Bu işin faturası ister 500ytl ister 5ytl olsun ben bu parayı vermem. Sıfır araba almışım, gözüm gibi bakmışım daha ilk senede ön takım bozuluyor. Ben bunu fiata yazarım. Zaten satmayı planlıyorum.
Printable View
Bu işin faturası ister 500ytl ister 5ytl olsun ben bu parayı vermem. Sıfır araba almışım, gözüm gibi bakmışım daha ilk senede ön takım bozuluyor. Ben bunu fiata yazarım. Zaten satmayı planlıyorum.
Ses ne sesi tam anlayamadım...ön takım okadar sesli çaşıyoki hangi ses sorunlu hangi ses normal ...ayırt edebilsek
arkadasım direksiyonu cevirince gelen tak tak sesin sebebini öğrenirmisin acaba bana ulastırırsan sevinirim ayni problemler bendede var
arkadaşlar bu viraj demiri sanırım tüm fiyatlarda sorun çıkartıyo geçenlerde eniştemin marea sını götürdük lastik deiştirecez adanada sanayiye gittik lastikleri aldık bide rot balans yaptıralım dedik yapan yerdeki usta o demiri gösterdi o gelen sesin ondan olduğnu söledi ve halletti tavsiyem iyi bir rot balans ustasına gidin düzeltsinler zaten çok eğilmezmiş o demir ...
ya arkadaşlar bendede aynı ses var... ama viraj larda filan değil... bozuk stabilize bi yolda iken lak lak diye bir ses alıyorum daha servise gitmedim 20000 km bakımı yaklaştı ozaman bu sorunu sölicem... peki bu viraj demirimi yoksa tıkırtı burcumu???? eğer tıkırtı burcu ise garanti kapsamına girermi????
Tıkırtı burcu ise garanti kapsamına girer Ufuk...
Arkadaşlar amortisör başlarınıda kontrol ettirin. Ben yarın sağ ön amortisör başını değiştiriyorum. Bozuk yollarda lokurtu şeklinde ses geliyordu. Bakalım düzelecekmi?
yakın bı arkadasmla bırlıkte bırmottan aynı speclerde 2 punto aldık.şu yukarıda bahsedılen sesı 20000km dır 4 ayrı servise ilettim ve aracımı incelettirdim hepsi tıkırtı burcu dedi ve 2 defa bu burç değişti ama o ses hala kesilmedi yani eğer bahsi gecen ses çok düşük km/h lerde bozuk zeminde çıkan takırtı lokurtu her n şekilde açıklanıyorsa işte o ses tıkırtı burcundan kaynaklanmıyor ,he ben çözümü bulabildimmi ,hayır.. ama istediğim şu ki bir süredir forumu takip ediyorum ve benım gıbı fıat servısıne gıdıp bu sıkayetını ıleten arkadaslarında tıkırtı burcunun degıstırılıp evıne gonderılmemesı.. (of cok uzun cumle oldu pardon) cunku sorunun cozumu bu degıl bosu bosuna zamanınızı harcamayın..
işte forumda okudugum uzere marea viraj cubugu takıldıgında ses kesiliyor,ancak bana birmottan bir yetkılı bunun sebebının tr ıcın gelen gp lerın yuksek yayla geldıgı ıcın amortısorde olusan bosluktan dolayı ses cıktıgnı soyledı.bana mantıklı geldı ancak baska bı gp de o sesı duyamadım ve sebebın yay olmadıgını anladım,vıraj demırı mantıklı ses cıkarabılır ama onun da lastıgı eskıdıgınde ses cıkartır uzun olması kısa olması lastıgı saglam oldugu surece pek bırsey degıstırmez dıye dusundum.
bu hafta cok telasım var ama haftaya musaıt bır gunde bırmot a gıdıp bunun cozumunu guzel bır sekılde arayacagım,
cunku aracım aynı sıkayetle 4 defa servıse gtttı ama sonuca ulasamadım bu sefer bıras daha ısrarcı olucam..
sonuca ulastıgım takdırde dogru cozumuu ıletmekten mutluluk duyacagım..
KARDES AYNI SORUNU BENDE YASADIM BENIMKI TEK KAPI KAFAYI YIYORDUM SONUNDA SAG AMARTISORU DEISTIRDILER AMA HALA GECMEDI SONUNDA SAG ON YAY TAM YERINE OTURMAMIS ONDAN DOLAYI YAPIO DEDILER VE SUAN SES GECTI COK KOMIK :pç)(
zaten işin garip olan kısmı bu sesi her yavaş gittiğinde her stabilize yolda yapmaması sanki girdiğin yola ve gittiğin hıza göre değişiyo sesin gelmesi... bunu ustalara anlatmakta göstermekte zor oluyo bu yüzden... bende ne yapayım sorun başladığında gitmedim seslerin artmasını bekliyorum şuan 17000 km deyim 20000 km ye kadar ne olursa olsun beklicem bu şekilde ustaya göstermem sorun olabnilir ve önemsemeyip arabada sorun yok deyip geri gönderebilirler... bunun olmasını istemiyorum...