motor kulaklarından yada egzos sisteminden olabilir..çukura girdiğinizde bundan etkilenen yürüyen kısım dediğimiz alt takımlar olabilir kontrol etmek lazım arabayı stop edip kendiniz sessiz bir ortamda sağa sola sallayın derim..
Arkadaşlar herkese merhaba,aracımda bir sıkıntı var ve başına gelen ve yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim yoksa kafayı yiycemaracım düz yolda giderken hafif tümsekten geçtiğinde veya arabanın sağa sola veya öne arkaya esnemesi durumunda çok olmasa da cik cik diye hafif ama kafayı yedirtici bir ses çıkarıyor..Lifte kaldırdık yağlamadığımız yer kalmadı ama bulamadık..Daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim,yorumlarınızı bekliyorum.saygılar..
motor kulaklarından yada egzos sisteminden olabilir..çukura girdiğinizde bundan etkilenen yürüyen kısım dediğimiz alt takımlar olabilir kontrol etmek lazım arabayı stop edip kendiniz sessiz bir ortamda sağa sola sallayın derim..
ses aracın neresinden geliyor hocam?
aynısı bendede var 3 kere servise gittik servis bulamadı kafayı yicem en sonunda motor tarafından gelıyor bu ses
benim sol arkadan geliyordu el freni halatının kelepçeden kurtulması yüzünden olduğu çıktı ortaya ha gerçi şimdi de sağ arkadan bi vıcırtı başladı ama bu sefer amortisör sanırım..
Aynı sorun bende de var.insana saç baş yolduruyo.Nereye kulak versem ordan geliyo sanki.Bana kapılardan gibi geldi ama bi arkadaş el fireninin telinden geliyo olabilir demişti.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
torpido gözünün oralarda konsolun vidası var onları bi sıktırın benimde tesadüf eseri bulundu.
Arka koltuk öne arkaya yatırma mekanizmasının kilidi yapıyor olabilir. Angry Birds Mode: on![]()
biz gp'yi çok sevdik
Arkadaşlar ses araç esnediğinde veya herhangi bir tümseğe geldiğinde esneme sonucu meydana geliyor yani aracın içinden değil ön alttan biyerden çok az cikcikleyen bişiler var azimliyim bulacağım inşallah![]()
ben kafayı yemiştim gezmediğim servis kalmadı 4 defa servise gitti 1 hafta uzak kaldım aracımdan ama p.tesi vermiştim fırat oto ya dün teslim aldım 110 km yaptım rolanti giderken çıkıyordu bu ses ve sorunumu çözdü, sorunum çözüldüğü için fırat oto ya teşekkürler sağolsunlar aldılar test ettiler babamla teknikten biri çıkmış dolaşmış teknikteki arkadaş sürerek aracı sorunu buldu ve çözdü şimdi ses yok ama o ses kafayı yedirticekti bana![]()
aracın kasisten geçerken o kadar çok yeri oynuyor ki tahmin etmek çok zor. biraz bilgi vermen gerek ses aracın neresinden geliyor??? ön arka orta sağ sol belirtmen gerek ki iyi kötü fikir üretebilelim. ses amortisör takozu da yapar z rotta, kapı menteşen de vs...
Siz böyle sesler buldukça benim aracım da ben ne güne duruyorum deyip yeni yeni sesler üretiyordinlemeyin şu araçları abi lütfen
![]()
biz gp'yi çok sevdik
abi dinlemeden olmuyo maşşallah mozarttan nameler eşliğinde hareket ediyorumşaka bi yana çok çok az bi ses duymazdan gelinemezmi?gelinir..ama kıllık değilmi bu neden gelsin yani...ön kısımdan geliyor bu ses,ön lastik hafif esnediğinde veya sağ sol salınımda cik cik ötüyor..arka taraftan gele şansı yok çünkü çok dikkat ettim şöför bölmesinin ön taraflarından veya tam ön tekerler arasından geliyor gibi ses ama bakalım hep beraber bulucaz inşallah
![]()
amortisör takozundan geliyor olmasın?
arkadaşlar lütfen yardım edin aynı sorun bendede var artık o kadar bunaldım ki bi uçurum bulup atıcam aşşaya sürekli sese küfür eder oldum arabada şizofrene bağladım yani abartıyo diyebilirsiniz ama araç içindeki sese karşı çok antipatim var hatta abartmıyorum bu gunlerde sırf bu yüzden polo almayı düşünüyorum sırf işçiliği iyi diye arabam daha 26 000 de 2008 model nasıl olurda bu kadar ses gelebilir anlamıyorum
konuya gemek istiyorum arkadaşımızın dediği gibi tümseklerden çukurlardan geçerken veya araba esnediği pozisyonlarda ben sürücü koltuğundayken tam olarak sol arka tarafımdan sanırım orta direk (emniyet kemerinin makarısının olduğu direk) yada arka kapının oralarda çok fazla tam karşı tarafındaki direğin oralardanda biraz daha az ama yinede rahatsız edici çıtırtı pıtırtı gıcırtı artık adı herneyse ondan geliyo ltfen noolur yardımlarınızı bekliyorum....
gecenlerde benimde başıma geldi fenni muayeneye girdikten sonra ses geliyordu ertesi gün kontrol ettim arka koltuğun öne gelen sırt dayama kilidinin tam oturmadığını fark ettim elinle öne doğru cek gıcırtı geliyorsa 2 sinide ac ve sert kapat sorunun kesilecek
arkadaşlar sorunu hallettim kapı kilidinin oturduğu demirleri elektirik bantıyla kapladım şu an arabamda nazar değmesin ama tek bir tık ses yok tavsiye ederim aynı sorunları yaşayanlara...
Arkadaşlar bu bant işlemini bende yaptım.Bagaj,kapılar ve koltukların kilit demirlerini bantladım veee cik ses kalmadıSÜPEEEERRRR Teşekkürler Kaos.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri