saol tşk en yakın zamanda denıycem
Arkadaşlar benim aracımın sağ ön tarafından bozuk yolda özellikle de tren raylarında geçerken lak lak diye ses geliyor. aynı olay vedat abi de de wardı. vakit bulup izmitteki serviste yaptırdı(neden ücret aldıklarını da daha anlamadık ama neyse ) ben de vakit bulursam gidicem. viraj demirini değiştiriyorlar. camlarınızı kapatıp teypi kısarsanız ve de çukara yavaş girerseniz yani 5km/h hızla mesela bu sorunun oluşup oluşmadığını anlarsınız...
saol tşk en yakın zamanda denıycem
teşekkürler bende bakacam birazdan dediğinize.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
Teşekkürler Onur.Tıkırtı burcunun da benzer belirtisi var...
Aracımı 04.07.2007 teslim aldım daha bir hafta bile olmadı aldıgım gün bahsettiginiz sesler başladı aracım 3k 1.4 starjet 95hp servise götürdüm aracı kaldırdılar araçta bi sorun olmadığı söylediler.Bide direksiyonu sağa sola cevirince tak tak ses geliyordu onu hallettiler.Bu ön taraftan gelen ses için tekrar servise gidecem.
bu ön taraftan gelen sesi ben birmot zincirlikuyu da gösterdim yapamadılar bişii yok dediler bakalım izmit servisi ne yapacak.
ben de yeni aldım. 1 ay daha olmadı. düz yolda giderken hissettiğim bir uğultu var. ön konsuldaki bagaj açma düğmesi yamuldu. bir kaç aya kalmaz çıkar yerinden. benim araçta bu gibi canımı sıkan şeyler var. fırsat bulup servise gidemedim. aldığımız yere gitmemiz gerekmiyor değil mi? ayrıca randevu alıyor musunuz bu gibi şikayetlerinizi göstermek için?
tıkırtı burcu olabilir, ama çözümü kolay serviste hallederler
onurcem izmite gelmişken yanımızada uğrarsın herhalde
aynı sorun bendede var yavaş giderken çıkura falan girdiğinde takur tukur eediyor üstün bakacaktı amma vaktim yoktu en kısa zamanda göstereceğim viraj demiri demek
Şimdi deneyeyim en iyisi
bu sorun yanılmıyosam eski konularda var sağ taraftan gelen o ses direksiyon burcundandı sanırım çok ufak bi parça değişio ben geçen yıl yaptırmıştım amortisör patlakmış gibi lık lık ses geliodu garantiden hallettiler.
sağ önden gelen bu ses benim aldığımdan beri vardı ve servisi ikna edemedim. beni bişi yok diye gönderdiler..ama geçen hafta başka bir serviste derdimi anlattım, sesi duydular ve askı rotu mudur askı rotil midir oyle bir parçayı değiştirdiklerini söylediler...ses büyük oranda azaldı ama hala arasıra geliyor.
bugün tekrar götüreceğim servise..
ayrıca dün sandıklıda benzin aldım, aracı çalıştırmak için kontak çevirdim ama abs, direksiyon, airbag ikaz ışıkları sönmedi, airbag failure yazdı, gösterde tablsounda sadece benzin ibresi çalışıyordu..yani gaz veriyorsun, devir göstergesinde tık yok..yol yardımı aradım, afyon merkezdeki bi servise yönlendirdiler ama maalesef servisin eletronik beyin kontrolü yaptıkları cihaz (examiner diyorlar sanırım) çalışmıyordu (((..nasıl bir yol yardım anlamadım..adamların ayağına ben gittim ve cihazları çalışmıyor...o zaman bu şekilde kütahyaya kadar idare edeyim diye ayrıldım ama fiat acil çağrı merkezi bana ne derse beğenirsniz.."siz kendi iradenizle, sorumluluğunuzla servisten ayrılmışsınız"...ne yapsaydım..çalışmayan examiner için ağıt mı yakacaktık...tobe tobe...
bunun yeri değildi ama maalesef aracımdan aaşırı derece soğudum..7 ayda 7000 km de yaşanmadık problemim kalmadı..ve satmayı düşünüyorum..ama tabi öncesinde beni tatmin edecek bir üst düzey fiat yetkilisi ile görüşeceğim,haber bekliyorum..tatmin olmazsam elimin ulaştığı her yere (tüketici mahkemesi, internet siteleri vs.) şikayet edeceğim..
bende bi baktırayım bendede servis bişi yok dedi bakalım izmite getireyim arabayı ne olacak
bu arada alpcak susma sustukça sıra sana gelecek
Bunun bi zararı varmı arkadaşlar. Bende bu ses 1 senedir var servis geçiştiriyor. Tatilden dönüşte yaptırsam bişe olurmu yoksa hemen yaptırıp öylemi yola çıkayım.
benim de içim rahat etmediği için tatil öncesi baktırdım..yaklaşık 1500 -2000 km yapacağım için ne olur ne olmaz diye götürdüm..hayati bir problem değilmiş ama yine de iinsanın kafasının rahat olması önemli derim..
1. servısler bu problemı çok iyibılıyor ve inkar etmekle bırlıkte araçların garantı süresını bıtırmesını beklıyorlar kanımca ( izmıttekı yapan usta söyledı bu hatanın farkındayız ve gızlı tutuyoruz) ben onun yalancısıyım ben sıte uyesıymışım bana kıyak yapmış(!!!!)
2. tıkırtı burcu olayı ile çözülmüyorsa olay vıraj demırı yanı çubugunun değişimiyle çözülüyor oda 45 + 45 + işçilik = 100-150 YTL demek araçhangı şartlarda olursa olsun bu sorunu gıdermek garantı dışı bır olaymış
3. vıraj demırlerını değiştırdıkten sonra ses felan kalmıyor oda ayrı bır gerçek tabıı.
4. herkese tavsıyem tecrübe konuşuyor (tecrübe yedığın kazıkların faturasıdır) gidin bır özel servıse dobloların vıraj demırlerı bizimkılerle aynıymış benım araca onu taktılar. sesiz sedasız bu işi daha ucuza halledın orjınal parçalarla enazından işçilikten kurtarırsınız ve servısede hıçbışey söylemeyın bakın keyfınıze nerden anlayacaklar?? zaten anlasalar mılete bışeyyok normaldır demezler böylece garantınızde devam eder
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri