ilk zamanlar bende her yerine dikakt ederim simdi sağ tarafında asfalt sıcraması cok. seninkisi buyukse bişey diyemem tabii ama artık orasıan burasına bakacagıma eseknieytine biniyorum:
Geçmiş olsun.Bir kere ben senin yerinde olsam ustaları feci haşlardım.Arabada gerek kuş pisliği,gerek çam reçinesi ve gerek te zift gibi şeylere asla ama asla tırnak atılmaz.Eğer atılırsa en iyi ihtimalle araba çizilir en kötü ihtimalle de sizin başınıza gelen şey olur yani boya çıkar.
Bu arada mazotla ziftleri silmek bir çözüm fakat o da boyaya zarar veriyor diye biliyorum.Benim arabamda da ziftler vardı ve geçen sene Ağustostan beri duruyordur arabamda.3 hafta önce Sonax'a boya korumaya gittiğimde arabadaki bütün ziftleri çıkarttılar.Onların kullandıkları özel birşey var krem kıvamında ve mazottan daha etkili birşey.Tekrar böyle birşey gelirse başınıza boya koruma yapan yerlere başvurursanız eğer bu sorununuzu kolay bir şekilde halledeceklerdir...
ilk zamanlar bende her yerine dikakt ederim simdi sağ tarafında asfalt sıcraması cok. seninkisi buyukse bişey diyemem tabii ama artık orasıan burasına bakacagıma eseknieytine biniyorum:
çok üzüldüm ya geçmiş olsun. sakın arabandan soğuyayım deme![]()
ben gecenlerde arabayı yıkatırken bir servis otobusu gordum asvalt bulaşmış ve elinde mazot vardı adamın mazotla temizlemeye calışıyordu sanırım faydası olmustur..
asfalt hammaddesi katran bir petrol türevi olduğundan benzin , mazot gaz gibi maddeler de petrol esaslı olduğundan çözecektir. bir çözüm yolu daha var o da makina temizliğinde kullanılan kimyasallar su bazlı oldukları halde petrol bazlı katranı sökebiliyorlar ve alttaki boyaya zarar vermiyorlar. fakat arkadaşın durumunda boya atmak mecburi artık.
Fire Active 1.4 8V 77Bg.
mazot iyi de dikkat edin benzin de boyaya zarar verir. elinize bile bir mazot dökün bir de benzin bakalım ne hissedeceksiniz.
Bence boya yaptırma onun yerine Auto King gibi otomobil bakım yerlerine götürüp rotöş yaptır
Bencede boyatmamalsın ya bunun için kapı mı boyanır....
@
prd42
len mustiiiiiiiiii benım arabayıda aynı kefeye koymuyorsun dımı daha 3 yıl borcu var hangı e....k okadar para eder be![]()
aynı şey benm başımada gelmiş ti tamponda ve ön kapılarda önce boyalar çıktı sandım çok üzülmüştüm.... (saflık işte) sona biraz inceleyince zift olduğunu farkettim... matbaacı olduğumuz için bol bol bu tür maddeler mevcut gaz yağı ile biraz bastırarak sildim... ve kayboldu...ama tiner çok zararlı bildiği kadarıyla zaten boya için kullanılan bişi çok tehlikeli....
doğrusunu yaparlar diye birmot a götürdüm arabayı ilk olarak.gazyağı çıkarmadı.diğerlerini de denediler olmadı.çıkarmak için tırnakla kazıdıkça boya kalktı ne yazıkki.hata onların olduğu için ücretsiz boyamayı teklişf ettiler .ama benim için üzücü tabi,ilerde kime nasıl anlatırsınız boyanın nedenini,yada kötü gözükür mü vs. daha önce palio'm vardı ve ondaki asfalt lekesi gazyağıyla kolayca çıkmıştı...bu durum gp ye özelmiş
klima için servis tamiratını yapıp verdi;gazı kaçmış dediler sadece.sorun hakkında bilgi ısrarıma rağmen vermediler .ama o günden beri sorun olmadı,normal çalışıyor klima.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri