Sayfa 1/3 123 SonSon
58 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.3 punto evo dualogic 95 hp

fERHAT kök
    Haloha23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 0

Standart 1.3 punto evo dualogic 95 hp

Merhaba arkadaşlar,
    Geçenlerde ankaradan 1.3 punto evo dualogic 95 hp aldık.43.000 tl civarında..Arabayı almadan önceki düşüncelerim ile aldıktan sonra tecrübe ettiklerim tam bir hayal kırıklıgı oldu ne yazıkki.Dualogic şanzımanlı oldugu ıcın arac gitmiyor.Kalkışlarda cok agır kalıyor ve vites gecıslerınde resmen araba hız kesıyor.Hiç ama hiç atak değil.Düz vites 75 hp lik bir puntoyla kıyaslamak dahi istemiyorum aracı.Bir baska problem ise rampalarda trafikten ötürü durdugum zaman motorun kendını durdurup çalıştırma arasındaki sürec yaklasık 2 sn arac arkaya kacıyor yarım metre kadar bu yuzden el freniyle kalkmak zorunda kalıyorum.Bu durum aracımdan benı cıddı oranda soguttu dıyebılırım.Sizce ne yapabılırım aracı yanlış mı kullanıyorum?Lütfen acıl yardımlarınızı beklıyorum..
    Sevgiler...

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

trafiği olmayan kenya yollarına göre yapılmış start stopu söktür,kablosu ve mekanizması ile beraber fiat türkiye genel müdürlüğe alıcı ödemeli kargo yap...yanına bir adet te servisten bulabileceğin arızalı city motoru koy,dualogic sorunları sitede var zaten, zarfa koy.....onlar anlar.
    Konu levan34 tarafından (25/09/2011 Saat 17:52 ) değiştirilmiştir.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tahsin .
    Mugen_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 104

Alıntı levan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trafiği olmayan kenya yollarına göre yapılmış start stopu söktür,kablosu ve mekanizması ile beraber fiat türkiye genel müdürlüğe alıcı ödemeli kargo yap...yanına bir adet te servisten bulabileceğin arızalı city motoru koy,dualogic sorunları sitede var zaten, zarfa koy.....onlar anlar.
    Eyvallah hocam

5. 25/09/2011, 22:59

. .
    Ersal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 341

+1000

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Konu

Alıntı Haloha23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Geçenlerde ankaradan 1.3 punto evo dualogic 95 hp aldık.43.000 tl civarında..Arabayı almadan önceki düşüncelerim ile aldıktan sonra tecrübe ettiklerim tam bir hayal kırıklıgı oldu ne yazıkki.Dualogic şanzımanlı oldugu ıcın arac gitmiyor.Kalkışlarda cok agır kalıyor ve vites gecıslerınde resmen araba hız kesıyor.Hiç ama hiç atak değil.Düz vites 75 hp lik bir puntoyla kıyaslamak dahi istemiyorum aracı.Bir baska problem ise rampalarda trafikten ötürü durdugum zaman motorun kendını durdurup çalıştırma arasındaki sürec yaklasık 2 sn arac arkaya kacıyor yarım metre kadar bu yuzden el freniyle kalkmak zorunda kalıyorum.Bu durum aracımdan benı cıddı oranda soguttu dıyebılırım.Sizce ne yapabılırım aracı yanlış mı kullanıyorum?Lütfen acıl yardımlarınızı beklıyorum..
    Sevgiler...
    Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın, kullanın diyorum ama çok özür dileyerek söylemekten kaçınmayacağım, ya sizin araç 75 lik dualogic veya biz çok iyi hakkını vererek kullanıyoruz araçları, ilk cevaplayacağım şey, ani kalkış diyorsunuz, takdir edersiniz ki aracınız dizel ve turbosu 1.500 devirde devreye giren bir araç, bir benzinli araç değil ki anında tepkime versin, ikincisi ise start stop denilen özellik aracın kırmızı ışıklardaki duruşlarda sizlere yakıt tasarrufu sağlatmak için kullanılan ve istediğinizde de devre dışı bırakabileceğiniz bir özellik , ben kullanmak istemediğimde aracı çalıştırdığımda ilk kapattığım özellik bu, arkaya kaçma mevzuuna gelince ya % 5 eğimden düşük bir eğimde durduğunuz için araç kaçıyordur veya özür diliyorum kötü manada demiyorum sizin sürüşünüzden dolayı acemilikten de olabilir aracı kaçırıyor olabilirsiniz, eğer 1.4 ve 1.6 benzinli (tsi motorlar hariç) üzerine çıkabilecek trafikte bir araç varsa buyursun hodri meydan, daha dün gece kuzenimin 1.6 mareasıyla şehir içi biraz gidelim dedik yanyana , ilerideki kırmızı ışıklarda o kadar çok bekledim ki iki yudum çay içebilirdim bu süre zarfında, benim bi önceki aracım 75 likti merak etmeyin, o bunun değil geçmek arkasından bile gelemez çünkü bu 6 ileri, saygılarımla...

Dostum haloha23 ü desteklemişsin kendi takdirin ama bende şunu sorabilir miyim, bu kadar kötü arızaları olan bir araç hakkında ağır eleştriler yapıyorsunuz madem , neden hala bu araçlara binmeye devam ediyorsunuz, ben de kendimden örnek verim maalesef 3. puntom 2009 model 1.4 active, 2010 model 1.3 75 mjet SPK +AK, 2011 model 1.3 mjet dynamic 95 dualogic, Skydome+ Evo kit, spoiler, marşpiye, krom çift çıkışlı egzoz

Saygılarımla...Forumda paylaşın forumcular anlar
    (Puntolarına bağlı olan hiçbir forum üyesi bu denli kullandığı araçlar hakkında ağır eleştiri yazmaz )

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Emrullah arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. 95'lik ECO modda kullanmadan bir kalkış yapın bakalım ne kadar atak olacak ve farkedeceksiniz. 75'lik ile kesinlikle karıştırmayın bu araçları Ayrıca S&S ile ilgili araç yokuşta durduğunda vites koluna aşağı yada yukarı bir kere tıklayın araç çalışır ve geri kaçmadan kullanabilirsiniz. Unutmayın fiesta gibi araçlarda u beygiri 1.6 motorlar ile veriyor, 95'lik aracınızın kıymetini bilin lütfen.

Saygılarımla,

Tuncay Aydemir

Yüksel KILIÇ
    yklklc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 30

Start stop sonrası hillholder devre dışı kaldığından araç rampa yukarı kaçırır Ancak frenden ayağınızı çekerek aracı çalıştırmak yerine vitesi yukarı iterek aracı çalıştırırsanız yokuşlarda araç çalışınca hillholder devreye gireceğinden araç kayma yapmaz.

Araç bence çok atiktir sizin araçta muhtemelen ECO mod açık vites göstergesinin yanında E harfi varsa ECO devrededir ve araç hantallaşır ancak teyibin üstünde ECO ya basarak devre dışı bıraktığınızda E harfi gider ve keyifli bir sürüş yaşarsınız...

Umarım faydası olur.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın, kullanın diyorum ama çok özür dileyerek söylemekten kaçınmayacağım, ya sizin araç 75 lik dualogic veya biz çok iyi hakkını vererek kullanıyoruz araçları, ilk cevaplayacağım şey, ani kalkış diyorsunuz, takdir edersiniz ki aracınız dizel ve turbosu 1.500 devirde devreye giren bir araç, bir benzinli araç değil ki anında tepkime versin, ikincisi ise start stop denilen özellik aracın kırmızı ışıklardaki duruşlarda sizlere yakıt tasarrufu sağlatmak için kullanılan ve istediğinizde de devre dışı bırakabileceğiniz bir özellik , ben kullanmak istemediğimde aracı çalıştırdığımda ilk kapattığım özellik bu, arkaya kaçma mevzuuna gelince ya % 5 eğimden düşük bir eğimde durduğunuz için araç kaçıyordur veya özür diliyorum kötü manada demiyorum sizin sürüşünüzden dolayı acemilikten de olabilir aracı kaçırıyor olabilirsiniz, eğer 1.4 ve 1.6 benzinli (tsi motorlar hariç) üzerine çıkabilecek trafikte bir araç varsa buyursun hodri meydan, daha dün gece kuzenimin 1.6 mareasıyla şehir içi biraz gidelim dedik yanyana , ilerideki kırmızı ışıklarda o kadar çok bekledim ki iki yudum çay içebilirdim bu süre zarfında, benim bi önceki aracım 75 likti merak etmeyin, o bunun değil geçmek arkasından bile gelemez çünkü bu 6 ileri, saygılarımla...

Dostum haloha23 ü desteklemişsin kendi takdirin ama bende şunu sorabilir miyim, bu kadar kötü arızaları olan bir araç hakkında ağır eleştriler yapıyorsunuz madem , neden hala bu araçlara binmeye devam ediyorsunuz, ben de kendimden örnek verim maalesef 3. puntom 2009 model 1.4 active, 2010 model 1.3 75 mjet SPK +AK, 2011 model 1.3 mjet dynamic 95 dualogic, Skydome+ Evo kit, spoiler, marşpiye, krom çift çıkışlı egzoz

Saygılarımla...Forumda paylaşın forumcular anlar
    (Puntolarına bağlı olan hiçbir forum üyesi bu denli kullandığı araçlar hakkında ağır eleştiri yazmaz )
    haddımıze degıl belkı ama yorum yapan arkadas aracı kotulememıs kı, kronık arızalı parcayı ve start stobu fıata gonder demıskı zaten her tarafı mecaz kokuyor bu yorumun bu kadar alıngan olmamak gerek
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

Onur M
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haddımıze degıl belkı ama yorum yapan arkadas aracı kotulememıs kı, kronık arızalı parcayı ve start stobu fıata gonder demıskı zaten her tarafı mecaz kokuyor bu yorumun bu kadar alıngan olmamak gerek
    beni doğru anladığın için teşekkür ederim kardeşim...bazı arkadaşlar geceleri sanırım arabanın içinde yattıklarından duygusal bağları fazla artmış olabilir,kusur göremiyorlar,söylenmesini de kaldıramıyorlar...fakat sitede sadece bu konu ile ilgili yazılmış başka mesajlarda var,altta veriyorum.

Alıntı sinturese Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben arabaya biner binmez devreden cikariyorum, istanbul gibi bir sehirde bence kullanmayin, surekli dur kalk, arabanin felegi sasar, yediginiz kornaninda haddi hesabi yok,geriye kacma olayları falan filan,bence iyi birsey degil,keske koydukları dugmeyi devreye almak için kullanıyor olsaydık,her binişimde arabaya o dugmeye basmaktan biktim. ben acikcasi kullanmanizi onermem,gozle gorulur bir tasarruf olacaginida zannetmiyorum.benim gorusum bu sekilde.

Alıntı aslanerh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı stop ettirdikten sonra da debriyaja bir kere bastığında motor tekrar çalışır, ancak bu marş motoru ömrünü kısaltıyor bu da başka bir bilgi olsun.

Alıntı reddragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teknoloji dediğin insanın hayatını kolaylaştırmalı zora sokmamalı. Üç kuruş benzin tasarrufu yapcam diye yokuşta kayar mı, korna yer miyim diye düşüneceksek yazıklar olsun start and stopa. Kıyak bi teknoloji geliştiremiosan bekle geliştirene kadar öyle piyasaya sür. Maksat şekil olsun...
    Alıntı k0d3r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen ben de sirf bu sebepten özellikle start-stopsuz aldim evo yu. Daha önceki aracimla sanayiden bi türlü çikamadiğim için, potansiyel ariza çikarabilecek şeyleri istemedim (dualogic şanziman, start-stop, skydome vb)
    Alıntı IVAA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sistem her ne kadar faydalı ise Fiat gerçekten bu konuda büyük bir hata yapmış (yazılım Hatası) umarım bunu yakında düzeltir ama otomatik vites kullanıcılarının bunu fiata bildirmeleri hatta Dava açmaları lazım çünkü geçekten büyük bir problem ve tehlike arz ediyor. keşke bunu otomatik yerine mauel olarak arabayı kapatma ve çalıştırma şeklinde yapsalardı. far kolunun yanında (Trip düymesi gibi) yer var ona bir buton koy. basınca araba dursun tekrar basınca çalışsın. bu kadar basit.
    Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla aklıma kötü kötü şeyler geliyo
    grande punto çıkarken de herkes cıty motoruna seviniyodu
    şimdi evo ve start stop çıkıyo yandı millet gibi geliyo bana
    ama inşallah yanılıyorumdur
    Konu levan34 tarafından (26/09/2011 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

beni doğru anladığın için teşekkür ederim kardeşim...bazı arkadaşlar geceleri sanırım arabanın içinde yattıklarından duygusal bağları fazla artmış olabilir,kusur göremiyorlar,söylenmesini de kaldıramıyorlar...fakat sitede sadece bu konu ile ilgili yazılmış başka mesajlarda var,altta veriyorum.
    önemli değil kardeşim, herkes arabasını sever kımısı az kımısı cok. herkese saygılı olmalıyız.ıcınde yatanda sinirinden benzin döküp yakacağım diyende var. city mağdurları için de iyi bir yöntem aslında motoru karsıdan ödemeli göndermek
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

Onur M
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    city mağdurları için de iyi bir yöntem aslında motoru karsıdan ödemeli göndermek
    gnl.müdür odasında, kronik arızalı city motor ve dualogic vites koleksiyonu yapıyormuş,katkı yapmak isteyenlerden kargo parası alınmıyor!
    Konu levan34 tarafından (26/09/2011 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir.

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Şu kadar diyorum demekki start stop özelliğini VW koymakla hata etmiş ve ediyor

atila semerci aveo ltz 95 hp
    atila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 92

Merhaba arkadaşlar,
    Sevgiler...
    hayırlı olsun aracınız.bir kaç hafta içerisinde düşüncelerinizin değişeceğini biliyorum.gaz pedalına biraz basarsanız ataklığı daha iyi hissedersiniz.0 100 ü 11saniye ,araca henüz alışmadığınızı düşünüyorum.

Caner Atasever
    swimmer_tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

Merhaba arkadaşlar,
    Sevgiler...
    efendim ataklık yok ağır kalıyor demişsiniz biz de 5 ay önce aldık aynı aracı maşallah basınca gidiyor üstelik 200 Nm max tork u olan araca diyorsunuz atak değil diye bir çok araç bu ataklığa sahip değil... dualogic şanzumanda da manuel kullanın yüksek devirlerde vites değiştirin performans istiyorsanız üstelik her dualogic te var mı emin değilim sizde yok gibi söylediklerinize bakılırsa ancak benim aracımda turbo basıncına göre açıldığını tahmin ettiğim spor modu tarzı bir şey var vites geçişleri o kadar çabuk ve kesintisiz oluyor ki... S&S ile ilgili de 3-4 sn kala vites koluna dokunun aracı çalıştırın bir sıkıntınız kalmaz

iyi akşamlar diliyorum

burak okyay
    intheburak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar ben daha yeni 1.3 multijet dualogic 95 HP punto aldım sizce dualogic şanzımanın sorunlarında ilerleme olmuş mudur?

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Konuyu açan bir daha uğramamış, Start stopla geri kaçırıp bir aracın içine girdi galiba

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı intheburak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben daha yeni 1.3 multijet dualogic 95 HP punto aldım sizce dualogic şanzımanın sorunlarında ilerleme olmuş mudur?
    Hiç sorun yok 95'lik Evo yaşanınca öğrenilir. 95'lik Türkiyede ilk alan benim, Maaşallah yağ gibi kaçıyor...

ahmet ak
    abahri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 31

herkese merhabalar.95 lik punto aracımı alalı 1 ay oldu ve şu anda benim için ilk aldığım günkü problemler ,forumun ve merağım sayesinde nerdeyse sıfıra indi.Araç inanamayacağınız kadar atak,herşey kullanımınıza sunulan seçenekleri değerlendirmenizle doğru orantılı.Bence düz vites bir araçtan çok daha zevkli bir araç.Bir çok varyasyonda aracı kullanabiliyorsunuz.bunlar tamamen şahsi görüşlerim.Aracın ve forumun yenisi olduğum için şimdilik benden bu kadar.

atila semerci aveo ltz 95 hp
    atila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 92

Burak kardeşim dualogic te hiç bir sorun yok,sadece daha önce kullanmadıysanız alışmak için biraz zaman gerekiyor.eminim çok kısa zamanda ne kadar keyifli olduğunu anlayacaksın,fazla beklemek istemiyorsan boş ve düzgün bir yol bul gaz pedalını kökle (ayağını korkak alıştırma) dualogic sana kendini anlatır.benim araç pert oldu dualogic i özlemiyorum desem yalan olur.

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Dualogicte hiç bir sıkıntı yok dostum, ilk mesajı yazan arkadaş ard niyetsiz ancak acemice yazmış, kullanmayı öğrenince çokta zevkli bir şanzuman, 95 hp de gerçekten iyi kaçıyor, hayırlı olsun aracınız.

Sayfa 1/3 123 SonSon