O yokuş kalkış desteği olmasına rağmen ya da el freni kullanılmasına rağmen kalkamama durumları var ;) O da muhtemelen yokuşun dikliği yüzünden..
Printable View
sadece yol var diye o yola her araçla giremezsiniz. her aracın belirli fiziksel sınırları var, bilip uymak gerekli.. böylece hem aracınızı, hem kendinizi boş yere üzmezsiniz.
1100 km deki aracın rot balansı mı kontrol ettirilir, benim tahminimcede lastik hava basınçlarının yüksekliği, bildğim kadarıyla ilk fabrikadan gelirken basınçları yüksekmiş onu düşürmek gerekebilir, ikincisi ise çok aşırı süratlere çıkıyorsanız CITY foksiyonunu devre dışı yapın yani direksiyonunuz sertleşsin güvenle kullanın...
Kusura bakmayın ama şöyle bir yorum yapmak istiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın, ilk defa dizel araç kullananlar veya dizele geçenler yokuşlarda veya ara hızlanmalarda bu sorunu "turbo açılana kadar" yaşayabilir.
Ben geçtiğimiz aylarda Karabük Safranbolu da Bulak mağarasına gittim eşimle beraber , mağaraya 100 mt kala birkaç araba meyilli sayılabilecek bir düzlükte bırakmış araçlarını , devamındaki o inanılmaz toprak taş karışık patika yolu yürüyerek mağaraya ulaştığını düşündüm sadece bir araç vardı yukarda dedim sıcakta bizde yürümeyelim bakalım yokuşa vurayım aracı nolcak dedim ama zeminde tutunma sorunu yaşadığı için punto çıkmadı eşim tırstı hatta, sonra bende aracı ters döndürerek o dik yokuşu geri geri çıkmayı denedim , aracın balatalar ısınmasına karşın güvenli bir şekilde aracı o yokuştan çıkarttım, yani diyceğim o ki : dizel araçlarda çok dikte kalkarken önce biraz gaz verip devirli kalkmakta fayda var, yoksa turbo devreye girmeden yokuşu çok çok zorlanarak ilerlemek istiyo e tabi çoğu zamanda beceremiyo :)