Hayirli olsun usta. Bende dun 17 jantlari taktim. Bugun test edecem bakalim sonuc nasil olcak konforu begenmezsem evdeki 16 jantlarimi takicam
herkese iyi pazarlar..
Aracıma baktıkça 15 inç jantlar çok gözüme batıyordu. Aracın altında ufacık görünüyordu gözüme. Dayanamadım gittim 17 inç jant 205/40/17 lastik aldım.
Görünüş olarak süper oldu ancak..
Araç sürülebilir gibi değil. Sanki at arabasıyla geziyorum süspansiyon felaket. Her zaman 3.5 litre civarı anlık tüketimle gittiğim yolu 4.5 lt anlık tüketimle gidiyorum yakıt 1 litre arttı..Aracın gidişinde sorun yok. Yol tutuşu çok güzedl oldu.. Lastikçi 35 hava bastı. Ben 30 psi ye indirdim daha sonra. Biraz daha iyi oldu lastik yanakları balon yaparmı zarar görürmü? İş çıkışı eve gidince garaja çektim ve lastik yanaklarının hafif ısınmış olduğunu gördüm. Oysaki aynı sıcaklık jantta yoktu. Lastiğin tellerini kopartırım diye veya balon yaptırırım diye korkuyorum. Konforu geçtim hadi birde başımda direksiyon tıkırtı burcu denilen zıkkım var. Ön takım artık kucağımda gidiyorum. Serkan ülger kardeşimin tavsiyesiyle pazartesi inşallah megane 2 tıkırtı burcuyla o işide çözeceğiz. Aranızda 17 jant 40 yanak lastik kullanan varmı? hava basıncı için ne önerirsiniz? Süspansiyon hepinizde bu kadar kötümü? Ön takım çabuk bozulurmu? Açıkçası şu saatten sonra asla 15 jant lastiğe dönmem aracın duruşu değişti.. Olmazsa geri verip 16 jant lastik alacağım tavsiyelerinize ihtiyacım var..
17 jant takmadan EGR temizlenmeden önceki anlık tüketim videosu.. 17 jant takacaklar bir kez daha düşünsün.. Her zaman 3.5 -4 arası yakan araç sabah 4-4.5 litre yazıyordu aynı yolda aynı şartlarda..
Grande punto anlık tüketim - YouTube
![]()
Konu Ziyaretçi048 tarafından (02/04/2012 Saat 14:25 ) değiştirilmiştir.
Hayirli olsun usta. Bende dun 17 jantlari taktim. Bugun test edecem bakalim sonuc nasil olcak konforu begenmezsem evdeki 16 jantlarimi takicam
17 kullanmak kolay degildir bende bir iki yıl kullandım söktüm ve sattım konfordan fedakarlık ediyorsunuz yakıt artıyor ama emin olun ön takımda sıkıntı olmaz 205/40/17 kullandım bende 2 yıl ama ön takımda sıkıntı olmadı hiç şuan 15 kullanıyorum 17 leri sökünce arabam rahatladı spor yaylarda vardı onlarıda söküp komple orjinallere döndüm otobanda süper ama şehir içinde sıkıntı bu ölçüler bence 17 takacak olanlar defalarca düşünmeli derim son pişmanlık fayda etmiyor.
Sürüngen gibi gezersiniz yollarda![]()
bence siz biran önce 16 alın derim. ve yanak kısmını yüksek 60 yada 65 tutun rahatlar yol durumunu fazla hissettirmez esneme payını bırakın derim...
Konu 34ozkankurtuldu34 tarafından (01/04/2012 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir.
Dünayaya geldigin zaman, sen aglarken çevrendekiler gülüyorlardı Öyle bir hayat sürki, öldügünde çevrendekiler aglarken,sen gülümseyerek ahirete gidesin.
Lastik boyutlarınız normal 17 janta gore.
Yakıt tüketiminiz dogal olarak artacaktır cunku 17 inch jant taktıgınız ıcın hem jantın hem de lastıklerın boyutları buyudugu ıcın lastık agırlınızda artmıstır.
Jantı buyuttugnunz ıcın ınce yanaklı lastık kullanmaya basladınız ve dogal olarka lastıgın yere temez eden kısmı daha kucuk oldugu ıcın yoldakı cukur tumsek vs daha kolay hssetmenıze neden oluyor bu da konforu bıraz azaltıyor. Ince yanak lastıkte ozellıkle cukurlardan cok daha yavas gecemeye ozen gosterın yoksa jantlarınız kısa surede yamulmaya baslar. Spor arabalar cadde kullanımına uygun yapıldıkları ıcın genelde cok fazla konfor vermezler. Goruntu ıcın tabııkı guzel olmus ancak dedıgın gıbı kullanımda sıkıntıları da olacaktır.
Saygılar
peki lastik havasıyla ilgili ne önerirsiniz? 30 km yol yapıyorum ve eve gidince lastiğe elimi koyduğum zaman hafif ısınmış oluyor. Balon yaptırmaktan veya tellerini kırmaktan korkuyorum
Lastik havalarını ınanın hiç bilniyorum ama lastıgın ısınması cok dogal surtunmeden dolayı eskı lastıklerınız de ısınıyordur ama bunlar daha fazla ısınırları cunku yuzeye temas eden kısım kucuktur. Lastık alanınız kuculdukce ısınma artacaktır. Ancak dedıgım gıbı cukurlarda ozellıkle ve tumseklerde cok yavas gecın jantlarınız cok guzel zarar gormesın.
Ote yandan yol tutusunuzda belırgın bır artıs ta olacaktır tabıkı bu da olumlu yanı.
Saygılar
15 ölçüde 185 taban veya 175 taban kullanıp yanak olarak 65 falan kullanıyordunuz muhtemelen şimdi 205-40-17 ye geçince doğal olarak konfor fazlasıyla kötüleşir ama yol tutuş ve görüntüden fazlasıyla geri kazanırısnz.
Ne marka lastik kullandınız?
Lastikler sürtünmeden dolayı ısınır doğaldır.Basınç olarakta o ölçüye 32psi hava kullanılmalıdır
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
şekil çok güzel de 75lik araca 17" çok be abi 16" al bari geri verip.
Aracın gidişinde problem yok 1500 devirden sonra eskisi gibi uçuyor 3500 devire kadarda stabil gidiyor. Sonra yavaş yavaş güç artışı azalmaya başlıyor. Performansla ilgili sıkıntım yok. lastik ısınması normalse problem yok oz amnbu arada lastikler V kanal nexen. Pek iyi bir lastik değil biliyorum ama lastiklerimin tabanı artmasına rağmen yol sesi araca eskisi gibi gelmiyor. Eski lastiklerim bridgestone idi ve yol sesi olduğu gibi içerdeydi. şimdi rahatsız eden o ses yok sadece bol bol zıplama var
![]()
17 jant kullanılır ama aracınızı daha bi özenli kullanmanız gerekli. kasislerde, ufak gibi gözüken cukurlarda, battıçıktılarda vb. gibi gözünüzü yoldan ayırmamalısınız. 15 jantlı araba gibi konforlu ve rahat olmayacağı da bi gerçek tabi.
hayırlı olsun araç çok güzel olmuş 17 jant ön takımları zorlar yakıtı da artırır normaldir..
aracımda bende 15" jantların küçük geldiğini düşünerek yaklaşık 7-8 ay önce 17" jant taktım ilk zamanlar havasından dolayı sorun yoktu. fakat zamanla anladım ki konfor sıfır en ufak çukurda hissediyorsunuz bırakın onu taşın üzerinden geçseniz anlaşılıyor. sadece benimkinde mi geçeli bilmiyorum araç sesi çok içeriye almaya başladı. 3-4 vitesle de çok rahat çıktığım yerlerde 2. vitesle çıkmaya başladım. yakıt artması cabası. en sonunda dayanamayarak dün jantları satarak 15" jantlara dönüş yatım. iki gündü yeni araba almış gibiyim![]()
Dar Ağacında da Olsak Son Sözümüz FENERBAHÇE...
Aman ha düşük havayla binme aynı hatayı ben de yaptım lastikçi 34 basmıştı fazla diye 30 a çektim felaket balon yaptı bilginize.17 jant lastik fiyatları malum![]()
bende 17 kullanıyorum arabada konfor sıfır küçücük mıcırları bile hissettiriyor ama ne olursa olsun görüntüsüne değer. bence 17 ye devam edin tabi aileniz rahatsız olmuyorsa
çok güzel durmuş maşşallah ya kaça aldınız jantları
Jantların maşallahı var gerçekten çok yakışmış ancak 17" takınca bide yanaklar incelince konfordaki düşüş gerçekten kendini hissettiriyor.
Aynı zamanda yakıtta artıyor.Kalkışlarda arabanın zorlandığını hissedebiliyosunuz.
Özetlemek gerekirse 17 jant bizim arabalarda ön takıma ve baskı balataya zarar,yakıtı da arttırıyo.Ancak yol tutuş artıyo ve görsellik on numara oluyo..
Öncelikle merhabalar;bende bu sitede daha yeniyim ve aracımı alalı daha 5 gün oldu..aracımda 17'' jant var görüntüden yana sıkıntı yok fakat düz yolda giderken aracın kendi akışında bide yoldaki tırtıklanmadan kaynaklanan sesleri içeri alabiliyor sanki arabayı biraz kastırıyor ses yapıyor..onun dışında direksiyonda herhangi bir tıkırdı yok şükrbu yoldaki ses normalmidir bana yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden tşk ederim..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri