Ayağı gazdan çekince vuruntu şanzıman takozuyla alakalı. 35TL civarı yan sanayi parça. Takmaya da 10TL civarı alırlar. Değişimi çok basit.
Printable View
Ayağı gazdan çekince vuruntu şanzıman takozuyla alakalı. 35TL civarı yan sanayi parça. Takmaya da 10TL civarı alırlar. Değişimi çok basit.
evet evet LIK sesi tak diye yanlış yazmışım.servis normal diyor ama bence onlar cözemeyince normal diyip geciyorlar. motor kulagı nasıl bir şey.şanzıman takozu ve akünun altındaki sol taraf galiba, orda bir takoz var o degişti.parcaları evde de saklıyorum artık arızanınn seceresini tutucam.
motor kulağıdır
başıma gelmişti,
Şanzıman takozu yada motor kulağı veya her ikisi olabilir. Bahsettiğiniz vuruntu aynı şekilde benim araçta da oluyor. 3. vitesten 2'ye yada 2. vitesten 1'e düşürdüğümde derbiyajdan ayağımı biraz hızlı bıraksam iki-üç defa vuruntu oluyor. Ama hafifce gaz verip derbiyajdan da ayağımı yavaşça bıraktığımda hiç bir sorun olmuyor. Şimdilik baktırmak gibi bir düşüncem yok. Tatile çıkmadan önce sanayide bakımlarını yaptırırken kontrol ettiririm. Çok vahim bir sonuç doğurma ihtimali yoksa hiç dokunmam.
benimde kalkıştan veya geri takınca hızlanırken bi tak yapıyor..şanzıman takozu diye düşünüyorum sanki arkadan geliyor ses...aks falan değildir işallah...bi ara yaptırcaz bakalım daha yeni amartsor takozları değişti yan sanayi 200 tl buldu...ses düzelmedi..rot veya salıncaklar kaldı geriye...hep masraf...
Bende de yarım debriyaj da hızlı gaz kesince ya da hızlı debriyajdan çekince, ya da debriyaja hızlı basınca tak diye genelde tek vuruntu bazen 2 vuruntu geliyordu. Arabayı 60 bin bakımına sokup triger seti, debriyaj seti değiştirdim. Kauçuk kayışları değistirdim. Bu arada şanzıman yagı, motor yagı, devir daim pompası filan değişti. Volanın yüzeyi bozulmuş taşlandı.
Sorun çözüldü.
Şimdi normal bir yığılma oluyor ama tak, tuk, tık sesleri gelmiyor.
Arabayı ilk aldığımda da vardı vuruntu ustaya takozlara baktırdım hepsi iyi durumda takırdayacak gibi değiller demişti o zaman bulamamıştık sorunu bakımdan sonra kesildi.
Bendeki vurma normal filan değildi arabayı sarsacak kadar vuruyordu şimdi iyi.
debriyaj kurs ayarına baktırın.
Bende de tam tersi durum mevcut, ne zaman debriyaja bassam ses geliyor. Yaklaşık 8bin kmdir boyle kullanıyorum sorun çıkmadı bakımda komple debriyaj degisecek galiba.