Arkadaşlar bu kapı kilidi bantlama olayını res,mli olarak gösterme şansınız varsa bende denemek istiyorum,şimdiden tşk ederim..
Printable View
Arkadaşlar bu kapı kilidi bantlama olayını res,mli olarak gösterme şansınız varsa bende denemek istiyorum,şimdiden tşk ederim..
Bende de aynı problem vardı. Tümsek ya da bozuk yollarda giderken sol arka taraftan çok sinir bozucu bir gıcırtı geliyordu. İki gün önce arka stopların değişmesi için gittiğimde serviste durumu anlattım. Servise daha önce bu şekilde bir problem ile giden olmamış. Ben ilkdim yani :) İlk günün akşamı yapılan işlem çok işe yaramamıştı. İkinci gün Müslüm beyin de eşliğinde bir tur attık ve şuanda problem çözülmüş durumda. Dün akşam eve giderken ne kadar tümsek çukur varsa hepsinde denedim arabadan hiç ses gelmedi. İnşallah birdaha tekrarlanmaz..
Hocam sikinti neymis peki sorsaydiniz keske..
2 ile GT-I9100 cihazımdan gönderildi
Sanırım ana problem amortisör takozu. Fakat ilk gün sadece onu değiştirmişlerdi ve ses azalmış fakat yok olmamıştı. İkinci gün bir daha elden geçirdiler. Sordum ne işlem yaptınız diye ama yaptık bir şeyler dediler. biraz meslek sırrı oldu galiba :) kavaklıdere otoya teşekkür ediyorum..
Arkada amortisor takozu var mi ben yok diye biliyordum :)
2 ile GT-I9100 cihazımdan gönderildi
Arkada takoz varmı ya ? Ben amortisörle falan uğraşmadım çünkü ses içerden geliyordu bütün kilitleri bantladım ve sesten kurtuldum çok şükür.
benim gp'mdende ses geliyordu ilk çalıştırdığımda ilk gittiğimde devir daim sıkıntı demişlerdi detaylı şekilde baktıklarında klima komprasörünün sıkıntılı olduğu anlaşıldı yetkili servis 2000 lira gibi bir rakam çıkarttı sizce normalmi bu durum çok moralim bozuldu.
bende onu düşündüm çıkma alıcam 2000 lira bi klima için ciddi bir rakam :S alırken fiat dedim parçası ucuz olur dedim ama cebimi yaktı :(
ses arkadan geliyorsa hiç para mara vermeyin arkadaşlar. geçen sene 2 ay gitmediğim yer kalmadı. yağlanmayan temizlenmeyen yer kalmadı ama çözülmedi. sonunda köyde arabayı çektim bahçeye koltukları devirdim tam yarım saat koltukları kapı kollarını bagaj kilidinin olduğu yeri resmen patakladım, ezdim çiğnedim. 1 yıldır ses soluk kesildi. kuş ödü sanırım. müslüm ustaya bu sorunla giden olmamışsa eğer müslüm ustaya hiç giden yok derim.
müslüm abiye gittim ben orda çıktı 2000 lira masraf
Bana söyledikleri daha önce bu problemle oraya giden olmadığı. Hatta iki gün üst üste gittiğim için uğraştırdım sizi falan dedim, bunlar bizim için tecrübe olur aynı sorunla gelen olursa çözmemiz kolaylaşır falan dediler. Giden vardır yoktur onu bilemem. Arabanın garantisi devam ettiği için kendim uğraşmadım. Ayrıca para da vermedim. Benim problemim çözüldü inşallah diğer arkadaşlarınki de servis olur veya farklı şekilde olur çözülür. Çünkü çok gıcık bir ses gerçekten..
Arkadaşlar ses önden ve arabanın dışarısından araba esnediğinde geliyor düz yolda herhengi bir ses yok zaten hala bulamadık çözümü malesef :S
arkadaşlar o ses alt dingilin lastiklerinden geliyo o lastiğe biraz sprey yağ sıkın ve dingilin araccın altına monte olan vidalarını (mümkünse gresle) yağlayın bakın nasıl kesiliyo sonrada bana biraz dua edin.çünkü aynı ses bendede vardı delirdim inanın 2012 model evomu satacak hale gelmiştim o sesi bulana bende çok dua ettim.
Kısaca ben damdan düştüm sesi ve çözümü bulduk inşallah sizede çare olur
kalorifer boruları olabilir,katlanan koltuklardan gelebilir iyi katlanmadığı için.bende de vardı bu ikisiyle sorun kalmamıştı ama ilginç arabalar bunlar çünkü bugün olan ses yarın kaybolabiliyor:) defalarca test ettim ve artık kafaya takmıyorum kaybolmasını bekliyorum:):):)
devirdaim dediğin tam olarak neresi bilemiyorum ama ben
(resimdeki ne benzer bi parça :https://www.otoerdem.com/image/cache...55-250x250.jpg
geçen hafta devirdaim ve şarz dinamosunun kasnakları ses yapıyor hatta (burada farklı bir başlıkta paylaşmıştım) işlevini yapmıyordu..
devirdaim pompasını yerli malı 50 tl ye hallettim gayet sessiz iyi çalışıyor
sarz dinamosunu 340 tl dediler parçacıda.. tek kasnak satılmıyormuş bende benzer bir kasnak buldum onu tornada hallettirdim temiz iş oldu 100 kayme tuttu .)
İlginç ya ne farklı cik cik sesleri varmış.Ben kapıların ve bagajın kilit demirlerini bantladım ve sesten kurtuldum.Her puntonun kuşu farklı ötüyormuş demekki.:)
arka stoplar gevşemiş olabilir mi?
elinizle esneterek deneyebilirsiniz..
kapıların arasındaki direklerin iç plastiklerini kontrol edin :P