klavuzda 75 beygir 15''; 90 beygir 16'' yazıyodu yanlış hatırlamıyorsam.. bi bildikleri var ki öyle olmalı... benim için rahatlık önemli, o yüzden sanırım 15'' alıcam...
17 inçh kullanıyorum yakıtı da etkiledigine inan mıyorum hiçbir sorun olmuyo 205 55 17
klavuzda 75 beygir 15''; 90 beygir 16'' yazıyodu yanlış hatırlamıyorsam.. bi bildikleri var ki öyle olmalı... benim için rahatlık önemli, o yüzden sanırım 15'' alıcam...
16" güzel duruyor tartışılmaz ancak lastik değişimi gerektiğinde lastik fiyatı artıyor.
75 lik için fabrikanın verdiği değerler:
175/65 R15 84T
185/65 R15 88T
ayrıca fabrikanın verdiği uyarı:
Fabrikanın taktığı tekerler ( jantlar ve lastikler) aracın özelliklerine en uygun olanlarıdır ve tüm sürüş koşullarında maksimum rahalığı ve güveni garanti ederler.
Aracın üzerindeki jantları veya lastikleri değiştirmeden önce uygun olan ( tavsiye edilen) tipleri gösteren tabloyu inceleyiniz.
Yinede orijinal olan jant-lastik eşleşmesini dikkate alınız.
Lastik değişimi durumunda daima şüphe götürmeyecek olan yeni lastikler takılmalıdır.
bi golfün 15" ten 17" e kadar orjinal fabrikasyon jantları mevcut opsiyonlarında (dahada örnekleri var)....
yani gp nin fabrika cıkısı 15 diye en uygun ölcü odur diye bişey yok lastik fiyatları 15" i geçtiği zaman katlanarak yükseliyor 17 oldugunda neredeyse 2 katına cıkıyor fiat gibi bi marka için bu cok önemli bir maliyet.
görsellikse amaç 17 " 5 kolu hafif bir jant 16" le arasında konfor olarak cok bi fark olmaz ama görsel olarak cok fark olur![]()
o biraz da hafifliğine bağlı.. bazı jantlar 15 dir ama 16 dan daha ağırdır..
özellikle hafif bir 17" diye belirttim,yoksa ağır bi jant cukura girdiğinde amorsitörlere balyoz etkisi yapar...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri