Merhaba,

Bakmak istediğiniz araç benim aracın aynısı. Eşimin de rahat kullanabilmesi için dualogic vites tercih etmiştim memnunum.

Yarı-otomatik vites dediğiniz dualogic kesinlikle tam otomatik vitesten daha kullanışlı.

Antipatinaj sistemi, yokuşta kalkış desteği, elektronik stabilite desteği var, Antipatinajın iyi tarafını lastiklerimin çok az aşınmış olmasından anlayabiliyorum.

Sürücü ve yolcu hava yastığı var.

Eğer sakin kullanırsanız şehiriçi 100 km de 6 - 7 litre yakıyor, şehirlerarası da ortalama kullanımı aynı şekilde.

Basarsanız çok yakıyor, basmazsanız sabırlıysanız az yakıyor.

Elektrikli ayna var. Bagajda 12V çakmaklı priz var.

Benim memnun olduğum özellikleri memnun olmadığım özelliklerinden daha fazla.

Fire motor - Active donanım için memnun olmadığım özellikler:
- Teyibi MP3 çalmıyor, dışarıdan kablo ile MP3 çalar takarak çözdüm. Ses sistemi idare eder, bas ve tiz ayarlarını yapınca iyi oluyor.
- Performansı zayıf, birazcık performanslı kullanayım, gaza yükleneyim ağır yük taşıyayım yokuş çıkayım derseniz yakıt tüketimi aşırı derecede artıyor. Yazın klima açtığınızda iyice bayılıyor.

GP ile ilgili memnun olmadığım özellikler:
- Park etmesi alışana kadar zor, aracın önü de arkası da görünmüyor ama alışılıyor.

Gelelim memnun olduğum özelliklere, bir çok özelliği var en beğendiklerimi yazayım:
- Tamamen elektrikli direksiyon var (hidrolik yok) çok yumuşak, City mode açık ise serçe parmağı ile bile direksiyon dönüyor.
- Fiyatına göre donanımı çok iyi (otomatik vites, ASP, ASR, ESP, HillHolder, elektrik kumandalı aynalar, klima, direksiyondan kumandalı müzik / ses sistemi)
- Tasarımı çok şık, arabanın tarzı var
- Sürüş keyfi yüksek, bisiklete binmek gibi tatlı bir kullanımı var
- Hillholder (yokuşta kalkış) özellikle yokuşların olduğu şehirlerde çok iyi. Eğer yokuşun eğimi %5 ten fazla ise frene bastığınızda fren takılı kalıyor, ayağınızı gazdan çekseniz de araba geri kaçmıyor. Gaza basıp uygun devire geldiğinde fren kendini bırakıyor ve araba santim bile geri kaçmadan yokuşta kalkıyor. Anti patinaj sistemi de olduğu için yokuşta kalkarken gereğinden fazla bile gaza bassanız patinaj çekip aracın kontrolünü de kaybetmiyorsunuz.

Alacağınız aracın kilometresine bakılırsa fiyatı uygun görünüyor, Active donanımlı Dualogic Fire 1.4, bir bayanın kullanımı için çok uygun.