Tag: 1.4 Fire 1.3 Multijet Dualogic Şanzıman Robot Yağı Yağ
Şanzıman İçin:
Kaç Litre: ----------------- (? 1.8lt sanırım ?)
Yağın Adı Ya da türü: ----75W85 Örnek:Tutela Matryx
Değişim periyodu: -------(? 2Yıl ?)Ortalama Fiyat:---------Markasına göre değişiyor 2lt için(25TL-100TL arası)
Robot İçin:
Kaç Litre: ------------------ 1.4 Fire (0.7lt) (1.3 90BG/95BH dualogic ? 0.5lt sanırım ?)
Yağın Adı Ya da türü: ----(Yağ kodu nedir??) Örnek:Tutela Car CS SPEED (Hidrolik Yağı)
Değişim periyodu: --------(??)
Ortalama Fiyat:---------Modeline göre değişiyor 1lt için(10TL-150TL arası)
Selamlar arkadaşlar
Dualogic için forumumuz dahil bir çok yerde okudum araştırdım ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Ulaştığım bilgiyi özet olarak yazıyorum. Yanlış varsa düzeltirseniz, ya da ustalarımız bize tam bilgi verebilirse yukarıdaki boşluğa ekleyeceğim.
Şanzıman normal manuellerler aynı olduğu için "75W85" kodlu yağ kullanılıyor. Fİat "Tutela Matryx" öneriyor. Ama kaç litre yağ alıyor ve kaç yılda bir değişiyor bilmiyorum.
Dualogic robotun hidroliği ise apayrı, zaten sorun çıkartan ve uyarı veren şey robot hidroliği.
Robot anladığım kadarıyla 0.5lt yağ alıyor.
Fiat yağ olarak "Tutela Car CS Speed" i öneriyor.
Değişim periyodunu bilmiyorum.
Bunlara alternatif neler kullanılabilir, fiyatları yaklaşık ne kadardır, değişim periyotları ne kadardır bunları net bilen arkadaşlardan yardım bekliyoruz ki lazım olanlar direkt bakınca konu başlığından cevapları bulsun.
Yer imleri