Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 21 ile 34 arası

Konu: sıfır Punto için bor power yardım...

Mesut Deniz
    ayaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 273

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bor power motor onarıcı değildir motor koruyucudur .. 8000 km den önce atılması tavsiye edilmez..ama 8000 den sonra düzenli olarak koyabilirsiniz..

fakat ben size ufak bir cin lik anlatacam oyuna gelmeyin diye .. bor power yeni ürünü olan (ucuz) tek atımlık şişelerini kullanmayın eski kahverengi şişeleri kullanın, işi tamamen ticariye döktükleri için içerisinde hiç bir bor maddesi bulunmayan beyaz şişeler tamamen kullanıcıya kolay ulaşım için yapıldı. sadece motor yağ değişimine kadar faydası vardır (varmıdır onuda bilmiyorum) ama siz yinede bulabilirseniz eski kahverengi şişeli olanlardan atın bulamıyorsanız motor silk büyük kullanın ..

tekrar söylüyorum bu ürünler motor onarıcı değildir gözenek felan doldurmaz tamamen koruyucu özelliği vardır ..

eski motorlar için gözenek doldurucu motor yataklardaki gömleklerdeki çizikleri giderici tek ürün var oda RESTORE dir..
    onarır veya tamir tabiki etmez sadece deformeden kaynaklı çok küçük gözeneklerin içini doldurur ki bu da yağın içindeki özel kimyasal maddeden kaynaklı yoksa hangi sıvı tamir eder ki sadece motora takviye gibi bir şey

kağan kırcıoğlu
    bigkabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

Imageshack - 02042012264.jpg

Imageshack - 02042012261.jpg

Imageshack - 02042012262.jpg

bor kullanılmış standart 1.6 motor

son resimde segman bilezikleri katılaşan bor' dan zor hareket ediyordu
    Konu bigkabus tarafından (21/06/2012 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir.

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Alıntı ayaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onarır veya tamir tabiki etmez sadece deformeden kaynaklı çok küçük gözeneklerin içini doldurur ki bu da yağın içindeki özel kimyasal maddeden kaynaklı yoksa hangi sıvı tamir eder ki sadece motora takviye gibi bir şey
    Tekra hatırlatmakta fayda var. Bor power kimyasal bir madde değildir, sıvı bir madde hiç değildir. Yerin altında doğal olarak bulunan bor madeninden işlenerek yapılır.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Alıntı bigkabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eklediğiniz dosyalarda sorun var sanırım.Hiçbiri açılmıyor.

kağan kırcıoğlu
    bigkabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eklediğiniz dosyalarda sorun var sanırım.Hiçbiri açılmıyor.
    uyarınız için teşekkürler düzenledim mesajımı

Alıntı bigkabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Imageshack - 02042012264.jpg

Imageshack - 02042012261.jpg

Imageshack - 02042012262.jpg

bor kullanılmış standart 1.6 motor

son resimde segman bilezikleri katılaşan bor' dan zor hareket ediyordu

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Ya o silindirin yüzeyi ne hale gelmiş.Sanki yağ koymadan ömür denemesi yapılmış.

kürşat tokgözoğlu
    ktpunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    14 az 415
    Edilen teşekkür: 45

ben eski aracımda (ford ka 110000km de idi) kullanmıştım. sesi çok azalmıştı ve gerçekten motorun ısınmasında ciddi bir düşüş vardı (bunu kaloriferden anlayabiliyordum,aşırı sıcak yerine daha düşük bir sıcak üflüyordu - bu belki sadece benim yanılgımdır.)

peki bu motor katkısını yağ değişimi esnasında koymak gerekmiyor mu? şimdi ben gidip alsam ve direk motor kapağını açıp döksem oluyor mu? hep yağ değişimi esnasında ekleniyor diye biliyorum ben.
    GRANDE PUNTO 1.4 STARJET 16v LPG

Ümit AKDENİZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888

Alıntı ktpunto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben eski aracımda (ford ka 110000km de idi) kullanmıştım. sesi çok azalmıştı ve gerçekten motorun ısınmasında ciddi bir düşüş vardı (bunu kaloriferden anlayabiliyordum,aşırı sıcak yerine daha düşük bir sıcak üflüyordu - bu belki sadece benim yanılgımdır.)

peki bu motor katkısını yağ değişimi esnasında koymak gerekmiyor mu? şimdi ben gidip alsam ve direk motor kapağını açıp döksem oluyor mu? hep yağ değişimi esnasında ekleniyor diye biliyorum ben.
    Aracının yağını eğer yakın zamanda değiştirdiysen bor ekleyebilirsin.Ama yağ uzun zamandır motorda ise filtre de ilk takıldığı gibi temiz olmadığı için bu saatten sonra bor eklemen uygun değil.

Emrah Y
    Chameleon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ağrı
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06
    Edilen teşekkür: 8

Nacizane fikrimi yaşadığımız tecrübe ile aktarayım. 2006 model rahmetli (takla atıp pert oldu) Jettamızda bor katkısını kullandık. Araçta rölanti, yakış ve ses düştü performans yükseldi (cüzi miktarda, örneğin rölantide yakıt 0,6 dan 0,5e düştü) Buraya kadar herşey normal ve güzel. Daha sonrasında araç motor arıza ışığı yandı ve serviste sekman kırdığı anlaşıldı. İşçilik dahil 3600 liracık verip sekmanlar değiştirildi. Servisten fabrikanın tavsiye ettiği yağdan farklı bir yağ kullanıldığından olduğu bildirildi. Üstelik biz bor kullandığımızı söylemedik bile.

Bu sebepten ben bir daha katkı kullanmam, kimseye de tavsiye etmem. İyi ve geçerli bir şey olsa fabrikadan çıkarken, kullanma kılavuzunda nasıl ki 10.000 de bir yağı değiştirin şu kadarda bir filtreleri değiştirin vb. bilgiler varsa, şu kadar km. de bir katkı koyun derdi bence. Dolayısıyla aracın kitabında ne yazarsa onu kullanın, başka şeyler kısa vadede kar getirmiş gibi görünebilir ama uzun vadede (ne kadar bilinmez) sıkıntı çıkarabilir. Aracınızı drag yarışlarında kullanıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

hertürlü katkıdan uzak durulması kanaatindeyim...ismi en az bilinen yağ üreticisi bile 30 milyon $ ar-ge ye yatırım yapıyor,büyük yağ firmalarını söylemiyorum bile.siz düşünün....onların yağları bizim arabalara yeter...katkı kullanacak kadar gözü karartmayın bence...güç istiyorsan chip yaptır,tuning yaptır,ıvır zıvır yaptır,mesela mersedes al vb...50 TL ye güç olmaz.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

onur atladığın bir nokta var hiç kimse her zman en iyisini yapmaz (ı phonede bile hala bluetooth yok ) demek istediğim büyük büyük yağ firmaları bunları yapıpta zaten ucuk olan fiyatlarını daha da uçuramazlar..

Belki bir çok kişi bilmiyordur ömür boyu giden yağ yaptılar, hiç duydunuzmu yada satışını gördünüzmü? zor bir şeymi yapılamazmı evet yapılır ama kimse hiç bir yağ firması buna yanaşmaz..

eskiden yağ firmaları daha mutluydu nedenmi eskiden 3000 de yağ değişirdi şimdi bu oran 20 000 e yükseldi dahada fazla yükselteceklerini sanmıyorum

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

volkan kolur
    zoomes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

Bu konuda eskiden beri piyasada olan RESTORE adlı bir katkı vardır, yeni motorda işe yaramaz ama yıpranan, yağ eksilten motorlarda çok ciddi fayda sağlar.

TUNCAY KCD
    tuncaykcd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    19zz333
    Edilen teşekkür: 17

arkadaşlar benim evoda lpgden kaynaklı motorda titreme vardı bu nnt bor powerı yağ değişiminden hemen sonra 40bin bakımında kullandım yağ filtresini tıkadı yağın içine etti tekrar yağ ,filtre değişimi yapmak zorunda kaldım. hiç bi haltada yaramadı.

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

Alıntı tuncaykcd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim evoda lpgden kaynaklı motorda titreme vardı bu nnt bor powerı yağ değişiminden hemen sonra 40bin bakımında kullandım yağ filtresini tıkadı yağın içine etti tekrar yağ ,filtre değişimi yapmak zorunda kaldım. hiç bi haltada yaramadı.
    tüm dh forumları bu tür konu ve şikayetlerle dolu.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12