Imageshack - 02042012264.jpg
Imageshack - 02042012261.jpg
Imageshack - 02042012262.jpg
bor kullanılmış standart 1.6 motor
son resimde segman bilezikleri katılaşan bor' dan zor hareket ediyordu
Imageshack - 02042012264.jpg
Imageshack - 02042012261.jpg
Imageshack - 02042012262.jpg
bor kullanılmış standart 1.6 motor
son resimde segman bilezikleri katılaşan bor' dan zor hareket ediyordu
Konu bigkabus tarafından (21/06/2012 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir.
Ya o silindirin yüzeyi ne hale gelmiş.Sanki yağ koymadan ömür denemesi yapılmış.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
ben eski aracımda (ford ka 110000km de idi) kullanmıştım. sesi çok azalmıştı ve gerçekten motorun ısınmasında ciddi bir düşüş vardı (bunu kaloriferden anlayabiliyordum,aşırı sıcak yerine daha düşük bir sıcak üflüyordu - bu belki sadece benim yanılgımdır.)
peki bu motor katkısını yağ değişimi esnasında koymak gerekmiyor mu? şimdi ben gidip alsam ve direk motor kapağını açıp döksem oluyor mu? hep yağ değişimi esnasında ekleniyor diye biliyorum ben.
GRANDE PUNTO 1.4 STARJET 16v LPG
Nacizane fikrimi yaşadığımız tecrübe ile aktarayım. 2006 model rahmetli (takla atıp pert oldu) Jettamızda bor katkısını kullandık. Araçta rölanti, yakış ve ses düştü performans yükseldi (cüzi miktarda, örneğin rölantide yakıt 0,6 dan 0,5e düştü) Buraya kadar herşey normal ve güzel. Daha sonrasında araç motor arıza ışığı yandı ve serviste sekman kırdığı anlaşıldı. İşçilik dahil 3600 liracık verip sekmanlar değiştirildi. Servisten fabrikanın tavsiye ettiği yağdan farklı bir yağ kullanıldığından olduğu bildirildi. Üstelik biz bor kullandığımızı söylemedik bile.
Bu sebepten ben bir daha katkı kullanmam, kimseye de tavsiye etmem. İyi ve geçerli bir şey olsa fabrikadan çıkarken, kullanma kılavuzunda nasıl ki 10.000 de bir yağı değiştirin şu kadarda bir filtreleri değiştirin vb. bilgiler varsa, şu kadar km. de bir katkı koyun derdi bence. Dolayısıyla aracın kitabında ne yazarsa onu kullanın, başka şeyler kısa vadede kar getirmiş gibi görünebilir ama uzun vadede (ne kadar bilinmez) sıkıntı çıkarabilir. Aracınızı drag yarışlarında kullanıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim![]()
hertürlü katkıdan uzak durulması kanaatindeyim...ismi en az bilinen yağ üreticisi bile 30 milyon $ ar-ge ye yatırım yapıyor,büyük yağ firmalarını söylemiyorum bile.siz düşünün....onların yağları bizim arabalara yeter...katkı kullanacak kadar gözü karartmayın bence...güç istiyorsan chip yaptır,tuning yaptır,ıvır zıvır yaptır,mesela mersedes al vb...50 TL ye güç olmaz.
onur atladığın bir nokta var hiç kimse her zman en iyisini yapmaz (ı phonede bile hala bluetooth yok) demek istediğim büyük büyük yağ firmaları bunları yapıpta zaten ucuk olan fiyatlarını daha da uçuramazlar..
Belki bir çok kişi bilmiyordur ömür boyu giden yağ yaptılar, hiç duydunuzmu yada satışını gördünüzmü? zor bir şeymi yapılamazmı evet yapılır ama kimse hiç bir yağ firması buna yanaşmaz..
eskiden yağ firmaları daha mutluydu nedenmi eskiden 3000 de yağ değişirdi şimdi bu oran 20 000 e yükseldi dahada fazla yükselteceklerini sanmıyorum![]()
Bu konuda eskiden beri piyasada olan RESTORE adlı bir katkı vardır, yeni motorda işe yaramaz ama yıpranan, yağ eksilten motorlarda çok ciddi fayda sağlar.
arkadaşlar benim evoda lpgden kaynaklı motorda titreme vardı bu nnt bor powerı yağ değişiminden hemen sonra 40bin bakımında kullandım yağ filtresini tıkadı yağın içine etti tekrar yağ ,filtre değişimi yapmak zorunda kaldım. hiç bi haltada yaramadı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri