rica ederim yeterki sorununuz çözülsn
Printable View
rica ederim yeterki sorununuz çözülsn
tuncay aynı problem bendede var ama ben motoru kpatıp açmadan sesi kesemiyorum ve gaz verdikçe o tiz ses dahada artıyor.. sendede öylemi?
yok bendeki şıkırtı şeklinde bariz hidrolik subap iticilerinin sesi. hepsiburadan
Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi | Hepsiburada.com aldım. sesi bariz şekilde kesti. yalnız 100 ml diyordu ben 200 ml attım içinde 3.25 lt yağ vardı şimdi 3.5 litre yağ oldu çubuğun en üst seviyesinden 1 cm yukarda cuma günü uzun yol yapacağım . cuma olmadan serumla yağın yarım litresini almayı planlıyorum. bundan önce bor attım motoru elimize alıyorduk yağı mahvetmişti. şimdi castrol edge 5-40 ile bu katkıdan aldım sesi bariz şekilde kesti. böyle şeylere inanmazdım ama bu katkı hakkında güzel sözler söyleniyordu haklılarmış. öneririm arkadaşlar ben olumlu sonuç aldım
benimki ssanırım aküden çünkü akü ikaz lambası yandı ve ses devamlı olmaya başladı.. sarj dinamosuyla alakalı olabilirmi?
olabilir şarj dinamosunun rulmanlarından gelebilir yada kömür bitmiştir acilen bir servise gidin yolda bırakma ihtimali yüksek, masrafı az olan bir sorun gibi duruyor.
Benim araçtanda dizel gibi ses geliyor. Ben umursamıyorum. Sonradan ciddi bi sorun olmasın.Bir başka sonu ise soğuk havalarda sabahın soğuğunda çalıştırınca hararet 90 C dereceye gelene kadar motor parçalanıyormuş gibi ses geliyor.
Bence fire motorlar zaten titreşimli ve ısınana kadar gürültülü çalışıyor.Soğukta henüz tam yağlanmayan subaplar,iyice sertleşen kayışlara kadar herşey ses yapabilir.Önemli olan ısınınca ses yapmaması.Benim araçta lpg olduğu için lpg enjektörlerinin de bir miktar gürültüye katkısı oluyor ama uzun yol yaptıktan sonra aracı stop ettirmeden rolantiye alıp aşağı indiğimde araç adeta çalışmıyor gibi geliyor.
benim aracımda yağsız kullanımdan dolayı bu sorun oluşmuştu subap ayarıda dahil yaptırmadığım kalmadı şimdi katkıyı koyduktan sonra soğukta ses olayı tamamen bitti.
şıkırtı sesini sente ayarı ve egzantrik zincirinin ayarı kaçtığı zaman yapar, eğer dizel gibi tır tır sesler geliyorsa yataklarına baktırman gerekir. Yağ pompasında bir sıkıntı olabilir. benimde 600 lük yarış motorum varken şıkır şıkır ses yapıyordy. Egzantrik zinciri - paletler değişti sente ayarı yapıldı düzeldi ki 15,000dd çeviren bir makine.... Benim bu yazdıklarım tabii ki bir fikir, usta fln değilim yanlış anlama... bir yardımımız olursa sevinirim.
Korkulcak bi şey yok, sente ayarı kaçarsa üst kapağı açtıtıp düzeltirsin, eğer daha önce üstkapak açılıp subablara ellenipde , zincirin ayarı yapılmamışsa yine ayar kaçar. Benzinli motorlarda daha sık olan bir sorun. Yağ pompasınıda ihmal etme....
kuvvetle muhtemel benim aracın sente ayarından ve yağ pompasından. uygun bir zaman ın yanına gidecem üst kapağı yine açacaz anlaşılan. bugün tekrar dikkat ettim ses yok ama rolantide titreme ve kapağı açınca yada yağ çubuğunu çıkarınca bariz üfleme var araçta.