar geniş bilgi alamadığım için iyi bir multijetçiye gittim ve orada da sorunun çok ciddi olmadığını,uygun bir zaman diliminde yapılabileceğini,fakat eğer enjektörlerimde işeme sorunu dışında enjektör memelerinin de deforme olması durumu varsa bu defa aracın normalinden daha fazla yakıt harcayacağından bahsetti.eski yorumlarınızda bahsettiğiniz revizyon dediğiniz olay benim enjektörlerime uygulanabilirmi?şimdiden teşekkür eder,bilgilerinizden faydalanmayı çok isterim.
    racım fiat grande punto 2007 1.3 multijet 195000 km

Sayfa 3/3 İlkİlk 123