valla t jetle 120'de anca 3000 deviri görüyor. ben fireyi neden sattım işte bu yüzden sattım.azcık canlı olur bi araba ama firede nerdee sollarkende şoföre sıkıntı. iyi ben tın tın gitcem aman deviri aşmasın az yakayım dicem ne anladım ben o tasrruftan.arefe günü köye gidiyoduk araba 5 kişi rampada otobüs sollamaya çıktım otobüs dediğimde kimse yanlış anlamasın uzun bi otobüs değil m 23 gibi bişi otobüs şoförünün gözünün içine baktım azcık gaz kessinde geçeyim diye nese gaz kesti geçtim otobüsü o gün karar verdim değişcem arabayı diye o gün değişmiştim 307 almıştım dizel bayrama yeni bi arabayla girmiştim.sonra brava sonra t jet.
Arabamın kıymetini bir kez daha anladım. 90'lık oluşu ve 6.vitesin olması çok iyi...
قُلْ إِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
“Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.” En-am Suresi 162. ayet
yokuş dediğim 2. vites 5 kişi zor yiyen yokuş öyle nazik asfalt yokuşu değil
3400 DD 110kmh yapıyor olması lazım.yokuşda 120 ile dalan adam geslin elini öpüp tatlı ısmarlayacağım.belki yokuş aşağı 120 dir o![]()
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Benim 2700 100 oluyor. zaten ortalama 110 basıyorum sıkıntı olmuyor. Sollama yapmayı da sevmem. Yokuşlarda basıyorum gaza en diklerini bile çıkıyorum. dualogicle köklüyorum kuzguncuktan rasthane yokuşunu sıkıntısız çıkıyorum. gazı köklüyorum ama. Uzun yolda da ortalama 95-110 arası gidiyorum istanbul-kütahya arası genelde 4,0 - 4,8 arası ortalama tutturuyorum. istanbuldan gidiş 4,8 oluyor. Dönüş daha az yakıyorum 4,0-4,5 arası oluyor.))
son hızı falan önemli değil son hızı iyi ben 197 gördüm zaten yollarımız belli ama yüke gelmiyo fire motor bi de seri değil ağır kalıyo çok hızlanmak bilmiyo.en azından 110 120 de 3000 devirin altında olsa o da yok
aracınızı tanıyıp ona göre beklentide olmanızda fayda var , bi problem yok anlattığınız şeyler normal. ne yazıkki 8v lik 77 hp lik bi motordan çok fazla şey beklemeyin. ben sizin yerinizde olsam zorlamak değilde , ekonomik kullanmaya çalışırdım.
4. vites 110 gören arkadaşlar var mı yokuş yukarı ben görüyorum. Şahidim emrullah kardeşim. Yokuşu nasıl çıktığımı anlatsın. 5. vites bayılır bizim arabalar ama 4. Vites ben ve ortalama 80 kg lik 2 kişiyle beraber 100 km hızla yokuşlara giriyorum. Bilginize. Ancak 4. vites bu araç benzinli sonuçta ve atmosferik bi motor. Motor hacmide düşük olduğundan 100-110 km yokuş yukarı çok iyi bence. Bana isteğimi veriyor. Kimi arkadaşlar var ki bırakın yokuş yukarı düz yolda 90 km yi (kendi tercihleri) geçmiyor. Daha ne isteyim ben bu motordan. Allah razı olsun beni taşıyor. Tabi bana bakmayın genç olduğumdan o yokuşu 300 km le de çıksam dicem ki 310 km ile çıkan araç yok mu??? O yüzden bu bana yetiyor demek daha mantıklı. İnanın 110 km ile çıkmakla 140 km ile çıkmak çok bişey değiştirmicek. Çünki 2500 motor ford rangerla 140 lada çıktım.
Daha geçen gün 1.3 75 hp lik bi araç uzun yolda sellektör yaptı ve yolun sağına geçtim. Bendeki kıllık ya hadi bakalım dedim. Bizim ki solumdan yavaş yavaş geldi geldi benim arabanın yarısına gelince 4. vites dip gaz 5000 dd ibre 120 yi geçti 5000 dd de vites geçiş göstergesi yandı 5. vitese attım yine dip gaz ve ayağımı hiç çekmedim. Beni sollayacak aracın yavaş yavaş geriye düştüğünü fark ettim. hemen hemen 1-2 km bu şekilde gittik. Artık geçemeyeceğini anlayınca pes etti. Onun pes ettiğini görünce bende yol verdim motoru kasıntı kullanmamak adına ve arabamla gurur duydum. (tabi bu örnek bi davranış değil) Bu olay düz yolda oluyor. Kesinlikle eğim avantajı bizden yana değildi.
Konu biancoangelo tarafından (11/03/2013 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
5000 devirde mi yanıyor vites shift i?![]()
evet spor kullanım olarak algılıyor..... İlk olarak 1500 dd de daha sonraki 2500 dd devirde son olarak 5000 dd de yanar.
1500 dd ekonomi
2500 dd normal
5000 dd spor kullanım olarak planlanmıştır. Her vites için geçerlidir. 3. vites 5000 dd 90 km yi geçer araç. 4. vites 5000 dd 120 yi rahatlıkla devirir. 5. vites git gidebildiğin kadar![]()
Konu biancoangelo tarafından (12/03/2013 Saat 02:32 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
çok iyiymiş![]()
benimki active abi bilmiyorum![]()
Yüksek ihtimal baskı balatan son demlerini yaşıyor..
Hayat herkesi adam yapar , seve seve hemde..
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri