lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı
Bu sabah Küçükyalı Birmot a gittim.Bi arkadaşımın serviste yetkili bi tanıdığı varmış onun aracılığıyla gittim.Servis yetkilisini buldum.Gayet iyi karşılandım.Herşeyi anlattım.Beraber bindik araca deneme sürüşü yaptık hızlanmasına,yüksek devirlerde motorun sesine ve tepkisine baktı.Arkadaş motorda sorun teşkil edicek bi sesin olmadığını söyledi.Motor soğukken enjektörlerin ses yapabiliceni söyledi.Servise döndükten sonra kaputu açıp birde o şekilde sesini dinledi.Titreşim nedeniyle ses tıkırtı yapan bazı noktalar buldu.Bana "motor gayet güzel çalışıyor,multijetin nasıl motor olduğunu bilirsin merak etme kolay kolay bişey olmaz,bu titreşim yapan yerleri ve motor kulaklarını iice sıkar sabitleriz,hem bide aracın 10000 bakımı gelmiş onu da yapalım farkedicektir" dedi.Benimde zaten artık niyetim vardı bakımı yaptırmaya,peki yapalım dedim.
Yapılan işlemler :motor yağı değişti filtre değişti.Motor bağlantıları kontrol edildi,kulaklar sıkıldı (yeni araçlarda motor kulaklarında gevşeme olabiliyormuş),titreşim yapan yerler sabitlendi,elektrik aksamı kontrol edildi,kapılar yağlandı,buğu yapan stoplar için kayıt açıldı geldiğinde değiştrilecek.Tüm bu işlemlerden sonra araç iç dış temizlendi parlatıcı ve plastik koruyucu sürüldü, motor temizlendi koruma yapıldı,aracım iç dış motor pırıl pırıl oldu.
Servise girdikten yaklaşık 2 saat sonra aracımı sıfır gibi teslim aldım.Ve ses konusunda baya bi değişiklik var eski tıkırlar gitti.Arkadaş için rahat olsun motorda bi sorun yok dedi.20000 e geldiğinde daha kapsamlı kontrol yaparız dedi.Teşekkür ederek ayrıldım.
Birmot a yakın ilgi ve alakadan ötürü çok teşekkür ederim.
Velhasıl enjektör ayarı işlemini şimdilik ertelicem,bi süre bu şeklilde kullaniim bakalım seste bi değişiklik olucakmı.Eğer bi seste artış olursa GP COŞKUN un yardımıyla halledicez inşallah.
Yer imleri