Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Boya Hakkında..

Elcapitol -
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene.. ceb_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 62

Standart Boya Hakkında..

Merhaba Arkadaşlar ve Abiler,

1-) Puntoların boyası Opak mı yoksa Metalik mi?
    2-) Çizik olan yerlere rötuş yapmayı düşünüyorum. Aracım ROCK SİYAHI, acaba bu boyanın kodunu bilen var mı?
    3-) Rötuştan sonra pasta-cila yapmayı düşünüyorum. Acaba pasta yapmadan direkt olarak SONAX'ın çizik giderici cilasını kullansam sorun veya eksik olur mu?
    4-) Pasta-Cila konusunda hangi markayı önerirsiniz?

Konuyu yanlış yere açtıysan özür dilerim.
    Konu ceb_58 tarafından (02/06/2012 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir.
    " Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "

volkan Şimşek
    xvlkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 64

Opak dıye gecıyor ama evolar ıcın tabı

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur y..
    acRep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 333

Oğuz(izoci) boş işlerle uğraşacagına kardeşlerine cevap ver burdaa..

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

1-)Puntoların boyası metalik.
    2-)Kaputun altından bakabilirsin.
    3-)Cila çizikleri almaz,çiziklerin geçmesini istiyorsan pasta yapıcaksın.
    4-)Meguiars alabilirsin.
    İyi günler.
    TSİ Jetta.

7. Bu mesajı için 2 kişi izoci'ye teşekkür etti:

GÖKHAN KARALARLI
    eye of the tiger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 34

dostum tüm puntoların boyası metalik değildir.örn;kırmızı ve beyaz opaktır.ama gri siyah mavi gibi renleri metaliktir.boyaya baktığında içinde metal parçaçıkları görüyorsan metaliktir.renk kodu kaputun altında yazar eğer yazmıyorsada sıkıntı değil piyasada hertürlü hallederler.Servisten öğrenebilirsin.çiziğine gelince çok derinse astar gözüküyorsa pasta cila işe yaramayacaktır.eğer kılcal çizikler varsa meguiar's ürünlerini öneririm.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Rock siyah boya metaliktir
    Boya kodu b-891 olması gerekiyor

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

rock siyah ı metalik diye biliyorum.kodunada kaputu kaldır kafanıda tepeye kaldır görüceksin

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

KEYA KEYA
    DarknessFall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 103

B 891 - rock siyah

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Anladığım kadarıya sen de benim planladığım işleri yapacaksın

Taş izeri ve birkaç çizik için. Rock Siyahı (B891) boya alacaksın (Yaptıracaksın öye bir olay varmış karışım yapııyormuş.)

Gerisini şu şekilde anlatıyorlar :

Kurdanla ya da ince fırçayla izeri doldurun.
    1-2 gün sonra ince suzımparası ile sımparaayıp, pasta cila işlemi yapın.

Bimiyorum belli olur mu bu işemler

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Elcapitol -
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok

Benim kafam karıştı. Pastanın boyayı incelteceği söyleniyor. Şimdi ben pasta kullanmaya korkarım. Çizik giderici güçlü cila var, sonaxın. Bu cila güölü olduğundan bununda boyayı inceltme olasılığı olduğu belirtiliyor. Yardım edin nolur. Hafif bir cila kullansam olur mu? Hangi marka cila uygun bizim araçlara..?

Not. Bu arada tavanada cila yapmak gerekir mi? Biraz saçma oldu ama. Arac kapı önünde güneşte kalıyor.Garaj yok. Yanık vs. sorun olur mu?
    Konu ceb_58 tarafından (04/06/2012 Saat 11:37 ) değiştirilmiştir.
    " Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "

GÖKHAN KARALARLI
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok

dostum araçın orjinalinde 35 µm ( 1mikron metrenin milyonda biri ) vernik tabakası ile kaplıdır.bu vernik tabakasını pasta ile alman için en az 100 defa pasta yapman gerekir.tabi uzman olmayan kişiler yaparsa tek seferde de verniği inceltebilir. hatta yakabilir.ama uzman kişiler tarafından yapıldığı zaman hiç bir sıkıntı çıkmaz.ayrıca cilaların çizikleri layıkı ile gidereceğini zannetme.zira bu işi bence uzman birine yaptır.araçın siyah renk kendin yapmaya kalkarsan pasta cila işini göze hoş gözükmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsin.bence daha önce yapan birinden yardım al yada işin uzmanı bir boyacı ya yaptır derim.illa kendim yapacağım diyorsan ben meguiar's kullan derim.

Elcapitol -
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok

Alıntı eye of the tiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum araçın orjinalinde 35 µm ( 1mikron metrenin milyonda biri ) vernik tabakası ile kaplıdır.bu vernik tabakasını pasta ile alman için en az 100 defa pasta yapman gerekir.tabi uzman olmayan kişiler yaparsa tek seferde de verniği inceltebilir. hatta yakabilir.ama uzman kişiler tarafından yapıldığı zaman hiç bir sıkıntı çıkmaz.ayrıca cilaların çizikleri layıkı ile gidereceğini zannetme.zira bu işi bence uzman birine yaptır.araçın siyah renk kendin yapmaya kalkarsan pasta cila işini göze hoş gözükmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsin.bence daha önce yapan birinden yardım al yada işin uzmanı bir boyacı ya yaptır derim.illa kendim yapacağım diyorsan ben meguiar's kullan derim.
    meguiars swirlx iyi diyorlar ama lanet olsun Sivas'ta bu cilayı bulamadım. Ayrıca pasta yapmadan sadece cilayı düşünüyorum. Sanırım önce bastırmadan sürecez. Kuruma aşamasına gelince atletle hafif bastırarak beyazları yok edecez.Zaten önce bi bölgeye uygularım becerirsem devam ederim.

NOT: Benden önceki adam pastayı nasıl yaptı bilmiyorum ama boya incelmiş gibi bir kaç noktada parmak kadar beyazlıklar görünüyor. Başkasına yaptıracak param yok
    Konu ceb_58 tarafından (04/06/2012 Saat 11:55 ) değiştirilmiştir.

GÖKHAN KARALARLI
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok

Alıntı ceb_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    meguiars swirlx iyi diyorlar ama lanet olsun Sivas'ta bu cilayı bulamadım. Ayrıca pasta yapmadan sadece cilayı düşünüyorum. Sanırım önce bastırmadan sürecez. Kuruma aşamasına gelince atletle hafif bastırarak beyazları yok edecez.Zaten önce bi bölgeye uygularım becerirsem devam ederim.

NOT: Benden önceki adam pastayı nasıl yaptı bilmiyorum ama boya incelmiş gibi bir kaç noktada parmak kadar beyazlıklar görünüyor. Başkasına yaptıracak param yok
    Anlıyorum ayrıca atlet olayı güzelmiş.mikro fiber bez kullanıyorum ben dia sa da 2 tl.gözüken beyazlık astar olabilir.bu da demek oluyor ki aynı bölgeye pasta uygularsan durum daha da vahim olacaktır.en azından işi bilen birinden fikir al danış.aracı da göremedigim için birşey söylemek zor.lakin astar gözüküyor sa ki anlattıklarından öyle anlıyorum aracın boya isteyebilir.kesinlikle yanlış uygulama yapma.boyda geri dönüş olmaz

Elcapitol -
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok

Alıntı eye of the tiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anlıyorum ayrıca atlet olayı güzelmiş.mikro fiber bez kullanıyorum ben dia sa da 2 tl.gözüken beyazlık astar olabilir.bu da demek oluyor ki aynı bölgeye pasta uygularsan durum daha da vahim olacaktır.en azından işi bilen birinden fikir al danış.aracı da göremedigim için birşey söylemek zor.lakin astar gözüküyor sa ki anlattıklarından öyle anlıyorum aracın boya isteyebilir.kesinlikle yanlış uygulama yapma.boyda geri dönüş olmaz

Zaten 5 tl ye rötuş yapmak için boya alacam. Diyorumya alacam cila güçlü olmaması lazım.Formula 1 in sprey, köpük olanı parlatıcı mı cilamı bilmiyorum ama onumu kullansam acaba. Parlatıcıda olsa olur.Aracı kışın garaja koyduk. Allasızlar cizmişler, çizikler canımı sıkıyor, ondan cila yapmayı düşünüyorum. Bu araba mikrofiberde alırım
    Konu ceb_58 tarafından (04/06/2012 Saat 12:25 ) değiştirilmiştir.

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

İbrahim bende kendim boya koruma uygulaması yaptım ama pasta kullanmadım, boya koruma ve parlaklık için için mequiars nxt tech wax kullanabilirsin, uygulama pedi ile uygula bir müddet biraz kurumasını bekle ve daha sonra mikrofiber bez ile sil. Buda açtığım konu bir incele istersen https://forum.grandepuntotr.com/arac...uygulamam.html

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Elcapitol -
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok

Alıntı effect1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İbrahim bende kendim boya koruma uygulaması yaptım ama pasta kullanmadım, boya koruma ve parlaklık için için mequiars nxt tech wax kullanabilirsin, uygulama pedi ile uygula bir müddet biraz kurumasını bekle ve daha sonra mikrofiber bez ile sil. Buda açtığım konu bir incele istersen https://forum.grandepuntotr.com/arac...uygulamam.html

Ped ten kastın zaten cilayı alınca üzerinde genelde sünger oluyor, bunumu kastediyorsun. Ayrıca burda meguiars yok. F1, Carpex, Sonax var, bir kaçtane daha var ama adlarını bilmiyorum, oda TEKZEN de. Birkaçtane de wax var. Cilamı wax mı ikiside mi Ayrıca Tavana damı yapcaz bu uygulamayı

Bu arada aracınızı iyi parlatmışsınız. Allah kaza bel vermesin.
    Konu ceb_58 tarafından (04/06/2012 Saat 12:56 ) değiştirilmiştir.

KEYA KEYA
    DarknessFall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 103

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıya sen de benim planladığım işleri yapacaksın

Taş izeri ve birkaç çizik için. Rock Siyahı (B891) boya alacaksın (Yaptıracaksın öye bir olay varmış karışım yapııyormuş.)

Gerisini şu şekilde anlatıyorlar :

Kurdanla ya da ince fırçayla izeri doldurun.
    1-2 gün sonra ince suzımparası ile sımparaayıp, pasta cila işlemi yapın.

Bimiyorum belli olur mu bu işemler
    aynen şimdi ben son aşamadayım ,
    taş izlerini en ince fırçayla tek tek doldurdum. 200 ün üstünde
    şimdi izler kayıp zımpara bekliyor , sabunlu suyla girişeceğim
    ama sonra nasıl bir pasta - cila kullanmalı onu tam bilmiyorum

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Alıntı ceb_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ped ten kastın zaten cilayı alınca üzerinde genelde sünger oluyor, bunumu kastediyorsun. Ayrıca burda meguiars yok. F1, Carpex, Sonax var, bir kaçtane daha var ama adlarını bilmiyorum, oda TEKZEN de. Birkaçtane de wax var. Cilamı wax mı ikiside mi Ayrıca Tavana damı yapcaz bu uygulamayı
    Evet üzerinde geliyor zaten o pedi kastediyorum kardeşim, benim konuma girip baktıysan ürünlerin resmi var orada. Bulamıyorsan internetten alabilirsin birkaç günde gelir. Tavana da yapacaksın tabi ki...

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Elcapitol -
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok

Evet üzerinde geliyor zaten o pedi kastediyorum kardeşim, benim konuma girip baktıysan ürünlerin resmi var orada. Bulamıyorsan internetten alabilirsin birkaç günde gelir. Tavana da yapacaksın tabi ki...

İnternetten almak için kredi kartım yok. Kapıda ödeme, bankaya havale gibi bir satış sitesi varsa olabilir. İlgin ve yardımın için teşekkürler abicim.

GÖKHAN KARALARLI
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok

Gerçekten başarılı bir uygulama olmuş effect1903 .
    şimdi ibrahim pasta kullanacaksan çok dikkatli olmalısın.zira boyada buğu,matlaşma verniğin ince olduğu bölgelerde boyaya dalma vs.gibi sorunlarla karşılaşabilirsin.sadece cila kullancaksan çiziklerinde büyük ölçüde iyileşme olmayacaktır.sadece parlaklık sağlarsın boyada.siyah hassas bir renk çok dikkatli ol pasta yapacaksan.önce işleme parça parça başla.örn;motor kaputuna pastayı fazla bastırmadan orta karar bastırarak uygula.uygulamayı dairesel çizgilerde yapmaya dikkat et .kurumasını bekle.atlet mikro fiber bez üstübü gibi bir bezle aynı kararda fazla bastırmadan sil.uyguladığın pasta hare yapacaktır yüksek ihtimalle birde hare giderici alır uygularsan iyi olur.yoksa güneşe çıktığında boyanın üzerinde uyguladığın yönde rota izi görürsün.meguiar's hariçinde 3M kullandım.zira tofaş fabrikada da bu ürün kullanlıyor pasta cila işleminde.2 üründe çok kalite li diğer ürünleri kullanmadığım için bilmiyorum nedir ne değildir.
    ürünleri bu linklerden inceleyebilirsin.

Meguiar's Türkiye Online Alışveriş

Çiziklerin giderilmesi | 3M Car Care Türkiye

32. Bu mesajı için 2 kişi eye of the tiger'ye teşekkür etti:

Sayfa 1/2 12 SonSon