Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Anahtar bagajda kaldı :(

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Standart Anahtar bagajda kaldı :(

Merhaba arkadaşlar,

Aracın anahtarı bagajda kaldı, kapılarda kilitli. Yol yardımı aradım kapıyı aralayarak bir tel ile göğüsteki merkezi kilit butonuna basarak kapıyı açtıklarını söylüyorlar ancak ben kapının üst tarafından yapılacak müdahalede kapının deforme olacağını düşünüyorum. Eski aracımda yüksek hızlarda o kısımdan uğultu sesi geliyordu. Bu yüzden bu işlemi onaylamadım.

Son çare kelebek camını kırarak oradan kapıyı açmayı düşünüyorum. Daha sonra camcıya gidip bir cam taktırmayı düşünüyorum.

Yedek anahtar zaten yok (anahtara ulaştıktan sonra ilk iş yedeğini yaptırmak olacak). Kasko var ama hasarsızlığı bozdurmak istemiyorum.

Kelebek camının fiyatı konusunda bilgisi veya Başka bir önerisi olan varmı ?
    Konu tyilgin tarafından (25/05/2012 Saat 22:57 ) değiştirilmiştir.
    Ne mutlu Türküm diyene.

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Geçmiş olsun ancak kelebek camı diğer camlardan daha pahalı ve takması zahmetli diye biliyorum..Öbür türlü de kapının yamulma ihtimali yüksek çünkü kapının köşesinden bişey sokup balon gibi şişirerek arayı açıyolar genelde..

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TUNCAY KCD
    tuncaykcd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    19zz333
    Edilen teşekkür: 17

aynı durum bende fiorinoda yaşanmıştı. arka kelebek camdan gerdirerek girmiştik. camı kırmayın özellikle kelebeği kesinlikle servis halleder durumu yada sanayiden bir kaportacı.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Bende unutmustum Allahtan yedek anahtar vardı
    Abi kaskon varmıs kelebek camını kırar ısen olay hırsızlıga gırıyor bundan dolayı da kaskon bozulur.
    İllaki camı kırmak ıstıyorsan arka camlardan bırını kır kaskonda yılda 1 kez veya daha fazla cam yenıleme hakkı var oradan halledersın kaskonda bozulmaz.
    Kelebek camına bulasma dıger arkadaslarında belırttıgı gıbı kelebek camı hem pahalı hemde ugrastırıyor ıscılıkte.
    Camı kırmadan once servıslede gorus onlar kasko hakkında bılgı sahıbıdırler veya kaskonu ara cam degıstırme hakkını sorup camım kırıldı ne yapayım de
    Konu ZAK1980 tarafından (25/05/2012 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: Hitap seklını duzeltme
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

gp lerde arka kelebek yok zaten. servis ise kapıyı aralamaktan başka bir yol göstermiyor.

kelebek camını değiştirebilecek bir yer bulup fiyatını öğrenmeden camı kırmayı düşünüyorum artık.

cevaplarınız için teşekkür ederim.

Zeynel aynı ada yazmışız, sonradan gördüm. yarın bunuda araştıracağım.
    Konu tyilgin tarafından (25/05/2012 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir.
    Ne mutlu Türküm diyene.

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

Alıntı boris91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öbür türlü de kapının yamulma ihtimali yüksek çünkü kapının köşesinden bişey sokup balon gibi şişirerek arayı açıyolar genelde..
    yanlış bilgi.

Bence cam kırmayın.

Aynı şey 1-2 ay evvel başıma geldi. Yol yardım çağırdım 50TL'ye hallettiler. Öncelikle cam kenarındaki kauçuğu bi takoz yardımıyla çıkarıyorlar. Devamında ucu kanca şeklinde kıvrılmış bir teli cam ile kapı sacı arasından sallayarak damağa bağlı olan kolu çekiyor ve kapı açılıyor.

Devamında kilitlememe ve kilidin takılı kalma sorunu meydana geldi hemen ertesi günü. Araç uzaktan kumanda ve içerideki kilit tuşundan kilitlenmiyordu. Tetikleme mekanizmasında bir problem var gibi davranıyordu ancak manuel olarak anahtarla sorunsuz kilitleniyordu. Fiat Merkezi aradım servise götürmemi ve yapılacak inceleme sonrasında oluşan hasarların Fiat tarafından karşılanacağı söylendi.

Gariptir, ertesi gün kilitleme yapmaya başladı uzaktan kumanda ile de. Servise gitmeyi ihmal etmedim, Enriko Aliberti'ye gittim. Sağolsunlar yardımcı oldular. Trim ustası kapıyı söktü, baktı kilitte birşey yok dedi. Hala da sorunsuz kilitleniyor aracım, hiç bir problem yok.

Yol yardımını yapan şahışlar Fiat yetkili servis'in elemanı oldukları için, -aracınız garanti dışında olsa bile- yapılacak herşey Fiat'ın garantisi altında olacaktır. Endişe etmeyin. Cam mam uğraşmadan yaptırın. Hele arka cam vs. kasko orijinal takmaya yanaşmıyor.

Bu arada aracım garantili değildi, yol yardım paketi de almamıştım. Bu yol yardımı için 50TL ödedim.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

volkan ASLI
    volkan asli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 4

daha yeni basıma geldi.servis sorunsuz hallediyor.yiğit arkadasın dediği gibi yapıyolar.dikkat et ama teli cam aralıgından gecirirken araya bi bez koysunlar,cizilmesin kapı.ayrı dili actıktan sonra muhakkak kapı dösemesini actırıp kapı telini yerine taksınlar.yoksa sorun yasarsın..sakın cam falan kırdırma..

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

İlk önce geçmiş olsun dilemek isterim ve şunu eklemek isterim bir çilingirden yardım alabilirsiniz... Onların anahtarları kapıları açmakta... Kapı yamultturmayın ilerde çok sorun yaşarsınız...

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat G
    eskibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 62

Aman aman sorununuz tahmin ettiğiniz kadar karmaşık değil.

Benim de başıma geldi hem de aracı servise götürmüştüm bakım için serviste yaptım bunu. kapının fitili sökülüyor, bir tel oradan sokulup kapı açılıyor, daha sonra kapının içindeki plastik aksam sökülüp kanca ile kurtarılan yer eski haline getiriliyor.

Ben bakıma geldiğim için para dahi almamışlardı. Usta birisi için 5 dakikalık bir iş. Bunu yapan ustaya, ustam ne kadar kolaymış bu ne böyle dediğimde puntolar zor açılıyor sen bir de pandaları gör demişti.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış bilgi.
    Dostum yanlis bilgi dedigin sey bi iki ay once eski kasa Kangoo'da basimiza geldi.Yanlis olan bi durum yok.Ben basima geleni soyledim.

'ı kullanarak HTC HD 2'den gönderilmiştir.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Dostum yanlis bilgi dedigin sey bi iki ay once eski kasa Kangoo'da basimiza geldi.Yanlis olan bi durum yok.Ben basima geleni soyledim.

yapılmış ama yanlış bişey sonuçta benimde başıma gelmişti yazıldığı gibi camla kapı arasındaki fitil sökülüyor aradan tel sokup kilit telini çekince tık diye açılıyor sonrasında bakaliti söküp teli yerine takıyorlar. tamamı çok basit bir işlem kendiniz bişe yaparsınız. sadece fitili sökerken dikkat edin yamulmasın.(ileri yada geri ittirerek çıkıyor)
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TATAR 16
    pakten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yağmur Gri
    Plaka
    16TC16
    Edilen teşekkür: 12

çağır anahtarcıyı sana 2 dk açsın kapıyı veya kapı deliğine ver kompresörü basınçlı havayı açar kapıyı.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

punto için yanlış bilgi kardeşim, başka araba da tabiki öyle olabilir.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Arkadaşlar birmot servisten geldiler. Hiçbir zarar vermeden kapıyı açtılar. Diğer arkadaşların başına geldiği gibi benimde kapım önce kilitlenmedi, kapı döşemesi içinden müdahale ederek onuda düzelttiler.

Eskişehir birmot servis ve sizlere çok eşekkür ederim....

Edit : Sadece 70TL ye maloldu...
    Ne mutlu Türküm diyene.

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

ben olsa hiç zahmet etmeden camı kırardım...kasko da bozulursa bozulsun bozulmuşken de yedek anahtar çıkarttırırdım...
    Keyif BMW'Dir...

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Geçmiş osun..

Geçen bir video paylaşmışardı, fanbrika çıkışı kapı ayarı yaparken çekilmiş bir video. Adamar zaten acayip derecede esnetiyorar kapıyı üst taraftan tam çizgisine gelmesi için, kapıyı açtıktan sonra tersine esnetecekler ve eskisi gibi olacak.

Çelik bir noktaya kadar esnek bir mazemedir Çok abartmadıktan sonra, fabrikada yapıan işlemer kadar işlem işinizi görür zaten, bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Murat NİŞANCI
    ZeRg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

yedek anahtar yokmuydu kardeş...

Serhat G
    eskibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 62

Geçmiş olsun

UMIT GOVENC
    umit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 128

tarık abi geçmiş olsun. Peki yedek anahtar yaptırmayı düşünüyormusun sanırım bu olaydan ders çıkarmışsındır, bu arada benimde yedek anahtarım yok nerede kaça yaptırabiliriz beyler?
    "İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez."

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

yedek anahtarım yok demiş zaten...yalnız 20-30 liralık işe 70 tl biraz çok oluyor...

Sayfa 1/2 12 SonSon