evet aynen dediğiniz gibi hemen akü altından bir tapa açıp ağzına kadar dolu bu dedi, eminmisin o şanzıman yağı olabilir dedim, yok robot yağı dedi, ustalar otomatiklerden pek anlamayınca böyle oluyor, bi anlayan bulmak zor, robot yağının tapası olmuyor değil mi? şeffaf kutuya bakmamız mı gerekiyor anlamak için.
Allah bilir usta bu arabayı tam otomatik sanıyordur
Sen göstercen, gerekirse gircen altına bakcak.
Ustaya sana paylaştığım fotoları göstercen telefonundan. Bak bu depodaki yağı soruom sana dicen
Bu arada akü falan sökeceğine, lifta alıp robot muhafazasınız iki vidasını sökeydi:
*Hem şanzıman yağına daha kolay bakmış olurdu.
**Hem de robot yağını kontrol ederdi![]()
fotoğrafları ve tarifi telefona kaydettim, ustaya göstereyim dedim, yok ben biliyorum dedi iyi ozaman dedim o esnada ustaya güvendim ama sonra aklıma geldi robotta tapa olmadığı ama iş işten geçmişti, biraz uzakta özel servis var birde ona göstermeyi deneyeceğim bakalım orada ne gibi sürprizlerle karşılaşacağız.
fiat periyodik bakım tablosunda 160 bin km de yapılacak iki yağ değişimi gösterilmiş, robot mekanizması sistem yağı ve debriyaj aktüatörü hidrolik kumanda sistem yağı, ikisi farklı şeymiş öyle mi? öyle ise iki deponun yağı değişecek ve bu iki yağın cinside aynı mı oluyor?
https://www.fiat.com.tr/hizmetler/Do...kimTablosu.pdf
Konu fatihz tarafından (07/07/2015 Saat 11:49 ) değiştirilmiştir.
bir otomatik şanzımancıya gittim, tüm yağ seviyelerini kontrol etti, kaçak vs de yok, ortada herhangi bir sorun gözükmüyor ve şanzımancının bana dediğine şaşırdım, bu tip şanzımanlar, özellikle dualogicte bazen garip durumlar yaşanabiliyormuş, en çok da bazen boşa atma yapıyorlarmış, bu arıza anlamına gelmiyormuş, sistem bazen kendini korumaya alıp vitesi boşa atabiliyormuş, bana mantıklı geldi, aracı 10 bin km kullandım, sadece 3 defa boşa atma durumu yaşadım, üstelik bir keresinde yetkili servis de aynı şeyi söylemişti, anlık hata mı ne onun gibi birşey olduğunu, boşa atma sık sık oluyorsa problem olacağını söylemişti.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri