bu sene bayramda memlekte giderken aynı sorun bende de oldu 4 saat trafikte dur kalk dur kalk yaptık araba bi süre sonra debriyajdan ayağımı çekince titremeye başladı ama sonra düzeldi şimdi problem yok .
Printable View
bu sene bayramda memlekte giderken aynı sorun bende de oldu 4 saat trafikte dur kalk dur kalk yaptık araba bi süre sonra debriyajdan ayağımı çekince titremeye başladı ama sonra düzeldi şimdi problem yok .
Arkadaslar dun baski balata komple set degisimi yaptirdim sorunum cozuldu isin ilginci araci sifir km aldigimda bile bu kadar iyi kavramiyordu acaba fabrikasyon hatali bi sikintisimi vardi cok farkli geldi degisimden sonra ayni sorunu yasayan arkadaslara yardimci olur belki yardimlariniz icin tesekkurler
ne kadara mal oldu değişim?
Öncelikle bu sorun araca has kronik bir sorun değildir.
Piyasadaki bir çok markanın bir çok modelinde aynı şeyi yaşayabilirsiniz.
Baskı balatanın biraz da eskimiş olması 60000km+ bu titreşimi daha fazla hissetmenize neden olur.
Yoğun debriyaj kullanımından sonra balatalar ısınır. Kalkışlarda titreme/sallanma/vuruntu yapabilir.Düz yolda az hissedilirken, yokuş yukarı olan yerlerde bu vuruntu ciddi şekilde artar. Debriyajın bitiklik durumuna göre bu problemlerin şiddeti değişir.
Sürekli yoğun trafikte değilseniz, erken baskı balata değiştirmek sadece bütçenize zarar olur.
Ama titreme normal zamanlarda da oluyorsa,ya da sürekli sıkışık trafikte yol alıyorsanız, volan vs zarar görmesin diye değiştirmekte fayda var :)
istanbul gibi bir şehirde yaşayıp sürekli sıkışık trafik yaşamama gibi bir lüksümüz yok biliyorsunuzki o yüzden balatalar daha çabuk aşınıp bitebiliyor
İşte duruma göre değerlendirmek lazım.
Benim araç 2009 44000km'de akşam trafiğine yakalandığım zaman, cevizlibağdan şirinevlere kadar sorunsuz geliyorum, ondan sonra eve gidene kadar (yenibosna) kalkışlardaki titreşim artarak çoğalıyor.
Dualogic olduğu için de müdehale edemiyorum. Ama sanki az gaza normalden fazla basıp kavramanın daha hızlı olmasını sağlamak titremenin süresini azaltıyor gibi geldi bana.
Öndeki araçlardaki farlarmıın ışığınıdan, zangır zangır yukarı aşağı gidip gelidiklerini net seçebiliyorum.
Haftada max 1 kere bu şekilde bir sorun yaşadığım için de ben değiştirmeyği hiç düşünmedim.
Kullanılan güzergaha göre değişim düşünülmeli bence ;)
Siz herhalde epeyce yoğun trafiğe maruzsunuz.
yoğun trafikte titreyip mesela belli bir süre sonra yol açılıp uzun süre gidince muhtemelen balatanın soğumasından dolayı titreşim geçiyordu ama balatam değiştikten sonra trafiğe bile girsem titreme yok artık