bi daha frenler ötüyo demicem.
Yardımınıza ihtiyacım var.
Bir çok konuda dile getirdiğim fren sesi sorunumu görselleştirmeye karar verdim. Nedeni hakkında 1-2 teorim olsa da başına gelen olmuştur ya da bilgisi olan vardır diye foruma yazmaya karar verdim. Eklediğim videoda sese dikkat edin lütfen, rahatsız olacak kulaklarınız için şimdiden özür dilerim.
Baştan yazayım, diskler yeni tornalandı ve balatalar yeni. Markası Hema. İlk 1-2gün ses yapmadı ancak yağmurlar başlayınca ses yapmaya tekrardan başladı. Tam basınca ses yapmıyor ama yavaş yavaş ivmelendirerek frene bastığımda bu sesi yapıyor. Artık delirmek üzereyim bana kendini sattırcak.
Buradan izleyelim:
dikkat bağıran araç! - YouTube
bi daha frenler ötüyo demicem.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
ikarus otobüslerin freni gibi.. sıkıntısı problemi neymiş bende merak ettim..
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
şafak ben diskten ziyade, aksona bağlantısından şüphe ediyorum. orada sıkıntı varsa yeni diskte de yapacaktır.
Hema balata alınır mı ya? Böyle lanet bir balata ne gördüm ne duydum. Frenler tutmuyordu. TRW aldım içim rahat. Ses de yok. Gayet yumuşak bir balata.
kullandığın balata sert olduğu için demir demire sürtüyormuş gibi ses yapıyor trw ya da orjinal balatasını kullan (kutu içinden kale marka çıkıyordu sanırım) sorun düzelir balatanı değiştirmeden de aracın başka tarafını kurcalatma
sen cumartesi gel![]()
arkadaşlar balata balata demişsiniz de, eski orijinal balatam varken de aynı sesi yapıyordu bu 1.si.
2.si ise TRW markasının lisansı altında yıllarca balata üretti Hema firması. Lisans anlaşması bitti, kendi balatasını yapıyor şimdi. Arada fark yok.
Ayrıca frenler çok iyi tutuyor.
bu aralar zor görünüyor,fırsat bulursam gelicem zaten. Şu takoza da baksak iyi olacak.
Baya ses yapıyor.Benim de sesli ama bu kadar değil.Benim balata da trw
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
kampanalara baktırdınız mı
Abi ses bariz önden geliyor.Hadi yanılıyorum diyelim, diskler torna olurken kampanalar da oldu.
Arka balata 50bin km olmadan mümkün değil bitmez.Yani herhalde. Balata değişirken lazım değil deyip değişmemişler zaten arkaları. Maalesef ben yoktum bu işlemler yapılırken![]()
arka balatalar 160,000 km de biter ama normalde 40,000 kmde önler bitiyo bizde 2006 doblo var 80,000 kmdir aynı balata var önlerde daha bitmedi babam kullanıyo biz fazla fren kullanmadığımızdan kullanmayla çok alakası var kimisi 30,000 kmde bir bitiyo
ısıtma bujileri bile orjinaldi dün patlamış biri orjinallik gitti
senin bence sorunun %70 balata %30 diskde diskin yüzeyini görmek lazım.
senle tanışmadan dükkana gelmeden önce değişmişti balatalar daha 2000 km bile olmadı değişeli. araç 50000e dayandı.
disk 1kere tornalanıyo 1daha yapılması iyi değil diye biliyorum doğru mu?
bende yedekler var sen rahat ol yaparız![]()
dediğim gibi bişey olabilir mi peki? montaj halindeki durumunda bi çarpıklık, salgı , kaçıklık olabilir mi?
abi motordan daha az ses geliyo yeminle![]()
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri