bugün sinop tüketici hakları heyetine gittim. görevli bayan kendilerinin sadece bir uzlaşma mercii olduğunu söyledi. gemlikdeki tüketici hakem heyetinin karaını söyledim bizde emsal karar diye bir şey yoktur dediler. bayanın bana söylediklerini aşağıda kısaca belirteyim,
-tüketici hakem heyetlerinin kararlarında emsal teşkil eden karar diye bir şey yoktur, mahkemelerde vardır
-bize resmi belgeler dışında getireceğiniz her türlü dökuman bizim için geçersizdir
- öncelikle yetkili servisten arıza tespit formu ve fabrikanın %50 önerdiğine dair bir belge alacaksınız daha sonra bu belgeleri ücretsiz değişim sitediğinize dair bir dilekçeyle fabrikaya iadeli tahahütlü postalayacaksınız,
-fabrikadan 1 ay içinde olumsuz bir cevap gelirse fabrikadan gelen resmi belge, daha önce servisten aldığınız arıza tespit formu ve teklif edilen %50 orana dair yazı ve iadeli tahahütlü gönderdiğiniz belgeye ait ptt kağıdı ile bize başvurabilirsiniz
şimdi sormak istediğim bu iş bu kadar uzayabiliyormu???fabrika bu işlemlerin uzunluğunu bildiği içinmi kendinden emin bir şekilde mahkeme yoluna gidebilirsiniz diyor galiba???
Yer imleri